Gezondheid

Methanol in aspartaam veroorzaakt autisme en vroeggeboorte

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een studie naar methanol of brandalcohol in aspartaam legt gepensioneerd hoogleraar emeritus van de Arizona State University Dr. Woodrow C. Monte uit dat methanol in aspartaam autisme, spina bifida, vroeggeboorte, MS en kanker kan veroorzaken.

Dr. Monte is niet geïnteresseerd in de voedselindustrie of de grote corporaties, maar ziet het als zijn taak de gezondheid van de mensen te beschermen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In zijn studie getiteld Methanol: A chemical Trojan Horse as the root of the Inscrutable U verkent Dr. Monte de rol die methanol speelt bij de menselijke gezondheid. Omdat methanol een relatief nieuwe aanvulling is op ons dieet is het van groot belang om vast te stellen hoe deze chemische substantie het menselijk lichaam beïnvloedt.

Formaldehyde

Wat Dr. Monte ontdekte is dat methanol in het lichaam wordt omgezet in formaldehyde, een zeer giftige en carcinogene substantie. Methanol wordt bovendien niet alleen opgenomen door de lever, maar ook door andere organen.

“Wanneer mensen lage doses methanol consumeren wordt het in het lichaam direct omgezet in formaldehyde, een kankerverwekkende stof die even gevaarlijk is als asbest en plutonium,” zegt Dr. Monte op zijn website WhileScienceSleeps.com

Barrières

In plaats van dat formadehyde zich door het lichaam verspreidt zoals algemeen wordt aangenomen, hoopt het zich op in bepaalde gebieden. “Methanol kan voorbij normale biologische barrières nog altijd worden omgezet in formaldehyde. De barrières kunnen doorgaans niet worden gepenetreerd door formaldehyde uit de omgeving. De kunstmatige formaldehyde kan vervolgens worden geproduceerd in de bloedvaten, aderen, het hart, het brein, de longen, de borst, het bot en de huid,” legt Dr. Monte uit.

Elk molecuul aspartaam, onder de merknamen NutraSweet, Equal, Canderel, 951 en AminoSweet, wordt in het lichaam omgezet in een molecuul methanol. In droge vorm bestaat aspartaam voor 11 procent uit methanol.

Naast aspartaam, geblikte groenten en fruit(sap) is sigarettenrook een belangrijke bron van methanol. “Ik ben van mening dat light frisdranken bijdragen aan de toename van het aantal gevallen van borstkanker en multiple sclerose,” voegt Dr. Monte toe. Vermijd alle light producten en levensmiddelen die aspartaam of andere kunstmatige zoetstoffen als sacharine, acesulfaam-K en cyclamaat bevatten.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x