Homepagina » Binnenland » Rutte III maakt aan de staat geketende onderdanen van ons. Historicus schetst verontrustend patroon
Rutte III maakt aan de staat geketende onderdanen van ons. Historicus schetst verontrustend patroon

Rutte III maakt aan de staat geketende onderdanen van ons. Historicus schetst verontrustend patroon

Dit kabinet heeft de potentie om de grootste naoorlogse bedreiging voor de burgerrechten te worden. Dat schrijft historicus en politicoloog Arnout Maat voor TPO.

Een meerderheid in de Kamer doet helaas hard haar best om de bevolking in dienst te laten staan van de overheid, in plaats van andersom, stelt hij vast.

De donorwet en de afschaffing van het referendum vormen daar het toonbeeld van.

Niet democratisch

De donorwet lapt de liberale beginselen op duizelingwekkende wijze aan haar laars, aldus Maat.

“Want de beginclaim op onze organen ligt vanaf 2020, wanneer deze wet in werking treedt, niet langer bij onszelf, ” zegt hij. “We zullen deze éérst netjes terug moeten vragen aan Vadertje Staat.”

Daarnaast ging het raadgevend referendum bij het grof vuil. Hieruit blijkt dat onze Kamer voor een belangrijk deel niet democratisch werkt.

Te bedreigend

Dat de Kamer het referendum terzijde schuift terwijl een meerderheid van de Nederlanders nog altijd vóór referenda is, zou al te denken moeten geven, aldus Maat.

“Dit relatief onschuldige instrument van correctie is al te bedreigend voor de macht van onze kabinetspartijen,” zegt hij.

“De implicatie hiervan is niet mals: bestolen van de druk die van correctieve referenda uitgaat, moeten we er maar op vertrouwen dat de partijen op de lange termijn dingen doen die een meerderheid ook heeft gewild,” klinkt het.

Onder vuur

De donorwet en de afschaffing van het referendum passen volgens Maat in een verontrustend patroon.

Hij spreekt van een totaal ongezonde trend en merkt op dat de democratische rechtsstaat onder vuur ligt.

Geketende onderdanen

De privacy schendende sleepwet en mogelijke maatregelen tegen ‘nepnieuws’ zullen het er niet veel beter op maken.

“Op deze manier verworden wij in rap tempo van vrije burgers tot aan de staat geketende onderdanen,” besluit Maat.

Foto: Tm Wikimedia Commons

[TPO]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

53 reacties

 1. Bizar wat er met dit land gebeurt. Het is godverdomme onvoorstelbaar dat een VVD zich nog liberaal durft te noemen. De NSB verbleekt nog bij deze partij van de landverraders. Het is dan ook onvoorstelbaar dat het electoraat dit alles zomaar pikt en nog lid zijn van deze landverraders.

  En voor de hypotheek, je huis of bescherming van je vermogen hoef je ook niet meer bij deze partij te zijn. De VVD is schrikbarend doortrapt links geworden dan alle linkse partijen tezamen.

  Maar degene die denkt dat andere partijen het beter doen, die komt bedrogen uit. Over het gehele front genomen zijn alle gevestigde partijen judaspartijen geworden en zijn allen onder controle van de Bilderberg.

  Dit eens zo stabiele en rustige land gaat door de politiek en overheid compleet naar de Filistijnen.

  58 likes
  • @weg met ons,

   Ja, u heeft gelijk!!! En nu…..!!!

   WIJ LATEN DIT TOCH GEWOON GEBEUREN EN DOEN ER GEEN ENE FLIKKER AAN!!

   DAT, beste weg met ons, is voor mij in elk geval veel en veel frustrerender echter IK kan me, als binnenkort (en dat binnenkort komt met rasse schreden nader) de donkere mannen van 2.10 meter en maatje 56 in de schoenen met machetes door de straten beginnen te rennen en daarbij woningen BINNENSTORMEN, winkels LEEGPLUNDEREN, vrouwen ÉN KINDEREN verkrachten en aanranden, redelijk goed verdedigen echter wie NOG allemaal hier op bijvoorbeeld alleen DIT forum??? when TSHTF???

   Men WIL het gewoon niet zien wat er naast onze schouders aan de hand is, maar niet alleen in Zweden zijn ontelbare NO GO ZONES, ook in Duitsland alwaar de min. van Justitie keihard zegt dat dit NIET ZO IS terwijl de Polizeipresident Dhr. Wendt keihard van de daken schreeuwt dat dit WEL ZO IS en het IS OOK ZO. Daarbij is aan de politie agenten in opdracht gegeven dat ze al dat donkere tuig NIET MOGEN ARRESTEREN en ZELFS GEEN BOETES MEER MOGEN OPLEGGEN bij het plegen van MISDRIJVEN zoals verkrachtingen, aanrandingen, inbraken met of zonder geweld, diefstal met of zonder geweld en zelfs mishandeling en zware mishandeling vallen er onder.

   En Frankrijk, het eens zo mooie Frankrijk……hier heb ik geen woorden meer voor want dit land is met zekerheid VERLOREN!!!
   De metro, bus of trein durft niemand meer in van de AUTOCHTONE blanke Fransen en vrouwen al helemaal niet meer. En indien er dan wel eens iemand zo moedig is om dat toch te doen omdat dit eigenlijk gewoon zou moeten kunnen en hij wordt dan beroofd of zij aangerand…..dan komt er GÉÉN Police, en ga je dan naar een buro om dit te melden krijg je steevast de opmerking……”Tja waarom doet u dit ook, u wist toch dat dit zeer gevaarlijk is, zelfs levensgevaarlijk dus u vraagt erom…!!
   Zo…..nog vragen!?:????

   Mijn bloed kookt als ik al die naïviteit om me heen zie maar oké, ga maar gewoon door met poppetjes tellen in den Haag en binnenkort de oh zo belangrijke gemeenteraadsverkiezinkjes. Kotsmisselijk word ik van dit totaal ZIEKE gebeuren.

