Homepagina » Buitenaards » Bevat Rosetta’s komeet een buitenaardse basis?
Bevat Rosetta's komeet een buitenaardse basis?

Bevat Rosetta’s komeet een buitenaardse basis?

Voor het eerst in de geschiedenis is een ruimtevaartuig geland op een komeet. De onbemande verkenner Philae is aangekomen op komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko. Directeur Dordain van ruimtevaartorganisatie ESA sprak van ‘een grote stap voor de menselijke beschaving’.

De verkenner had harpoenen moeten uitwerpen om zich te kunnen vasthouden aan de rotsbodem, maar dat is niet gelukt. Er is nauwelijks zwaartekracht, dus het gevaar bestaat dat Philae van zijn plaats hobbelt.

De landing werd extra spannend doordat er problemen waren bij de loskoppeling van Philae. De stuwraket die de onbemande verkenner gebruikte bij de landing, bleek niet te werken. Twee andere systemen voor de landing werkten wel.

De ESA pakte groot uit met de missie. Voor een promotiefilmpje over de landing was zelfs Game of Thrones-acteur Aiden Gillen ingehuurd.

Terwijl Philae stabiel op de komeet staat, wordt op internet druk gespeculeerd over een vreemde radiotransmissie die vanuit het inwendige van de komeet lijkt te komen. Nigel Watson, auteur van het boek ‘UFO Investigations Manual’ besprak enkele theorieën over de komeet met de Britse krant Metro.

Volgens UFO-jagers is de komeet veel meer dan een brok ijs en gesteente. De website UFO Sightings Daily meent bijvoorbeeld over bewijs te beschikken dat in de komeet UFO’s geparkeerd staan.

Andere ufologen meenden op een foto van de komeet een schijfvormige UFO te hebben gezien. Ze concludeerden dat de vliegende rots op 400 miljoen kilometer van de aarde een soort hangar met UFO’s moet bevatten.

“Eén blogger suggereerde dat het miljardenproject is gericht op de zoektocht naar buitenaards leven, omdat het geen zin heeft om zoveel geld te besteden aan een levenloze rots,” zei Watson.

“Veel bloggers wijzen er daarnaast op dat de NASA al 20 jaar radiotransmissies ontvangt van de komeet en dat het een oud ruimteschip moet zijn,” besloot hij.

[Metro, Guardian]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. zou er wel eens iets gebeuren dat géén complot is? 😉

  22 likes
 2. Er moet een reden zijn waarom de ESA precies deze komeet heeft uitgekozen uit de miljarden kometen die rondzweven in de ruimte, laat staan er zo ongelofelijk veel geld aan uit willen geven. Ik heb een video die gelekte originele afbeeldingen laat zien, de video legt het zelf allemaal wel uit:
  https://www.youtube.com/watch?v=mlXoLwvzhzc&list=UU4F3j3ed_To-M3H2YLLD5vw

  14 likes
  • Het kostte helemaal niet zoveel geld, 1,4 miljard verspreid over 10 jaar is 140 miljoen per jaar. Stukken goedkoper dan een Marsmissie of om mensen op de Maan te zetten en te laten wederkeren. Wel één van de meest ingewikkelde ruimteprojecten ooit. De missie zit zò ingenieus in elkaar, het is jammer dat je niet de moeite hebt genomen je daar over in te lezen.

   Je kunt gerust stellen dat deze missie net zo knap, zo niet knapper, is als het landen op Venus door de Russen. Maar laatstgenoemde hadden dat wel gecombineerd met vele tientallen mislukte missies naar Venus, met een totaal budget dat het twintigvoudige benadert. Rosetta was in één keer goed, en de sonde is nog geland ook. Als Philae toch los komt, is de missie nog steeds méér dan een succes.

   En deze komeet was overigens in eerste instantie niet uitgekozen. Doordat de lancering van Rosetta moest worden uitgesteld, is de oorspronkelijke bestemming 46P/Wirtanen geschrapt (wegens niet meer kunnen bereiken) en moest er een alternatief komen.

   Je conclusies zijn jammer… Gisteren is wereldgeschiedenis geschreven, maar sommigen zien het niet en gaan al blaten over ondergrondse UFO depots. Het is nog wachten op de eerste die roept dat die komeet niet bestaat.

   36 likes
 3. Ik ben een overtuigd gelover in buitenaards leven/beschavingen ,maar om nu overal
  ufo,s en marsmannetjes te zie gaat me iets te ver.

  19 likes
 4. Wat doen al die mensen die zo tegen complot-denkers zijn toch steeds op deze website? Als je toch niet open staat voor alternatieve theorieën, hoe ver gezocht ook, kijk dan lekker het NOS journaal. Daar vertellen ze je alles wat je wilt geloven…..

