Wetenschap

Wormgat of onzichtbaarheidsmantel? Wetenschappers creëren ‘poort’ die magnetische velden onzichtbaar maakt

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is ze gelukt: wetenschappers hebben in een laboratorium een wormgat gecreëerd dat magnetische velden van de ene naar de andere plek kan transporteren. Dat meldt Live Science.

“Met dit apparaat kan het magnetische veld van het ene punt in de ruimte naar het andere worden verplaatst via een pad dat onzichtbaar is,” zei coauteur van de studie Jordi Prat-Camps van de Autonome Universiteit van Barcelona. “Het apparaat gedraagt zich als een wormgat, alsof het magnetische veld wordt verplaatst door een extra ruimtelijke dimensie.”

Albert Einstein en zijn collega Nathan Rosen stelden dat het in theorie mogelijk moet zijn om via een wormgat of een ‘korte weg’ in het universum sneller naar een ander punt in de ruimte te reizen dan via de normale weg. Tot dusver heeft nog nooit iemand bewijs gevonden voor het bestaan van wormgaten.

Wormgat of onzichtbaarheidsmantel? Wetenschappers creëren 'poort' die magnetische velden onzichtbaar maakt
Dit nieuwe apparaat werkt als wormgat voor magnetische velden (Jordi Prat-Camps)

Het nieuwe wormgat is eigenlijk niet echt een wormgat, maar meer een onzichtbaarheidsmantel, een concept dat in 2007 voor het eerst werd geïntroduceerd door wetenschappers. Dit type wormgat verbergt elektromagnetische golven.

Het wormgat is gecreëerd met behulp van een supergeleider. Het team ontwierp een object met drie lagen, bestaande uit twee concentrische bollen en een cilinder in het midden. De binnenste laag verplaatste een magnetische veld van de ene naar de andere kant, terwijl de andere twee lagen het magnetische veld verborgen hielden. De cilinder bestond uit ferromagnetisch mumateriaal.

Onzichtbaar

Het wormgat verplaatste het magnetische veld op een dusdanige manier van de ene kant van de cilinder naar de andere dat het gedurende het proces ‘onzichtbaar’ was, schrijven de wetenschappers in het tijdschrift Scientific Reports.

“Het magnetisch veld van de magneet verdwijnt aan de ene kant van het wormgat en duikt aan de andere kant van het wormgat weer op,” aldus Prat-Camps. Onderzoekers hopen het apparaat te gebruiken om MRI-scans te maken zodat patiënten niet langer in oncomfortabele krappe ruimtes hoeven te worden geplaatst. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Live Science]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x