   Í’m done with it, be shure of that!!!

   Gladiator

   37 likes
   • @Gladiator

    Je geeft zelf al de uitkomst van de optelsom. Uiteindelijk gaat de wal het schip keren.

    Nederland en andere landen zijn dan helaas wel kapot en economisch ineengestort, maar grote drama’s zijn er schijnbaar voor nodig om het gezonde verstand weer te hervinden. Maar dan is, NL, helaas wel een rokende puinhoop.

    Het moet schijnbaar eerst zover komen dat de wereld compleet onderuit gaat… De slaven willen gewoon niet ontwaken en voorkomen wat misschien nog is te voorkomen. Ik denk dat de gemiddelde slaaf daarvoor te laag is ontwikkeld. Men houdt zichzelf graag dom en verdeeld.

    Maar ook de of deze zoveelste -geregiseerde- ineenstorting komt om zo de slaven, die we uiteindelijk zijn (werkslaaf, belastingslaaf, hypotheekslaaf, weeldeslaaf, uitkeringsslaaf, toeslagenslaaf enz.) compleet onder de duim te krijgen, want de aanstaande georkestreerd ineenstorting zal er voor zorgen dat we daarna uiteindelijk arm, berooid en hongerig afhankelijk zijn greorden van de macht en zo allen heel simpel gechipt kunnen worden. Het kan natuurlijk ook zijn dat de ineenstorting gedoseerd of gefaseerd zal plaatsvinden middels hyperinflatie, waardoor kleinere groepen mensen volledig overgeleverd zullen zijn aan de staat.

    Vandaar dat de zionistische maffia bij de Centrale banken zo krampachtig vasthouden aan inflatie?

    Beste Gladiator, het enige wat nog rest is goed voor jezelf te zorgen en voor je geliefden. De wereld staat in brand en niemand lijkt zich vooralsnog druk te maken. Wat wij nu zien is geen hoogconjunctuur, maar een kunstmatig opgeklopte economie die voorgeprogrammeerd is om binnenkort ineen te storten. De psychopaten van politici zijn niet meer te redden en voeren, noem het maar, het Bilderberg programma uit en daar is geen zalf aan te smeren. De massa is dom en achterlijk en vindt het wel prima zo. Alleen diep triest en schijnbaar onafwendbaar dat de massa de richting bepaalt en ons zal meesleuren in de ondergang.

    Het kan anders, maar nogmaals dan moet NL eensgezind opstaan. Maar zie jij dat gebeuren? Probeer maar eens mensen in je directe omgeving op één lijn te krijgen, dan weet je toch genoeg. We zijn vervloekt, helaas.

    20 likes
    • @weg met ons,

     Indrukwekkende analyse en geheel mee eens,…………helaas!!

     Had u veel liever ongelijk gegeven echter het is zoals u reeds aanhaalde, ik heb tot ruim 4x toe mijn best gedaan om gelijkgezinden bij elkaar te sprokkelen met als resultaat, IK…..roepende in een hele grote woestijn!!

     Misschien komen we elkaar nog eens tegen als gelijkgezinden…

     Grtz….

     Gladiator

     12 likes
     • U oase in de woestijn, het duurt lang maar geef nooit op, als de dorst komt van nooit durven bent u een goede bron. Het volk is hoger afgeleid, klaar voor de strijd. Duurt lang, maar het leven is lang genoeg.

      0 likes
  • Hoe komt men toch aan het begrip “Naar De Filistijnen Gaan”? Verander het maar in de term ” Naar De Arabieren Gaan”.
   Israhel; HET Kankergezwel van de laatste honderd jaar.

   2 likes
 2. Hier uit concludeerde is Nederland geen democratie meer, maar definitief vervallen in een dictatuur.
  Op welke partij gaat u stemmen met de gemeenteraad verkiezingen???

  40 likes
  • Ik stem altijd ongeldig, geen van die gasten verdiend mijn stem. Zou fjn zijn als iedereen die er genoeg van heeft dat eens gaat doen.
   100% opkomst, niemand gekozen. Niemand kan dan nog zeggen dat ze het volk vertegenwoordigen.

   Maar dit zal toch niet gebeuren want:
   1. Op het laatst trekken de meeste hun keutel in en stemmen toch.
   2. De tellingen gaan centraal uitgevoerd worden en niet meer direct in het stemlokaal. Waarom ? Eenvoudiger te manipuleren…..

   8 likes
   • Niet bijdehand om een ongeldige stem uit te brengen, die wordt aan de grootste toegewezen als die nog wat nodig heeft om de kiesdrempel te halen voor een extra zetel.
    Beter is niet stemmen.

    4 likes
    • Aad, als je het van de eerlijke kant bekijkt is dat als je op geen 1tje stem uitbrengt, je ook daadwerkelijk NIET stemt. Eigenlijk brengen hun zeer zeker een stem uit, en die wil ik ook geteld. En dan niet bij een een of andere partij

     0 likes
     • Probleem is dat naast de politieke partijen het hele systeem corrupt is. Je kan blank stemmen maar wat je dan zegt is dat je het systeem wel steunt enkel niet de politieke partijen. Het is het systeem wat vervangen dient te worden.

      Ik stem niet, ik geef mijn stem niet voor het Systeem en ook niet aan een Politieke partij. Ik sta er wel voor stil dat zolang er mensen wel stemmen dat niet stemmen niet veel zin heeft.

      Maar als er genoeg mensen niet komen opdagen dan heeft het wel dergelijk zin. Ik hoop dat er steeds meer mensen niet komen opdagen en dat de opkomst onder de 30% komt.

