Homepagina » Natuur en Milieu » Hoia Baciu: de Bermudadriehoek van Transsylvanië
Hoia Baciu: de Bermudadriehoek van Transsylvanië

Hoia Baciu: de Bermudadriehoek van Transsylvanië

De Roemeense streek Transsylvanië is vooral bekend door graaf Dracula. Buiten de stad Cluj-Napoca bevindt zich het bos Hoia Baciu, waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Het gebied kan worden gezien als een soort Bermudadriehoek van de bossen.

Hoia Baciu kreeg in 1968 naamsbekendheid toen bioloog Alexandru Sift in het bos een foto maakte van een schijfvormig vliegend object. Voor veel paranormale onderzoekers, waaronder dr. Adrian Patrut, staat het bos bekend als de ‘Bermudadriehoek van Transsylvanië’.

Mensen die in het bos zijn geweest zeiden achteraf dat ze zich angstig voelden of kwamen terug met onverklaarbare schrammen, brandplekken of uitslag. Anderen kregen last van migraine, misselijkheid of moesten zelfs overgeven.

Sommige paranormale onderzoekers zeggen dat met name op een open plek in het bos veel activiteit wordt gemeten. Veel lokale bewoners geloven dat het er spookt en dat ze er niet meer uitkomen als ze erin gaan. Volgens een legende is het bos vernoemd naar een lokale herder die er samen met zijn 200 schapen is verdwenen.

Andere legendes spreken van geesten van vermoorde dorpelingen die vastzitten in het bos en niet verder kunnen. Wandelaars horen vaak stemmen in het bos of zien hoofden tussen de bomen zweven.

Dr. Patrut doet sinds 1970 onderzoek naar het gebied, maar heeft nog altijd geen eenduidige verklaring kunnen vinden voor de vreemde fenomenen. Volgens het tv-programma ‘Ghost Adventures’ komen er sinds enkele jaren ook steeds meer toeristen naar het gebied. Het gaat vooral om spokenjagers of mensen die op zoek zijn naar een spirituele ervaring.

[Epoch Times]


Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Kijk. Dit is nou eindelijk eens een onderwerp wat de moeite waard is om te bespreken.
  Een echt mystery omringt met zeer fascinerende verschijnselen.

  5 likes
 2. Ik vind die gebogen bomen in het bovenstaande plaatje nog het meest fascinerend. Wauw !

  3 likes
 3. wil er wel eens naartoe gaan, wie wil mee? nachtje kamperen in die cirkel lijkt me wel leuk

  2 likes
 4. Ik heb niets gezien…

  0 likes
 5. Ik vraag me af hoe deze foto te maken heeft met het artikel? Ik ben er vrijwel zeker van dat dit een foto is van een Pools bos…

  0 likes
 6. travel channel Halloween, staat in het hoekje. Gewoon dus iets van een soort van nep.

  0 likes
 7. Zo zie je toch weer dat dit onzin is als stuktv een bezoekje brengt, nergens last van gwn geslapen in de ronde cirkel hahahahahahhahh

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bomenkap

Bomenkap: Nederland verandert langzaam in één groot bomenkerkhof. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?

Het begint steeds meer mensen op te ...

bos

Schotse windindustrie kapt 7000 hectare bos (14.000.000 bomen) om ‘planeet te redden’

De ‘onontkoombare’ overstap op windenergie betekent vooral: ...