Gezondheid

Bestanddeel cannabis voorkomt uitzaaiing agressieve kanker

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bestanddeel van de cannabisplant is in staat om kanker te bestrijden, zo schrijft de San Francisco Chronicle.

Wetenschappers van het California Pacific Medical Center hebben ontdekt dat cannabidiol of CBD, het DNA dat de uitzaaiing van borstkanker en andere soorten kanker veroorzaakt kan ‘uitschakelen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Als deze plant vandaag in de Amazone zou worden ontdekt, zouden wetenschappers over elkaar heen vallen om het product als eerste op de markt te brengen,” zei hoofd van de afdeling oncologie van de Universiteit van Californië in San Francisco Dr. Donald Abrams. Hij ontdekte de wetenschap achter de werkzaamheid van cannabis.

Mensen

Aangetoond is dat het geneesmiddel pijn en misselijkheid bij kankerpatiënten verzacht, meldt de krant. AIDS-patiënten kunnen door cannabis weer eten, slapen en normaal functioneren.

De krant voegt toe dat cannabidiol geen van de psychotrope effecten heeft die je normaal verwacht te zien bij cannabisgebruik. De onderzoekers hopen het middel snel te kunnen testen op mensen.

ID-1

Door kankercellen bloot te stellen aan cannabidiol kunnen ze geen uitzaaiingen meer veroorzaken. Moleculair bioloog Pierre Desprez deed decennialang onderzoek naar ID-1, een eiwit dat ervoor zorgt dat kanker zich kan verspreiden door het lichaam.

Ondertussen deed zijn collega Sean McAllister onderzoek naar de effecten van cannabidiol. Het tweetal ontdekte dat CBD het eiwit kon ‘uitschakelen’. De kankercellen verspreidden zich niet langer en keerden terug naar hun normale staat.

Desprez en McAllister publiceerden in 2007 voor het eerst een studie over hun bevindingen.

Bron: Sfgate.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cathy
Cathy
11 jaren geleden

ja in Luxemburg staan velden vol met hennep en weet je als het de lucht reinigt zo als gezegd word is dit ook eens mooi mee gepakt ik geloof wel in dit plantje .

itanimulli.com
itanimulli.com
11 jaren geleden

Het kan niet op vandaag!
Het lijkt wel hoe slechter het weer, hoe beter het nieuws…echt vet!

ruud
ruud
11 jaren geleden

Ik ben van mening dat er in de natuur voor elke ziekte een geneesmiddel is te vinden, veel is met elkaar in balance. Veel planten zijn helemaal nog niet onderzocht, zou meer moeten gebeuren.

Naomi
Naomi
11 jaren geleden

hoezo is bob marley dan dood gegaan aan kanker in zijn grote teen?

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x