      0 likes
 3. Ik ga toch maar relativeren , tegen die Donorwet kan je gewoon nee zeggen, ieder land heeft een ja/ nee systeem , nou is het zo dat als je in Nederland nee zegt, en je komt in het buitenland te overlijden je alsnog een probleem kunt krijgen, onlangs las ik in een Vlaamse krant,, een man werkte voor een bedrijf in India, hij komt te overlijden wordt uiteindelijk terug gebracht naar Vlaanderen en wat blijkt z’n hart en nieren waren eruit gehaald, fam boos, India aangeklaagd , maar ja, dat komt nooit meer goed dus……Ik vrees dat we wereldwijd op onze hoede moeten zijn en veel duidelijker met je dierbare afspraken moet maken over leven en dood…….Een mens is zo langzamerhand een financiële instelling …. Ja met het opheffen van referendum ( niet bindend) heeft D’66 z’n ziel aan de duivel verkocht, wat eigenlijk raar is want het is niet bindend dus kan je met een mooie verhaal er altijd onderuit , nu geeft t aan dat de politiek die burger helemaal niet aan kan, en jawel hoor kinderachtig maar nu mag allemaal niet meer…..En over lokale verkiezingen, ik denk wel dat ik ga , want ik wil niet overgeleverd worden aan clubjes zoals Denk en consorten , dus ja wel een dilemma ……..En ach Rutte doet zo zn best om in Duitsland te roepen dat er geen cent extra naar de EU gaat, knap he met de verkiezingen in aantocht ……

  10 likes
  • @Louise

   Wauw, relativeren? De overheid eigent zich jouw lichaam en lichaamsonderdelen toe en mogen vervolgens, als het zover komt, de slachters/artsen in je snijden en levend de organen eruit halen…. Beseffen mensen wel wat zoiets betekent???….Daar valt niks over te relativeren, daar heeft de overheid, net als zoveel onderwerpen, gewoon met z’n smerige enge tengels vanaf te bijven. Het gaat hier over soevereiniteit en jouw leven, jouw bezittingen, jouw lichaam.

   En niemand, maar dan ook werkelijk niemand heeft het recht aan dat recht te tornen, daar stond en staat altijd al een dikke “NEE” voor.

   Getuigenverslag orgaandonatie…
   https://youtu.be/JA9cRhUP6M4

   24 likes
  • Helemaal met je eens:
   Is dit nieuws of nepnieuws , Hakenkruizen in de sneeuw Keizersgracht Amsterdam, Anti Piet demonstranten krijgen te veel ruimte, Islamisering sijpelt bestuur binnen, Hoorn toch een oorlogszuchtige preek in moskee ondanks verbod.
   Bij dit laatste geeft de Burgemeester van Hoorn (PvdA) aan niets aan de hand.
   Enz enz.

   14 likes
 4. Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Hij en zijn vriendjes Pechtold / Klaver / Asscher en Buma geven Nederland het laatste zetje.
  Nederland staat al te boek als een narcotica staat en een toekomstige moslimstaat.
  Dit is niet meer te stoppen, Nederland is een verloren staat, zonder enige vorm van trots.

  27 likes
  • zie je goed HJ !

   Nederland is diep van binnen een trots volk, maar te m a k .. als een schaap
   Neem de Hongaren en Polen, Frankrijk .. allemaal strijders, volk schouder aan schouder, ook de Catalanen zijn een pracht voorbeeld voor alles, wij zijn, als we allemaal weer ” braaf en keurig ” het hokje in gaan met het rode ” bruijnzeeltje ” het g e b r u i k s v o o r w e r p c.q. LIJDEND voornaamwoord.. ( genaamd Burger…)
   Tevens is nederland, ons mooie, prachtige landje niet zo een braaf mannetje in de klas hoor..
   Maar dit ter zijde, nederland is een droplul en met deze regering wordt het geen eens trekdrop meer..
   Ook de d o n o r wet druist tegen alles in, ik weet niet wie er op de club van de 1 mindere 6 gaat stemmen, maar daar zou ik dan maar mooi mee uitkijken als je die partij van meneer Ooguil je stem gaat geven, want ze rukken gelijk je tong er uit als orgaan!
   De andere partijen zij net iets minder slecht, maar stellen ook geen reet voor ( op een enkeling na, maar ik ga echt geen namen noemen.. stel je voor zeg..zelfs dit is al te erg voor woorden )
   Hadden we maar zo een dijk als Nigel Farage hier aan het roer !!

   fijn weekend allen

   5 likes
   • Nederlanders zijn meelopers, ze zijn pas trots op Nederland als Nederland wint en dan het liefst Goud, anders gaat men al weer excuses verzinnen.
    Wij laten ons meeslepen in de negativiteit, die andere in Nederland aanwezige stromingen over Nederland heen storten.
    Kijk maar wat er om je heen gebeurd, Zwarte Piet / Zeehelden / Slavenhandel enz enz.
    Wij als Nederlandse kiezers, worden al jaren belazert en door wie maakt ons niets uit, we vinden het prima zo, we doen de voordeur dicht en gaan verder met TV kijken.
    Noem voor je zelf de uitingen van onvrede, die het Nederlandse volk heeft getoond.
    Ik weet er één de Februari staking in Amsterdam.
    Mijn geboorte jaar is 1938.

    0 likes
    • Februaristaking; hou toch op met de heldenverhalen; 95% van de inwoners van Amsterdam – Amsterdammers bestaan gewoon niet – keken de andere kant op. Dus zo moedig volkje zijn we niet. De eeuwige zoektocht naar je NIET Bestaande Identiteit levert geen za………op.

     0 likes
     • Ik bezie het niet als helden daad, maar meer als actie die mij aan iets herinnerd.
      Iedereen is vrij om mijn herinneringen aan twijfel te betwisten, ook jij.
      En voor de goede orde, het is als je het in die tijd gezien bekijkt best wel dapper.
      En voor de goede orde de Amsterdammer van 1941 was van
      niet de Amsterdammer van 2018.

