Homepagina » Buitenland » Belgische overheid steunt Al Qaida. Zo lopen de lijnen
Belgische overheid steunt Al Qaida. Zo lopen de lijnen

Belgische overheid steunt Al Qaida. Zo lopen de lijnen

Eind vorige week legden België, Duitsland en Koeweit een resolutie voor aan de VN-Veiligheidsraad waarin ze vroegen om een wapenstilstand in de Syrische provincie Idlib, waar het Syrische leger momenteel de terroristen bestrijdt.

De Belgische regering claimt dat het Syrische regime systematisch burgers en burgerdoelen zoals ziekenhuizen en scholen op de korrel neemt.

Journalist Willy Van Damme merkt op dat hele steden, inclusief de aanwezige burgerbevolking, tijdens de oorlog tegen IS en Al Qaida, mede door Belgische bombardementen met de grond gelijk zijn gemaakt.

Documenten

“Naar burgers omkijken deed men niet,” zegt hij.

De Belgische ex-minister van Defensie Steven Vandeput houdt vol dat de Belgische luchtmacht geen burgerslachtoffers heeft gemaakt tijdens de bombardementen.

Van Damme voegt toe dat uit een reeks documenten blijkt dat België terreurgroepen heeft gesteund.

Kalifaat

België steunt bijvoorbeeld Al Qaida in Jemen door wapens te leveren aan de Verenigde Arabische Emiraten, die ze gelijk doorsturen naar de terreurgroep.

Daarnaast steunde men de inval in Irak door terreurgroep IS en de oprichting van een kalifaat in die regio, zo laat een document van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA zien.

Propaganda

Als klap op de vuurpijl schreef journalist Montasser AlDe‘emeh, een informant van de Belgische Staatsveiligheid, jarenlang via de media propaganda voor terreurbewegingen, aldus Van Damme.

Ook in het geval van de resolutie wordt de propaganda van Al Qaida klakkeloos overgenomen, benadrukt hij.

[Willy Van Damme]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koloth
koloth
2 jaren geleden

Is die minister van defensie nou zo naief of staat hij gewoon te liegen voor de rechter ? Ik vrees het laatste, net als de rest van de regering : bunkerhard liegen.

Maarten V
Maarten V
2 jaren geleden

Oud nieuws. Maar het klopt. De Waalse FN (wapenfabriek) heeft veel macht in de politiek (vooral de Socialisten in Wallonië hebben aan dit bedrijf voordeel aan en sloten daar vaak hun ogen voor in ruil voor geld en postjes). Vlaamse politici hebben er al vaak genoeg over geklaagd over dit probleem dat alleen maar in dovemansoren terecht kwam. Ook Vlaanderen die radar-apparatuur en andere onderdelen maakt die men voor wapens kan gebruiken is schuldig aan het verkoop aan landen met onbetrouwbare reputaties. Uiteraard blijven Amerika en Rusland de grootste wapenleveranciers voor het Midden-Oosten. Andere landen in Europa, met aan kop Frankrijk, zijn ook schuldig aan wapens die via achterpoortjes naar het Midden-Oosten worden verstuurd.

Straalmans
Straalmans
2 jaren geleden

De op hebzucht gebaseerde economie kan ook niet anders.

x

Check Also

kaag

‘Minister Sigrid Kaag moet zich doodschamen en eigenlijk ophoepelen’

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken zei ...

arts

Arts, al 24 jaar in het vak: ‘Als er een prikplicht komt, gooi ik de handdoek in de ring’

In steeds meer landen om ons heen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

3
0
We lezen graag je reactie!x