Buitenaards

Bevat Rosetta’s komeet een buitenaardse basis?

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor het eerst in de geschiedenis is een ruimtevaartuig geland op een komeet. De onbemande verkenner Philae is aangekomen op komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko. Directeur Dordain van ruimtevaartorganisatie ESA sprak van ‘een grote stap voor de menselijke beschaving’.

De verkenner had harpoenen moeten uitwerpen om zich te kunnen vasthouden aan de rotsbodem, maar dat is niet gelukt. Er is nauwelijks zwaartekracht, dus het gevaar bestaat dat Philae van zijn plaats hobbelt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De landing werd extra spannend doordat er problemen waren bij de loskoppeling van Philae. De stuwraket die de onbemande verkenner gebruikte bij de landing, bleek niet te werken. Twee andere systemen voor de landing werkten wel.

De ESA pakte groot uit met de missie. Voor een promotiefilmpje over de landing was zelfs Game of Thrones-acteur Aiden Gillen ingehuurd.

Terwijl Philae stabiel op de komeet staat, wordt op internet druk gespeculeerd over een vreemde radiotransmissie die vanuit het inwendige van de komeet lijkt te komen. Nigel Watson, auteur van het boek ‘UFO Investigations Manual’ besprak enkele theorieën over de komeet met de Britse krant Metro.

Volgens UFO-jagers is de komeet veel meer dan een brok ijs en gesteente. De website UFO Sightings Daily meent bijvoorbeeld over bewijs te beschikken dat in de komeet UFO’s geparkeerd staan.

Andere ufologen meenden op een foto van de komeet een schijfvormige UFO te hebben gezien. Ze concludeerden dat de vliegende rots op 400 miljoen kilometer van de aarde een soort hangar met UFO’s moet bevatten.

“Eén blogger suggereerde dat het miljardenproject is gericht op de zoektocht naar buitenaards leven, omdat het geen zin heeft om zoveel geld te besteden aan een levenloze rots,” zei Watson.

“Veel bloggers wijzen er daarnaast op dat de NASA al 20 jaar radiotransmissies ontvangt van de komeet en dat het een oud ruimteschip moet zijn,” besloot hij.

[Metro, Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
9 jaren geleden

Er moet een reden zijn waarom de ESA precies deze komeet heeft uitgekozen uit de miljarden kometen die rondzweven in de ruimte, laat staan er zo ongelofelijk veel geld aan uit willen geven. Ik heb een video die gelekte originele afbeeldingen laat zien, de video legt het zelf allemaal wel uit:
https://www.youtube.com/watch?v=mlXoLwvzhzc&list=UU4F3j3ed_To-M3H2YLLD5vw

Scrambler
Scrambler
9 jaren geleden

Één ding voorop gesteld, dit is een fantastische prestatie van ‘de mensheid’. Maar dan de vraag, waarom juist deze komeet? Waarom inderdaad zoveel geld uitgeven om juist hier te landen. Vooralsnog ben ik zeer benieuwd welke informatie Philae naar onze kleine Aarde zal versturen en meer nog, of deze informatie ons ongecensureerd zal bereiken. NASA, ESA, een pot nat wat mij betreft. Niet te vertrouwen, ze creëren hun eigen doofpotten. Want wij, als mensheid, zouden maar eens aan de weet komen dat er meer is tussen hemel en aarde. In dit geval zelfs letterlijk. Wordt vervolgd!

FredvdSanden
FredvdSanden
9 jaren geleden

Speciale naam ook…

“Philae is een eiland in de Nijl nabij Aswan en een plek van een Oud-Egyptisch tempelcomplex in zuidelijk Egypte gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis.”

Henkie
Henkie
9 jaren geleden

zucht!!!…………….

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x