      0 likes
   • Er bestaat GEEN NL-Volk; teveel gemengd en da’s maar goed ook. DE eenheid zit hem in De Verschillen (Boeddha)

    0 likes
 5. @allen,

  Nou, ik probeer het nog 1x en dan…..snapt men het OF men WIL HET NIET SNAPPEN!!!!!!!!!

  D E M O C R A T I E :

  Om van een democratisch proces te kunnen spreken, dienen de volgende vier fundamentele elementen aanwezig te zijn:

  recht van initiatief; elke deelnemer moet vrij zijn om een initiatief te kunnen nemen en een wetsvoorstel of wetswijziging in te dienen;

  recht op spreken; elke deelnemer moet in gelijke mate de kans hebben de andere deelnemers te informeren en met hen van gedachten te wisselen over het voorstel dat ter tafel ligt;

  stemrecht; elke deelnemer moet de gelegenheid hebben een stem over het voorstel te kunnen uitbrengen. Een overeengekomen meerderheid van de stemmen bepaalt of het voorstel al dan niet aangenomen wordt;

  gelijkheid; elke deelnemer dient gelijk te zijn aan een ander in het democratisch proces, zowel in deelneming tijdens het stemmen alsook door gelijkwaardig vertegenwoordigd te zijn.

  O L I G A R C H I E :

  Bij een oligarchie (Oudgrieks: ὀλίγος (oligos) = ‘weinig’ en ἄρχειν (archein) = ‘heersen’) is de macht in handen van een kleine groep van mensen die behoren tot een bevoorrechte klasse of stand!!!!!!!!!!!!!

  En dus leven we in een…………jaaaaaaa…….GOEDZO, in een OLIGARCHIE!!

  Comprende,

  Gladiator

  27 likes
  • Democratieën houden op te bestaan met meer dan 50 mensen op de vierkante kilometer. Niet meer in de hand te houden. Valt niet mee om in tweeduizend jaar je Berenvel te verlaten voor een Maatpak, Capisce!!!!!. Verlaat je Ego en geef je organen gewoon weg; De Grote Hang Aan Het Leven wordt ons allen noodlottig. Lekker NL; 1700 miljard op de Pensioenbanken en 400 miljard op Particuliere Tegoeden (AANTOONBAAR WIT Geld) EN maar zeiken dat er geen geld is. Lekker meenemen naar je niet bestaande Hemel. Een ding is zeker; de Angst zit er goed in, ingegeven DE Kerkvorsten op de hele wereld. Maak niet uit welke kleur. Maak het maar lekker op; anders weet vader Jacob R(othschild) er wel raad mee.

   1 likes
  • Nederland is zelfs officieel niet eens een democratie

   Het is een “constitutionele monarchie”

   Eentje zonder constitutioneel hof.
   Met in zowat elke constitutionele bepaling de clausule “behoudens door de wet bepaalde uitzonderingen” o.i.d )
   Met een monarch die officieel geen macht heeft

   Streep, streep, blijft over dat we een ” ” zijn

   Ofwel .. in te vullen door de politici

   0 likes
 6. @ weg met ons, weet je ik heb in m’n leven heel veel gedaan, ik heb voor vele levens ervaring op gedaan…… maar 2 frustratie’s blijven me bij……ik ben nauw betrokken geweest bij de begrafenis van Pim Fortuyn…….ik heb allerlei verschillende soorten mensen ontmoet ,, letterlijk waren we allemaal verdrietig….maar onder de indruk was ik van de boze, huilende,zingende,schreeuwende massa die eigenlijk op de vuist wilde van frustratie natuurlijk …….ik dacht nog dit is een omslag in Nederland, eindelijk vernieuwing……maar och arme heb ik me vergist…… ok in het Rotterdamse is er wel wat verandert…Maar die vreselijke demoniserende Haagse kliek, die ging helelmaal niet weg……sterker nog, dezelfde zooi werdt herkozen ……..toen was het voor mij klaar, hoe kon men dat doen ? Toen begreep ik pas hoe de Hollander inelkaar stak en heb vaak niet meer gestemt…..als gevolg ben ik daarom ook niet onder de indruk als jullie zo tekeer gaan maar niks doen……”verander maar iets denk ik dan……………ten tweede maar dat is heel persoonlijk, ik had verwacht omdat we het financiël best goed hebben , dat mensen zich meer spiritueel zouden ontwikkelen maar helaas……..en toch dat van Pim en de schijnheilige Hollander …..doet me t meeste pijn, zeker omdat ik soms merk dat er maar weinig van geleerd is…….laat ik het zo stellen zoveel vertrouwen heb ik niet……….

  7 likes
  • @Louise, cognitieve dissonatie en constante berekende en sluwe invloed van the matrix maakt dat de massa zodra de boosheid wegebt weer netjes terug glibbert in het oude spoor qua denken, doen en laten. Er zijn manieren om daar van los te breken, maar daar is behalve lef ook een soort van roeping voor nodig. Dat heeft niet iedereen zo blijkt, maar er komen er wel steeds meer. Hoe meer er komen hoe minder stemmen in de stembus meen ik aan bovenstaande reacties af te kunnen lezen. Ik ga na heel lang niet gestemd te hebben (na Fortuyn) denk ik FVD een kans geven. Dat is mijn laatste strohalm op kans op verandering. Zodra hij echter laat zien ook de kluit te belazeren is ook die laatste strohalm onmiddelijk bij het oud vuil wat mij betreft.

   3 likes
   • @eksegese,

    Bedenk hierbij wel dat de beste Baudet rechtstreeks afkomstig is van instituut Clingendael, dus gestuurde controled ops door de aristocratie! En Theo Hiddema, tja, weet het eigenlijk niet met hem maar persoonlijk denk ik, hoewel ik hem eigenlijk best mag, ouwe man, wil nog even in de kijker staan en is zowat wekelijks te zien bij Harrie Mens dacht ik want kijk al 10 jr geen tv meer, en kan daar een kleine 10 minuten ongestoord ouwehoeren onder regie van Mens!!