  4 likes
  • Dus volgens jou bewering moet er op een alternatieve nieuws website maar direct complot gedacht worden ?
   Er is niets mis met vragen stellen, en op onderzoek gaan, maar het valt wel op dat er altijd een paar mafkezen zijn die hun pillen niet gehad hebben en daarna 42 keer op mars geweest zijn. ( om maar even iets te noemen )
   Neem nooit antwoorden van “betrouwbare” mensen ( overheden ) voor lief, maar hou zelf ook je koppie er bij, niet alles in het leven is een groot complot.

   8 likes
  • Wij zijn hier om jullie “gekke” complottheorieën te ontkrachten. Wat hebben jullie te zoeken op wetenschapsforums om jullie onbewezen verhalen over Niburu en dino’s in asteroïden te verspreiden?

   Tikal, je gaat er ook meteen vanuit dat we meteen alles geloven wat het nieuws ons verteld. Jij houdt je bezig met de alternatieve theorieën die bedacht zijn vanuit emotioneel of spiritueel standpunt wat niet te bewijzen is met experimenten. Gelukkig zijn types als de complot-denkers niet echt geaccepteerd in de wetenschappelijke wereld en worden ze er snel uitgeschopt.

   3 likes
   • Hoi @Denial

    Het geloven van alles ligt ook aan jou zijde omdat de media het jou zegt is het andere automatisch maar een complot. De echte realiteit gaat ook veel verder dan het denken van @Denial

    Hoever gaat jou realiteit en jou Illusie en is jou denken wel de realiteit of een illusie??

    Och mensen zeggen die een stropdas dragen dus zal het wel waar zijn, TOCH??

    1 likes
 5. pfffff. binnen een dag begint het gezwam weer. alle aluhoedjes staan weer te rillen van blijdschap en fantaseren er weer lustig op los.

  15 likes
 6. En jullie wisten ook dat de betekenis van philae The End betekend

  Ik heb gister middag een 2uur durende docu gezien over deze beruchte landing. Volgens de docu liggen de aanwijzingen in Australië waar de g20 word gehouden. De aanwijzijngen vind je bij Melbourne en tazmanie.want zo schijn je de voet van satan te kunnen zien in de vorm van de komeet, zowel ook symbolies gezien. Volgens de docu verwijst het naar het oude egypte(yup ik zag iemand al dat posten). Ik ben nu ff te lui om de video link te posten, maar zoek anders zelf ff op beforeitsnews. Niet om iemand af te blehren ofzo. Geen id of het ook vergezocht is. Maar zal tog een sprankeltje van waarheid bevatten haha.

  2 likes
 7. Speciale naam ook…

  “Philae is een eiland in de Nijl nabij Aswan en een plek van een Oud-Egyptisch tempelcomplex in zuidelijk Egypte gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis.”

  13 likes
 8. zucht!!!…………….

  12 likes
 9. De missie ging niet enkel om de komeet, het was de eindbestemming. Waarom deze komeet, je moet er nu eenmaal één kiezen, en deze heeft een behoorlijke grootte, hoe groter hoe beter de kans op succes bij het landen. Groot genoeg om een heel continent weg te vegen moest het hier neerstorten.
  Waarom moeten jullie alles publiceren wat een blogger denkt? Dit slaat helemaal nergens op.
  Als er al 20 jaar radiosignalen werden ontvangen, had SETI daar al lang melding over gemaakt.
  Waarom ufo’s parkeren in een komeet dat ontploft als het te dicht bij de zon komt?

  12 likes
 10. Dit is een geweldige missie als je na gaat dat elke command er 30 minuten over doet om Rosetta te bereiken , en daarna het weer 30 minuten duurt voordat Groundcontrol weer een reactie terug heeft van Rosetta.
  Daarbij toch nog kunnen landen en er een succesvolle missie van maken terwijl de harpoenen niet werken en de thrusters het ook begeven hadden. petje af chapeau mannen en vrouwen van ESA.
  Voor de rest alle alu hoedjes gekkies, kunnen jullie nou nooit eens nieuws nemen voor wat het is, zonder er direct een spannend complot om heen te gaan denken ?
  Voor jullie paranoia zijn pillen uitgevonden, deze heten olanzapine via je plaatselijke huisarts voor te laten schrijven, wat deze met plezier voor jou zal doen.
  Maar ik ben bang dat er ook weer een complot omtrent deze medicatie komt.

