Great ResetMens en Dier

Rutte over complottheorieën rond Davos en Bilderberg: ‘Geloof niet in die onzin’

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Premier Rutte kreeg vrijdag na afloop van zijn wekelijkse persconferentie een aantal vragen over complottheorieën. Bauke Schram van het ANP vroeg hem of hij met een ander gevoel naar Davos gaat nu het World Economic Forum ‘zo’n rol speelt in die complottheorieën die steeds meer voet aan de grond krijgen in Nederland’.

“Nee,” antwoordde Rutte kortaf.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

AD-journalist Jan Hoedeman verwees naar een artikel in de Volkskrant waarin valt te lezen dat één op de vijf Nederlanders gelooft in complottheorieën. Hoedeman vroeg hem of hij zich daar zorgen over maakt of dat hij zijn schouders erover ophaalt.

Heel veel

Schouders ophalen zeker niet, verzekerde de premier hem. “Het enige wat je kunt doen is vanuit de overheid met een volwassen bevolking, hoog opgeleid in Nederland gemiddeld, in ieder geval verstandig, zo duidelijk mogelijk te communiceren. Jullie hebben daar een grote rol in als media. Dat doen jullie ook. We hebben natuurlijk een heel rijkgeschakeerd medialandschap. Zowel kranten als televisie, radio. Gezamenlijk zullen we dat moeten doen,” beweerde Rutte.

Hij voegde toe dat hij één op de vijf ‘heel veel’ vindt.

De journalist vroeg verder: “Die geloven dat overheden het coronavirus hebben gemaakt om het rond te pompen. Die geloven dat er een kleine groep geheime mensen is die wereldbeslissingen bepaalt. Wordt een land onregeerbaar als de helft daarin gelooft?”

Keuze

“Uiteindelijk is het ook een keuze,” benadrukte Rutte. “Wij hebben natuurlijk als westerse en als democratische samenleving met elkaar ook een keuze.”

“Ik ga niet op mijn knieën tegen de bevolking zeggen: alsjeblieft vertrouw mij of geloof niet in conspiracy theoretici. Maar blijf nou wel met elkaar in gesprek. En nogmaals, dat is niet een taak die ik in mijn eentje heb. Daar spelen de kranten en omroepen een grote rol in, dat doen jullie ook, door gewoon een podium te bieden aan de tegengeluiden. Ik zou niet weten wat we meer kunnen doen,” vervolgde premier Rutte.

Dat is niet zo

Hij zei ook dat het niet mogelijk is voor hem om door te gaan als een meerderheid in Nederland ‘al die conspiracy theorieën zou geloven’.

“Als er mensen zeggen: maar Davos is een wereldregering of de Bilderbergconferentie waar ik in mei was, is een wereldregering. Nee, dat is niet zo. Maar het is ook een keuze in de vrije samenleving van mensen om daar wel in te geloven. Ik ben niet anders dan jullie. Ik heb alleen een grotere roeptoeter omdat ik premier ben en dit soort momenten kan gebruiken. Dan doe ik dat ook door te zeggen: geloof niet in die onzin. Maar uiteindelijk is dat een vrije keuze.”

4.7 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

263 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 jaar geleden

Een tribunaal.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Rutte is de complot-leider van Nederland.

mir
mir
1 jaar geleden

Fout Rutte! We geloven vooral niet meer in JOUW onzin!

pvdp
pvdp
1 jaar geleden

Pinokkio

Back to top button
263
0
We lezen graag je reactie!x