    Nee, ik ga maar niet stemmen, zoals ik al 40 jr niet meer doe!! En dat zouden meer mensen moeten doen!!

    Gladiator

    Veel stemplezier!!

    Gladiator

    4 likes
    • @Gladiator, het zou zo maar kunnen dat je gelijk hebt, maar ik wil dat wel zeker weten voor ik hem bij het grofvuil zet. Zij zijn de enigen die voor mij geloofwaardig streven naar verandering in de zin van echt inspraak van het volk, dat ik dat eerst wil zien. Mocht het niet zo zijn, zijn we daar snel genoeg achter. Ik laat me doorgaans niet vaker dan éénmaal door dezelfde eikel in de maling nemen, maar die eerste kans mogen ze van mij wel hebben. Heel Den Haag, inclusief de voltallige pers probeert die gasten bij de enkels af te zagen, ik wil eerst zien of dat ook echt allemaal bij het toneelspel hoort.

     3 likes
    • @Gladiator, ik begrijp @eksegese zijn standpunt en ook de kans die hij en zovelen ziet om toch nog een gok te wagen, maar als men werkelijk de gevestigde macht, de elite of hoe je ze ook mag omschrijven, klem wilt zetten, dan is inderdaad massaal miet meer stemmen de enige, werkelijk goed optie. Alleen zal het brave volk altijd slaafs blijven komen om te stemmen en dan vooral op de reeds decennia gevestigde, de gecontroleerde partijen.

     Weet niet wat ik van Baudet echt moet vinden. In radioprogramma’s heb ik hem meerdere keren met grote interesse gevolgd en komt hij met heel sterke punten die houtsnijden. Maar evengoed bekeken, dat doet Wilders ook. En Wilders is in mijn ogen een stemmenvanger die vervolgens met de stemmen niets doet.

     Dergelijke tactiek is doortrapt en evident, hoewel het lijkt alsof de oude verstofte partijen hem buiten sluiten en hij daarom geen kans krijgt, maar dat is alles schijn.

     De stemmenvanger zorgt er namelijk voor dat grote groepen mensen die het zat zijn en willen afreken met de gevestigde, de oude verstofte partijen geen gevaarlijk blok kunnen vormen. Baudet is daarvoor het ideale middel nu Wilders aardig opgebruikt raakt.

     Ik dank dat je gelijk hebt in je visie.

     Stemmen zou men massaal moeten laten, pas dan heeft men echt tegen de leugens en manipulatie en het afmaken van de bevolking gestemd. Een duidelijker statement kan men niet maken. Maar het hersenloze volk kennende die weer in de mooie praatjes trappen van de gevestigde partijen komen in grote getale weer braaf opdraven, de kuddes der slavenvolk krimpen in ieder geval nog steeds niet, ik vrees het ergste.

     2 likes
    • Vooral niet je Verantwoordelijkheid pakken; mmmmmm. typisch NL.

     0 likes
 7. Toen ik 18 was geworden(24 jaar geleden) mocht ik dan gaan stemmen. Ondanks het vele tegenspraak van anderen ben ik niet gegaan. Ik zei iedereen dat het dom was ergens aan mee te werken waar je eigenlijk helemaal niet voor bent. Dat was ook zo zeiden ze maar met stemmen zit dat toch ff anders. Nee hoor zei ik, dat is precies hetzelfde want het gaat om het principe. Ook zei ik altijd dat als je stemt je je stem weg geeft aan een ander(partij) en die dan de verantwoordelijkheid van je overneemt wat ook betekent dat jij zelf niks meer te zeggen hebt omdat je dat nu aan een ander overlaat die jij jouw stem hebt gegeven. En ook zei ik altijd dat als je gaat stemmen je ook akkoord gaat met het hele systeem. Je doet ergens aan mee waardoor je het gelijk ook erkent/accepteerd, alleen daarom al wil ik niet stemmen. En ik zei ook altijd dat deze politici allemaal carriëre mensen zijn die er voor zichzelf zitten en bereid zijn de stemmers met mooie woorden en beloftes naar zich toe te halen en dat na de verkiezingen zij een hele andere koers gaan dan de loze beloftes, zo is politiek altijd al geweest en ook altijd zo gebleven. Politici zijn corrupte mensen die er zijn voor zichzelf en hun lobby homo vriendjes uit de financiële beerput. En dan nog nu in 2018 staat iedereen weer te popelen om te mogen stemmen……

  18 likes
 8. Democratie ; vier jaar lang je mond houden, dan mag je stemmen op een pief die niet kent,en die zelfs nog niet weet wat-ie gaat doen /
  Wat is democratie,Democratie is georganiseerd wantrouwen ..
  Geen gezag staat vast als het niet word beschermt door zijn onderdanen die hem de macht geven ..
  heersende moet men de rug toekeren,als men ziet wat zij thans heersen noemen,loven en bieden om macht met gepeupel.
  In het ene helft van ons leven, offeren ons leven op aan geld te verdienen,in het anderen offeren we geld om weer gezond te worden, en in al die tijd gaat gezondheid en het leven er zachtjesaan ervan door.
  Democratie is iets waarover politici praten, zoals een hoer over de liefde..
  Het leven is een bron van vreugde,doch waar gepeupel mee drinkt worden vele bronnen vergiftigt..
  de een regeert uit lust tot regeren, de ander om niet geregeerd te worden..
  Jan met de pet volgt zijn leiders klakkeloos.