  11 likes
 11. Één ding voorop gesteld, dit is een fantastische prestatie van ‘de mensheid’. Maar dan de vraag, waarom juist deze komeet? Waarom inderdaad zoveel geld uitgeven om juist hier te landen. Vooralsnog ben ik zeer benieuwd welke informatie Philae naar onze kleine Aarde zal versturen en meer nog, of deze informatie ons ongecensureerd zal bereiken. NASA, ESA, een pot nat wat mij betreft. Niet te vertrouwen, ze creëren hun eigen doofpotten. Want wij, als mensheid, zouden maar eens aan de weet komen dat er meer is tussen hemel en aarde. In dit geval zelfs letterlijk. Wordt vervolgd!

  10 likes
 12. Zucht…. Alles over Philae en rosetta staat al 10 op internet, ook waarom ze hem hebben uitgekozen, Daan/Scrambler.
  Vroeg me gisteren al af hoe lang het zou duren voordat de ‘aliens’ op zouden draven.
  Gisteren was een historische dag, die enorm veel betekent voor de mensheid en z’n toekomst, ga er nu geen draai aan geven a.u.b.

  10 likes
 13. Miss Multi Universum

  Sssssst……….Philae blijkt nu een creche voor buitenaards kroost te zijn.. Vandaar die activiteit die nu van binnenuit wordt waargenomen.
  En tijdens het speelkwartiertje buiten is de lander gebruikt als voetbal…Vandaar dat hij nu scheef staat.. Waarom moeten Aardbewoners ook overal hun neus insteken ….Zucht …

  8 likes
 14. O nee kappen hoor, kappen alsjeblieft…je kon erop wachten dat er weer vermoedens zijn en bla bla bla, ff nadenken als dat er een basis zou zijn of wat the f*ck dan ook zouden ze zo’n super geavanceerd ruimtevaartuig van ons (sarcastisch) dan accepteren om te landen daar…(met alle respect van dien)

  5 likes
 15. “Het is makkelijker om men voor de gek te houden, dan men te overtuigen dat hij voor de gek gehouden is.”

  2 likes
 16. Is Rosetta wel een komeet??

  Is onze Maan wel een Maan

  Hoever reikt onze realiteit in dit onderwerp??

  Gaan de krachten en technologieën hier niet veel verder dan onze realiteit kan waarnemen.

  2 likes
 17. Er is helemaal geen komeet.
  Binnenkort krijgen we te horen dat het een weerballon is -;)

  1 likes
 18. ik zat te kijken en te luisteren hoe die man vertelde over het succes,de rillingen liepen over mijn rug en de tranen biggelde over mijn wangen en na verder luisteren lag ik strak in mijn stoel,geweldig,geweldig zo iets toch.
  maar niet heus vind er niets aan en het geld hadden of kunnen ze wel ergens anders vor gebruiken.

  ondanks alles toch een prestatie.

  0 likes
 19. Inderdaad… Dat geld kan beter gebruikt worden om het onzindelijk denken van complotgekkies te bestrijden… Of om complotgekkies te elimineren… Nog beter!

  0 likes
 20. Ik denk zeker dat er meer geheimen in onderzoek zijn dan die wij denken dat ESA zegt te onderzoeken .

  Leuk al die bijzondere spectaculair uitbreiddende stroom aan onderzoekers op Youtube en internet .. ach tis gewoon een inside job meer niet .

  0 likes
 21. @ whatever: ” ….. te lui om de video link te posten, maar zoek anders zelf ff op beforeitsnews……”.

  Heb je nog zo’n goede tip? Nog nooit zoveel bagger op 1 site gezien.

  0 likes
 22. Gezellig hier… Zo gaat het al zo lang de mensheid bestaat, anders denkenden worden in een hokje gek of heks,ketter noem maar op gezet door de “normale” mens en hun gedachten worden weggelachen. Mag ik de “normale” mensen hier even herinneren aan het feit dat anders denkenden/aluhoedjes conspiracy theoristen of whatever grote verschillen hebben gemaakt in het leven wat wij nu lijden? De mensheid zal nooit verder komen zolang mensen niet openminded durven te zijn. De kerk probeert dit al eeuwen te onderdrukken en met aardig succes. Desalniettemin is het mensen eigen om nieuwsgierig te zijn en voor zich zelf te denken gelukkig anders hadden we nog steeds heksen en paria’s verbrandt op het dorpsplein. Hou op met mensen die anders denken te veroordelen. Ikzelf denk ook anders dat wil niet zeggen dat ik overal een complot inzie maar wel kan ik be-amen dat veel informatie in de mainstream media bullshit is en dat propaganda aan de orde van de dag is. Ja ook wij worden ook gemanipuleerd, dat is niet iets van vroeger.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...