Natuur en Milieu

Hoia Baciu: de Bermudadriehoek van Transsylvanië

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Roemeense streek Transsylvanië is vooral bekend door graaf Dracula. Buiten de stad Cluj-Napoca bevindt zich het bos Hoia Baciu, waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Het gebied kan worden gezien als een soort Bermudadriehoek van de bossen.

Hoia Baciu kreeg in 1968 naamsbekendheid toen bioloog Alexandru Sift in het bos een foto maakte van een schijfvormig vliegend object. Voor veel paranormale onderzoekers, waaronder dr. Adrian Patrut, staat het bos bekend als de ‘Bermudadriehoek van Transsylvanië’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Mensen die in het bos zijn geweest zeiden achteraf dat ze zich angstig voelden of kwamen terug met onverklaarbare schrammen, brandplekken of uitslag. Anderen kregen last van migraine, misselijkheid of moesten zelfs overgeven.

Sommige paranormale onderzoekers zeggen dat met name op een open plek in het bos veel activiteit wordt gemeten. Veel lokale bewoners geloven dat het er spookt en dat ze er niet meer uitkomen als ze erin gaan. Volgens een legende is het bos vernoemd naar een lokale herder die er samen met zijn 200 schapen is verdwenen.

Andere legendes spreken van geesten van vermoorde dorpelingen die vastzitten in het bos en niet verder kunnen. Wandelaars horen vaak stemmen in het bos of zien hoofden tussen de bomen zweven.

Dr. Patrut doet sinds 1970 onderzoek naar het gebied, maar heeft nog altijd geen eenduidige verklaring kunnen vinden voor de vreemde fenomenen. Volgens het tv-programma ‘Ghost Adventures’ komen er sinds enkele jaren ook steeds meer toeristen naar het gebied. Het gaat vooral om spokenjagers of mensen die op zoek zijn naar een spirituele ervaring.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
9 jaren geleden

Ik vind die gebogen bomen in het bovenstaande plaatje nog het meest fascinerend. Wauw !

Pol
Pol
9 jaren geleden

Ik heb niets gezien…

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Kijk. Dit is nou eindelijk eens een onderwerp wat de moeite waard is om te bespreken.
Een echt mystery omringt met zeer fascinerende verschijnselen.

Hawks
Hawks
9 jaren geleden

Ik vraag me af hoe deze foto te maken heeft met het artikel? Ik ben er vrijwel zeker van dat dit een foto is van een Pools bos…

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x