Financieel

Financieel expert: ‘Nederlanders stemmen op hun eigen ondergang’

Help door dit met iedereen op je social media te delen!

Als je stemt op de partijen die deze shit hebben veroorzaakt, dan ben je in feite suïcidaal bezig, zei financieel expert Ab Flipse in het NPO-programma Ongehoord Nieuws.

Op de vraag waarom ouderen dat doen, antwoordde hij: “Ouderen financieren hun eigen ondergang.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Stem je op je eigen ondergang

Hij voegt op X toe dat ook jongeren hun eigen ondergang financieren door op de verkeerde partijen te stemmen. “Geef je stem niet aan politieke partijen die jouw soevereiniteit en financiële toekomst op het spel zetten! Gebruik je verstand.”

“Op het moment dat je blijft stemmen op partijen die [ervoor gezorgd] hebben dat er zoveel geld nog steeds verdwijnt in de pensioenfondsen, en dat ouderen te weinig pensioen krijgen en werkenden te veel premie betalen, stem je op je eigen ondergang,” benadrukte Flipse.

Dwars tegenin

Hij adviseert om partijen uit te kiezen die daar dwars tegenin gaan en die zeggen dat het pensioenstelsel anders moet. Partijen die zeggen: dat geld moet terug naar de mensen die ervoor betaald hebben.

“Dan moet je op andere partijen stemmen dan de traditionele partijen,” zei Flipse nog.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
5 maanden geleden

Klant, waar moet ik op stemmen? Zeg maar hoeveel geld wil je kwijt

Annette
Annette
5 maanden geleden

Heel interessant wat Ab Flipse zegt (ik heb uiteraard gisteravond het programma Ongehoord Nieuws gezien), maar…. ik heb wel een paar kanttekeningen:

NIET alle ouderen hebben het slecht. En DAAR zit ‘m nu juist de kneep.

Bij het interviewen van meerdere ouderen op straat, kwam toch duidelijk het beeld, dat heel veel van diezelfde ouderen hun leventje (nog) prima op orde hadden.

Natuurlijk zijn de pensioenen DERTIEN jaar lang niet geïndexeerd geweest (weet ik uit eigen ervaring), maar desondanks kunnen de meesten het met hun AOW-uitkering en (klein) of wat groter pensioen het nog aardig redden.

Dit geldt uiteraard NIET voor, vooral, de alleenstaande gepensioneerden, die uitsluitend van hun AOW-uitkering moeten leven. WEL hebben ze dan zeer waarschijnlijk recht op een huur- of/en zorgtoeslag. Uiteraard alleen voor huurders.

Ik zie het zelf een beetje als “de stilte voor de storm”. Want dat die storm, tenzij er daadwerkelijk een enorme ommezwaai komt ná 22 november…. daarvan ben ik 100% zeker.

Er zullen ongetwijfeld een groot aantal mensen zijn, die op 22 november, een beetje traditiegetrouw, stemmen op de gevestigde partijen. Daarmee inderdaad stemmend voor hun eigen ondergang.

Maar…. vlak ook die zogenaamde “nieuwkomers”, zoals BBB en Nieuw Sociaal Contract niet uit. Niets anders dan OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN.

In mijn optiek blijven er slechts twee partijen over: Forum voor Democratie en BVNL.

Voor ons was het, is het en zal, zolang de BESTE oppositiepartij bestaat, Forum worden.

ALLES zal afhangen van HOE er uiteindelijk gestemd gaat worden. Maar dan nog zal het er van afhangen of er niet gesjoemeld zal worden met de stemmen. Dat zou namelijk niet de eerste keer zijn.

Er is een oud gezegde, dat stelt: Het gaat er niet om op wie je stemt, maar wie de stemmen telt. En dat is helaas nog steeds, anno 2023, van toepassing.

Marc
Marc
5 maanden geleden

Hugo de Jonge en D666 laten dat niet toe.

Jantina
Jantina
5 maanden geleden

En de ondergang van anders denkenden !

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x