  14 likes
 9. Lees dit onthutsende report over de orgaandonatiewet. Ze halen je gewoon met mes en vork leeg als je hersendood bent en het levert de ‘orgaanmaffia’ heel veel pegels op gezien de internationale prijskaartjes Het lijkt me ook geen fris idee als ze je hoofd prepareren zodat de nieuwe studenten op de medische faculteit los op je kunnen gaan en ze als ze dat verkiezen boter kaas en eieren in je huid kunnen kerven.

  Levert de ‘orgaandonatiewet’ (donorwet) de Nederlandse staat tientallen miljarden op?

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/levert-de-orgaandonatiewet-donorwet-de-nederlandse-staat-tientallen-miljarden-op/

  Mark Rutte is een globalist pur sang en offert zelfs de laatste kruimels soevereiniteit die we nog hebben op het altaar van de Brusselse technocraten – die op hun beurt met ferme stap mee marcheren richting de zo gedroomde Marxistische (lees socialistische) Nieuwe Wereldorde. Een cashloze dystopie waarin elke ziel gekooid is – waar een ieder gechipped wordt als naamloos vee en waar de individuele vrijheid simpelweg niet meer bestaat. Zij die vechten tegen deze totalitaire tirannie zullen verwijderd worden uit het systeem.

  13 likes
  • Wacht dacht je van Voorbehoedsmiddelen in plaats van Bommen? Zeg niet dat er Verschillen zijn t.a.v. Bevolkingen; je word genadeloos afgemaakt. Tuurlijk zijn er verschillen en da’s maar goed. In NL wordt dit gelijk weer uitgelegd als GOED en SLECHT. Getuigd van weinig kennis van de geschiedenis. Je kunt wel leuk sociologie of een andere leuke studie volgen en vervolgens iedereen de maat nemen, zoals nu gebeurt door m.n. de Oud-Geld Partij van Pechtold; gaat niet goedkomen zo.

   0 likes
 10. Denken jullie nou echt dat er ook maar iemand is die wakker ligt van al jullie sombere reactie’s………. Helaas moet ik gladiator gelijk geven, en nu wat gaan jullie eraan doen…….de meeste van jullie zijn slimmer op het Net dan dat ik ben……..start eens een Site voor de boze en verontruste burger……jawel met goede argumenten…..kom er eens mee naar buiten i p v alleen maar te roepen ……probeer het in ieder geval………….en jawel, als ik lokaal niet ga stemmen, loop ik straks met een boerka, nou dat wil ik ook niet……… En nee hoor er worden geen organen bij mij eruit gehaald dat weet ik 100% zeker………. En , gladiator ik heb nog 2 antieke jachtgeweren, jawel onklaar gemaakt, maar misschien maakt t indruk…………

  3 likes
  • @,Louise

   Weet niet wat de toegevoegde waarde is van je reactie, maar realisme is wat anders dan somberen. …”en wat gaan jullie eraan doen?”…Beste, in ieder geval niet hetzelfde als wat jij doet.

   ….’start eens een site voor de boze en verontruste burger”?….Op wat voor site zit men nu?…

   En jouw organen zijn weldegelijk niet meer van je. Je mag dan wel een “nee” hebben ingevuld, maar dat geeft garantie tot aan de deur en is een “nee” nul-komma-niks waard…Rien ne va plus, het leven en lijf is niet langer van u!!….

   4 likes
  • @Louise,

   Ik wil ze wel weer klaar maken voor u want u zult ze met zekerheid nodig hebben en zo’n ding is voor de korte afstand, zeker met afgezaagde loop, bijzonder effectief kan ik u garanderen!! Alleen de terugslag een beetje mee uitkijken maar dat maakt ook nog indruk erbij. Is eigenlijk een beetje te vergelijken met een klein handkanon….en heeft daarbij een behoorlijke spreiding!!

   Doet me een beetje denken aan de film “Mad Max” part 1.

   Gladiator

   4 likes
 11. gut, weten ze het nu pas?
  ik schreeuwt het al jaren van de daken maar krijg nergens gehoor ze kijken je aan of je gek bent.
  een les kan je dit kabinet geven en dat is als totaal niemand maar ook niemand nog gaat stemmen.

  wij burgers moeten een luis in de pels van de elite worden.

  veel succes,
  salvar

  7 likes
 12. Deze donorwet is bedoeld als introductie van de verplichte chip. Want de counterargument gaat straks komen dat als je tegen afstaan van je organen bent, dat een arts dat al snel kan weten wanneer je een chip in je lijf hebt waarin dat ook zo is opgeslagen.

  2 likes
  • Hey Bassie, leg dat eens uit aan Adriaan!

   clowns zijn gek op chips..

   b.t.w. : het is voor de donor ” wet ” al geintroduceerd.. het contactloos pinnen en daarvoor het biometrisch paspoort en daar voor de chip in je hond ( allemaal voorlopers en verkappingen om ons straks kunstmatige klootzakken te maken in dienst voor hun opdrachten )
   Beste is om je familie te vragen om je polsen door te snijden als je er niet meer bent, weten jij en hun zeker dat ” ze ” niks meer aan je hebben.. toch ? Of zie ik het verkeerd ?
   Het is niet voor niets, dat ” ze ” zo moeilijk doen als er hulp geboden kan worden door een arts om een wenselijk heen gaan tegen te werken met een doodslag-vonnis en tegelijkertijd vermoorden ze je zonder dat je dood gaat.. heel bizar, het is toch te gek voor menselijke bewoording om uberhaupt zo te denken !?
   Dit land is naar de kloten, zeg maar gerust naar de suikerbieten !
   Het zal me een jaar worden in den haag, dat weet ik zeker.. er zullen grote koppen gaan rollebollen met mekander, dat gaat naar den bosch toe zoete lieve gerritttttttttttttjeeeeeeeeee

   pppff.. overweeg naar portugal te emigreren of hongarije of rusland

   4 likes
   • Ieder weldenkend mens weet óók dat die tech, heel erg zwak is en zo lek als een mandje, duur, lelijk afval etcetc. Heel veel dieren gechipt maar werkt niet bij de meeste hahahahahaha. Technocraten hebben geen ziel namelijk, vandaar dat ze blind doorgaan met hun zieke plannetje.

