Binnenland

Europarlementariër: ‘Koning Willem-Alexander moet afstand doen van de troon’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

Koningin Maxima hield maandag voor de B20-bedrijvenbijeenkomst op Bali een toespraak waarin ze een lans brak voor de invoering van digitaal geld. Ze riep op om samen te werken met overheden om een infrastructuur voor digitaal geld te bouwen waarin je digitale identiteit gekoppeld kan worden aan je digitale portemonnee.

Maxima pleit voor een digitaal financieel systeem waar ‘iedereen van profiteert’. Geen cash geld meer en alles wat jij betaalt, wordt gemonitord door de overheid. Je kunt het zelfs zo programmeren dat bepaalde transacties niet meer mogelijk zijn.

Praat voor haar beurt

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) wil dat premier Rutte de koningin terugfluit. Volgens hem praat ze voor haar beurt. “De volksvertegenwoordigers hebben zich nog niet kunnen uitspreken, waardoor het kabinetsstandpunt nog bijgestuurd kan worden,” aldus Van Haga. “Dan geeft het geen pas dat Hare Majesteit het bedrijfsleven nu al oproept om samen met overheden te bouwen aan een infrastructuur voor digitaal geld.”

Hij wil opheldering van de premier en vraagt een debat aan. Een digitale euro ‘geeft de overheid, ondanks dat de ECB politiek onafhankelijk is, meer macht en controle dan ons lief is’.

Pure dictatuur

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) gaat nog een stap verder. Hij vindt dat koning Willem-Alexander moet aftreden. “Een koningin die op zo’n gevoelig onderwerp er keihard ingaat buiten alle parlementaire verantwoording om, maakt de positie van het koningshuis onhoudbaar,” schrijft het Europarlementslid op Twitter.

“Digitaal geld gekoppeld aan een persoons-ID is pure dictatuur,” stelt De Graaff. “Willem-Alexander moet afstand doen van de troon.”

4.9 246 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
21 dagen geleden

En achterstallige vermogensbelasting en andere belastingen betalen en dan emigreren.

Victor Hugo
Victor Hugo
21 dagen geleden

Hoe eerder hoe liever, nutteloze kwaadaardige instelling…

carolina
carolina
21 dagen geleden

Inderdaad,
Alles teruggeven aan de burgers
van Nederland.
Als al die miljarden geschonken worden
aan de voedselbanken, dan hebben deze mensen
heel hun leven geen honger meer.

Jerome
Jerome
21 dagen geleden

Tijd voor tribunalen en executies… Die nazi Bilderbergs gaat echt niet vrijwillig afstand doen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

159
0
We lezen graag je reactie!x