CoronaBuitenland

Bescherming tweede booster neemt al na 4 weken af: ‘Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?’

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!

Uit een grootschalig Israëlisch onderzoek blijkt dat de bescherming van een tweede boosterprik van Pfizer van korte duur is. De bescherming van de tweede booster tegen infectie neemt al na vier weken af, zo hebben de Israëlische onderzoekers aangetoond.

De onderzoekers baseren zich op gegevens uit de database van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Hun resultaten zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine. Ondertussen blijft zorgminister Kuipers mensen oproepen de ‘herhaalprik’ te nemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Geen goede match

“De minister versus corona. Het blijft geen goede match,” reageert Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV). Freelance journalist Arno Wellens zegt sarcastisch: “Scholen dicht, voor altijd! De jeugd moet bloeden voor oma van 90 met COPD. Vervelend dat kinderen dan onoverbrugbare leerachterstanden krijgen, maar we doen het voor de veiligheid, samen.”

“Hoe kan het coronatoegangsbewijs voor geboosterden dan onbeperkt geldig zijn?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons zich af. “Duidelijk geen wetenschap, maar een prikprivilege.”

Magere opkomst

“Vandaag blijkt dat de booster niets boostert,” stelt jurist en psycholoog Avish Jajairam. “Op naar iedere vier weken een booster om je Europees covidcertificaat up-to-date te houden. Wanneer start de prikcampagne?” vraagt journalist Annelies Strikkers.

Fysiotherapeut Auke Wagenmakers vraagt aan minister Kuipers en koepelorganisatie GGD GHOR: “Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig? De tweede ‘booster’ neemt na vier weken al af in effectiviteit.”

Het AD spreekt van een ‘magere opkomst’ voor de tweede booster. Slechts één op de drie 70-plussers heeft de ‘oppepprik’ gehaald.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Moet je de dosering verhoging zodat de bescherming langer aanhoudt.

Het is zo simpel.

T,A
T,A
2 jaren geleden

HOPELIJK GAAT STRAKS NIEMAND MEER, OOK NIET VOOR DE GRIEPSPUIT.

Thoughtful
Thoughtful
2 jaren geleden

“Slechts één op de drie 70-plussers heeft de ‘oppepprik’ gehaald.”
Die andere twee van de drie kunnen de deur niet meer uit omdat die nog bezig zijn met overleven na de eerste booster gifprik.

Juan
Juan
2 jaren geleden

Wie die nog neemt is echt oliedom, weet men nu nog niet hoe het zit?

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x