CoronaMens en Dier

Kijk: Veel stukken over schimmige mondkapjesdeal zwartgelakt – ‘Schaamteloos’

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Minister Conny Helder voor Langdurige Zorg heeft stukken over de schimmige mondkapjesdeal naar de Kamer gestuurd. Wat blijkt? Veel stukken zijn zwartgelakt, waardoor een volledig beeld nog steeds ontbreekt.

De oppositie reageert gepikeerd. “Net weer nieuwe informatie gekregen van het kabinet. Is dit nou die nieuwe bestuurscultuur van transparantie en openheid?” vraagt Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan. Hij plaatst er een foto bij waarop twee zo goed als volledig zwartgelakte pagina’s zijn te zien. “Schaamteloos.”

Wegwezen

“Zo ziet corruptie er dus uit. Wegwezen!” twittert PVV-voorman Geert Wilders. Zijn partijgenoot Fleur Agema heeft een filmpje op social media geplaatst waarop te zien is hoe zwartgelakte pagina’s uit de printer komen.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Kamerlid Wybren van Haga vindt dat De Jonge moet ‘inpakken en wegwezen’. “Informatie achterhouden tot het allerlaatste moment, tot het echt niet anders meer kan. En dan sorry zeggen. Is dit waar we staan met de nieuwe bestuurscultuur?” vraagt GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Het lijkt erop dat politieke dagen van De Jonge geteld zijn

De stukken die niet zijn zwartgelakt, onthullen dat minister De Jonge uitgebreid contact had met Sywert van Lienden. Eerder ontkende hij bemoeienis met de omstreden deal. In de periode dat de mondkapjesdeal tot stand kwam, maakte De Jonge bovendien gebruik van zijn privémail.

Oud-politicus Lucas Hartong reageert: “Het lijkt er waarempel op dat de politieke dagen van De Jonge geteld zijn. Laten we het hopen.”

4.9 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
182 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 maanden geleden

“inpakken en weg wezen”.
Maar wie verteld De Jonge dat?
De kamer voorzitter namens de kamer?

Anarchy and Peace
Anarchy and Peace
11 maanden geleden

Je verwacht het niet toch?

Elise
Elise
11 maanden geleden

En de deal vaxxen en pcr testen? Alles zwart?

rop
rop
11 maanden geleden

Inpakken en wegwezen, en niet vergeten op te sluiten veilig achter een dikke stalen Deur.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

182
0
We lezen graag je reactie!x