    1 likes
 13. De staat is met medewerking van balkvanellende en de wanhoopscheffer al lang en breed verkocht aan de nieuwewereld orde?

  6 likes
 14. Wij zijn onderdanen, dankzij het koninkrijk. We zouden burgers met burger rechten moeten zijn. We zijn onderdanen vandaar dat de partijen doen wat zij willen.
  Dat de partijen succes hebben komt omdat het volk alles zonder slag of stoot accepteert.
  Ik zag dat in de jaren tachtig al aankomen en ben met gezin naar het buitenland gegaan.
  Ik mis Nederland met ‘het touwtje uit de brievenbus tijd’ heel erg. Beter onderwijs, twee TV kanalen zonder reclame, werkgelegenheid voor scholieren, mijn grootouders konden veilig op straat lopen in de avond en ga zo maar door

  6 likes
 15. Ik ga wel referendum stemmen. Het stembiljet van de gemeenteraadverkiezing krijgt van mij een groot kruis. Ongeldig dus. Als ik kon tekenen zou ik er 2 grote middelvingers op tekenen. Als iedereen dat nou zou doen dan is het toch een duidelijk teken dat we met z’n allen geen vertrouwen in verkiezingen hebben, maar wel het referendum willen houden? (Ook al wringt klojo prutte zich in allerlei bochten om er onderuit te komen)

  4 likes
 16. Over donder en bliksem in en uitslagen ;

  Openbaring 4:5a, “En uit de troon kwamen bliksemstralen, donderslagen en stemmen.” Alles in de hemelse tabernakel getuigt van Goddelijke activiteit, Goddelijk leven, dat hier tot uiting komt in de genoemde bliksemflitsen en donderslagen en stemmen… Kunnen wij in dit huidig tijdsbestek Gods troon nog naderen als die van de GENADE, hier leren wij, dat er veranderingen te verwachten zijn in een zéér nabije toekomst. Het is klaar en helder, dat Gods troon straks de troon van OORDEEL zal zijn, wanneer Zijn rechtvaardige oordelen over een goddeloze wereld zullen worden uitgestort met onweerstaanbare kracht!

  Halleluja! , dan zijn ze in Rome mooi gezegend met die bliksem in en uitslag vlak na het aftreden van de paus zou je zo zeggen .
  En , nog even terug komend op het bliksemse gedonder en het donderse gebliksem op en tijdens Popconcerten met name in het jaar 2014 . Het jaar van de donder en bliksem concerten nauwgezet bij gehouden op de diverse blog sites destijds… Dit onder het motto van : satanisme in de Popmuziek alsof de duvel [er] mee speelt . Was dat na pukkelpop , Pinkpop en Glastonbury al wel duidelijk gesteld door mij eind 2014 . In Glastonburi hadden we zelfs de duvel op het podium te dansen ! En het gedonder tijdens sommige concerten liegt er nog steeds niet om sinds de satan zijn intrede heeft gedaan in de Popmuziek .
  Natuurrampen worden dus volgens mij inderdaad soms als oordeel gebruikt maar hoeft niet altijd een straf van te zijn . Volgens mij zijn de Grote Rampen vanaf 1999 Istanbul tot en met Nepal eerder uitnodigingen dan bestraffingen voor de bevolking aldaar . Dit omdat in het westen de autoriteiten , de geheime genootschappen, de overheden en met name de roomse kerk in praktijk nogal contraproductief zijn gebleken . Ze hebben zich namelijk gezamenlijk schuldig gemaakt aan praktijken die ze als verdere partners inzake deze uitsluit van deel name . De Rampen tussen 1999 en Nepal zijn volgens mij derhalve uitnodigingen . Uit de slachtoffers van deze rampen wordt een selectie gemaakt die samen met oud verzegelden de mensheid regeren tot in de eeuwigheid . Het spijt me voor de Mensen hier maar sommige zaken zijn gewoon onacceptabel in de Reli business. Dat weet iedereen . De oude wereldleiders kunnen onder andere voorwaarden de volgende keer natuurlijk wel gewoon meedoen als ze daar geschikt voor worden bevonden . Dat wil zeggen wanneer ze net zoals iedereen het oordeel gepasseerd zijn .
  Inzake deze wordt zeker geen uitzondering gemaakt voor mensen die indertijd belangrijke religieuze zaken te grabbel hebben gegooid en ondergeschikt hadden gemaakt aan hun ‘’hogere’’ aardbewoners belangen . Zoals satanisch ritueel kindermisbruik binnen roomse en ander gelederen wordt niet getolereerd en zelfs genadeloos afgestraft . Geen smoesjes voor Mensen die zichtzelf hoger wanen dan anderen omdat ze zeggen in Jezus te geloven en daarom dus alles kunnen maken waar ze zin in hebben . Zoals die uitlatingen van die bisschop in Australië als ik die berichten op Want to Know moet geloven ?. Nou die Penis onnozelus kan het wel vergeten dus want zo’n scrotum Magnus enormus willen we er niet bij hebben, zoals ze dat zelf binnen hun roomse gelederen zouden zeggen volgens mij .
  Er is inmiddels al donders en bliksems geoordeeld en in dit geval zelfs op de schaal van richter bekrachtigd .
  Datums en tijden had ik vooraf al gemeld en zal dit het eind dit jaar nogmaals op een rijtje zetten en de gevolgen daarvan .

  Tot zover bedankt voor je aandacht !
  Sri sri Magnitude AardbevingsGroninger Donder en bliksem predikant

  4 likes
 17. Nou, misschien is de tijd dan wel gekomen om bondgenoot van N.Korea te worden. Gaan we ook massaal huilen als Rutte het loodje legt.

