Financieel

‘Generaal pardon voor schulden’

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Belastingadviseurs en accountants moeten gaan helpen bij het kwijtschelden van schulden. Dat stelt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit.

Hij pleit voor een wereldschuldenconferentie om te voorkomen dat het Westen nog verder in een economische en sociale depressie wegzakt dan nu al het geval is.

Tijdens een dergelijke bijeenkomst tussen afgevaardigden van Amerika, Japan, China en Europa moeten volgens Tissen concrete plannen worden gemaakt voor het grootschalig kwijtschelden van de schuldenlast van landen, banken, bedrijven en burgers.

Eerlijke mogelijkheden

Het is de bedoeling dat accountants en belastingadviseurs per bedrijf en per burger gaan kijken hoe de vlag erbij hangt.

Hoewel de mogelijkheid van het kwijtschelden van schulden door politici en beleidsmakers weinig tot niet serieus wordt genomen, is het technisch gezien mogelijk. In Griekenland werkte het niet omdat slechts één groep beleggers werd getroffen. Alleen een grootschalige kwijtschelding werkt. Bovendien moet de kwijtschelding dan gelden voor alle betrokkenen.

Over het algemeen wordt kwijtschelding niet tot de mogelijkheden gerekend omdat het afboeken van schulden altijd gepaard gaat met het afboeken van bezit. Tissen merkt op dat er boekhoudkundig echter eerlijke mogelijkheden zijn om schulden harder weg te strepen dan bezit. Hij wijst op de hefboomwerking van krediet.

Oude bril

Kwijtschelding valt of staat met de normstelling. De huidige economische inzichten, Keynesiaans of monetaristisch, bieden hier niet voldoende houvast. Zo geldt in Europa bijvoorbeeld de norm van 3 procent begrotingstekort en 60 procent staatsschuld, maar in Amerika en Japan wordt weer heel anders gedacht. Volgens Tissen moeten we niet langer met een oude bril naar nieuwe problemen kijken.

Kwijtschelding is bedoeld om opluchting en rust te creëren. Nu wordt de markt juist vaak verstoord door financiële interventies van centrale banken en overheden. Door interventie verliest geld uiteindelijk zijn waarde, maar door kwijtschelding niet.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Misschien tóch op weg naar N.E.S.A.R.A?

Ned Kelly
Ned Kelly
9 jaren geleden

Het zou een hoop problemen oplossen maar ik zie het hier niet zo gauw gebeuren vanwege de hebberigheid van de overheids trekpoppen en banken enz

itanimulli.com
itanimulli.com
9 jaren geleden

Dit is helemaal waanzinnig goed nieuws! Alle problemen in 1 keer opgelost!

Yalec
Yalec
9 jaren geleden

Volgens mij bestaat er wel zoiets als Rene bedoeld: Nesara, maar dit Amerikaanse wetsvoorstel is nog niet geratificeerd als ik het goed heb; President Clinton zo het ratificeren, maar het is er niet van gekomen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

37
0
We lezen graag je reactie!x