  4 likes
 18. Ron Soeverein Mens

  Nederland een verloren land met een ingeslapen bevolking die zonder slag of stoot de roverheid de baas laat worden over hun lichaam via de nieuwe donoren.
  Dit is een aantasting van de grondwet en de universele rechten van de MENS. Dit is het toestaan van de roverheid tot, legale, moord met voorbedachte rade!
  Het is natuurlijk veel belangrijker om naar dwdd te kijken met zogenaamde deskundigen of de soap rond gordon te volgen en zo een misselijke miezerige gluiperd als pechtholdje te geloven en natuurlijk het pijltjes werpen te volgen
  Er hadden gvd 10 duizenden mensen de straten op moeten gaan om te laten zien dat ze in dat rovershol in Den Haag te ver zijn gegaan.
  Nederlandse bevolking laat zich als makke schapen naar de donor slachtbank leiden, wat een dom en laf volk zijn wij geworden.

  4 likes
 19. Psychopathocratie Prins Bernhard BV heeft -aalglad en lastig af te werpen-. ‘vrije’ verkiezingen als dekmantel. Duidelijk gestoorde vrouwen als Pia Dijkstra worden niet op psychopathie getest en op een zijspoor gerangeerd, dan wel met een soeplepel de Groningse knollenvelden ingestuurd. Dat laatste gebeurt juist ten onrechte met normale politici en (oud) ambtenaren als bijv. mr. Willem Aantjes.

  Morele debielen verwaarlozen de echte overheidstaak (zie Oostvaardersplassen) en zien er m.n. een grandioze mogelijkheid tot eindeloze zelfverrijking in (zie de eindeloze prerogatieven van de Oranjes op grond van leugens en diefstal en het nieuwe regeringsvliegtuig).

  4 likes
 20. Stemmen ? haha
  hoezo stemmen ? ben jij wakker of slaap jij nog ??

  3 likes
 21. Democratie is op geld en macht gebaseerd deze zullen altijd een drijfveer zijn om het te behouden door kleine en grote machten omdat men bang is voor instorting zal deze door de angst ervan vanzelf aankomen
  De democratieën zijn in werkelijkheid demon-creatieve krachten..waarin een ieder in ronddoolt als een verdwaalden die zoekt naar een andere inzicht, om een ander inzicht te verkrijgen zal men persoonlijk zelf die moeten democratiseren als een tegen demonstratie tot een inzicht waar de huidige democratie instort die werkt niet meer en staat op instorten..Welk kracht is nu aan de beurt om het te realiseren?
  Er zijn al vele krachten voor ons geweest die alle ingestort zijn en deze democratie gaat ook aardig die kant al op. Misschien worden we toch zo eens naar een massale kracht toegestuurd die nu eens een werkelijke harmonie bewerkstelligd, we hebben zoal van alles geprobeerd op macht en geld maar er zitten teveel onvolkomenheden in, we zullen de rit uit moeten zitten tot het is beëindigd wat er daarnaar gebeurt is niet te overzien. laten we maar hopen dat de mens nu zijn ongezonde verstand naar een gezond denken transformeert misschien toch meer die kant op wat [echte]liefde nu werkelijk betekend.
  wel is het zo als men de werkelijke kant kent dat er niet veel meer over blijft dan dat alleen ..

  3 likes
 22. Ohm namo narai !

  Om kort te zijn over echt nieuws :

  Ze hebben geen chemische wapens gevonden in Irak . De officiële reden voor de inval . Osama bin Laden zat niet in Afghanistan , de officiële reden voor de inval en heeft geen normale rechtszaak gehad . Libië zal altijd wel een raadsel blijven .

  Verder aan de gang met die gangsters van de gangstalkerij , mijn reactie hierop en de gevolgen daarvan .

  Donders , bliksems en aardbevingen kunnen in geoefende hand soms geduchte wapens zijn .

  Maar ook in dit geval snijd het mes aan 2 kanten . Ik zal proberen om het zo Christelijk mogelijk uit te leggen . In de bijbel staat dat God natuurrampen kan veroorzaken en voorkomen en dat Jezus de natuurbeheerder is .. Natuurrampen worden soms als oordeel gebruikt . Niet iedere natuurramp is echter een straf .
  Hier volgen 3 citaten die ik van de Jehova’s heb gepikt en of ze al dan niet uit hun verband zijn gerukt of ten onrechte zijn gebruikt kun je nakijken op : Aardbeving Watchtower online library .

  1] In de bijbel wordt vaak melding gemaakt van bevingen en trillingen van de aarde. Voor een deel werden ze door natuurlijke geologische processen veroorzaakt (Za 14:5), maar soms werden ze rechtstreeks door God bewerkt om een oordeel te voltrekken of om ten behoeve van zijn dienstknechten op te treden.
  2] Een enorme aardbeving, waarschijnlijk gepaard gaande met vulkanische activiteit, vormde ten tijde van het sluiten van het Wetsverbond bij de Sinaï een ontzag inboezemende omlijsting
  3] Soms was de vrees inboezemende kracht van aardbevingen een bewijs van een strafgericht van Jehovah wegens het overtreden van zijn wet.

  Het onderstreept in elk geval wel dat aardbevingen als oordeel kunnen worden gebruikt in de bijbel .

  De groeten
  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

  3 likes
 23. Let’s imigrate….

  3 likes
 24. Welke ketenen? Ze zij niet van ijzer, dus kan ik ze gewoon af doen.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gepensioneerde

Gepensioneerde ic-arts luidt noodklok: ‘Lucht in ziekenhuis dodelijk voor coronapatiënt’

De gepensioneerde ic-arts Jacob de Leeuwe luidt ...

ollongren

Ollongren: Rusland stookt in Nederland over corona. Zo reageert Twitter

Er is sprake van ‘voortdurende (online) Russische ...