Homepagina » Buitenland » Deze beweging moet doorgaan omdat ze iets rechtvaardigs, iets echt radicaals in zich draagt. Populaire schrijver over waarom hij de gele hesjes steunt
Deze beweging moet doorgaan omdat ze iets rechtvaardigs, iets echt radicaals in zich draagt. Populaire schrijver over waarom hij de gele hesjes steunt

Deze beweging moet doorgaan omdat ze iets rechtvaardigs, iets echt radicaals in zich draagt. Populaire schrijver over waarom hij de gele hesjes steunt

Edouard Louis, één van de belangrijkste Franse schrijvers van dit moment, heeft zich volmondig achter de gele hesjes geschaard.

Hij zei het moeilijk te vinden om de shock te beschrijven die hij ervoer toen hij de eerste beelden zag van de gele hesjes.

“Ik zag lichamen die bijna nooit te zien zijn in de media,” schreef hij op Twitter. “Lijdende lichamen, geteisterd door het werk, door de vermoeidheid, door de honger, door de permanente vernedering.”

Weerzin

“Ik zag uitgeputte lichamen, vermoeide handen, gebroken ruggen en uitgebluste blikken,” vervolgde hij.

“Uiteraard was het mijn ontsteltenis tegenover de ongelijkheid, die weerzien opriep,” aldus Louis.

Maar ook zag hij lichamen die leken op die van zijn vader, broer of tante. “Het zijn die mensen wiens gezondheid kapot werd gemaakt door ellende en armoede.”

Hij merkte op dat onmiddellijk na het ontstaan van de beweging in de media ‘experts’ en ‘politici’ aan het woord kwamen die de gele hesjes bespotten, belachelijk maakten en veroordeelden.

Vernietigen van duizenden levens

“Op social media zag ik de woorden ‘barbaren’ en ‘idioten’ voorbij komen,” schreef hij.

Zodra er auto’s in brand werden gestoken en ruiten van bankkantoren werden ingegooid, werd er gesproken over ‘het geweld van de beweging’.

“Een groot deel van de politieke en mediawereld wil ons doen geloven dat geweld niks te maken heeft met het vernietigen van duizenden levens door de politiek, maar alles met brandende auto’s,” zei Louis.

“Wie de gele hesjes gewelddadig vindt, heeft nooit het geweld van ongelijkheid gekend,” klonk het.

Doorgaan

De media noemden de gele hesjes ook racistisch en homofoob.

“Wanneer de dominante klassen en media spreken over homofobie en racisme binnen de gele hesjes, dan zeggen ze eigenlijk: Armen, zwijg!” benadrukte Louis.

Hij besloot: “Deze beweging moet doorgaan omdat ze iets rechtvaardigs, iets dringends, iets echt radicaals in zich draagt. Omdat ze de gezichten laat zien en de stemmen laat horen van diegenen die normaal gesproken onzichtbaar en onhoorbaar zijn.”

Foto: Jean-Paul Corlin Wikimedia Commons

[DeWereldMorgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • bert s schreef:

  Lees de brief van Albert Pike over de drie wereldoorlogen. De opstanden van het volk in Frankrijk zijn het begin van het laatste hoofdstuk voor het begin van de derde wereldoorlog, niemand houdt het tegen…teveel niet nadenkende zombies. We moeten niet vechten tegen de politie of de overheid maar opstaan tegen de werkelijke machthebbers, de bankiers en monarchieën. Vecht niet tegen het systeem maar tegen de ontwerpers van het systeem.

  32 likes
  • Zonnemax schreef:

   Je hoeft niet te vechten tegen de ontwerpers van het systeem. Met genoeg mensen en draagvlak kan het systeem ECHT veranderd worden in een meer menswaardig systeem waarin iedereen in de basis een goed leven heeft en daar niet iedere maand voor hoeft te stressen.

   Ga in ieder geval niet stemmen op de bestaande partijen in Nederland. Blijf thuis en laat zien dat het liedje uit is. Doe zo min mogelijk mee met de bestaande structuur, uitsluitend dat wat nodig is voor je bestaan.

   Zolang het systeem niet veranderd zal het leiden tot steeds vaker en heftiger demonstraties en geweld zal steeds minder worden geschuwd. Ook in Nederland is de onvrede, zichtbaar gemaakt door Pim Fortuyn, nog springlevend: De vlam kan zomaar in de pan gaan de komende jaren.

   Dit alles is te voorkomen door nu al vergaande systeemwijzigingen door te voeren, maar daarvoor zie ik bij de huidige generatie bestuurders nog geen geschikte mensen voor.

   14 likes
   • bert s schreef:

    Vechten is niet letterlijk bedoeld. Kortste klap is geen schulden meer maken en al je geld van de bank halen, hoe makkelijk wil je het hebben. De banken houden op te bestaan en dat is geen ramp want ze hebben nu ook al geen toegevoegde waarde meer.
    De volgende stap is het opdoeken van alle monarchieën op deze aardbol, een bepaald recht verkrijgen door een bloedlijn is zo ondemocratisch en middeleeuws denken. We stappen dan over naar een republiek die een zakelijk kabinet kent en zal worden gevormd en gecontroleerd door het volk.
    De laatste stap is voor iedereen inzichtelijk maken wie onderdeel zijn van de council of 13 en deze families volledig proberen te isoleren van het wereld toneel, zij zijn de architecten van het huidige systeem. Uiteraard betekent dit dat er wereldwijde revolutie zal komen die vele slachtoffers zal gaan brengen. Ben je bereid om deze strijd aan te gaan dan is het begin dus zeer eenvoudig, haal je geld bij de bank vandaan en de rest gaat vanzelf.

    15 likes
  • infootje schreef:

   Exact!
   Als je het serpent wil doden moet je voor de kop gaan.
   Om een idee te geven van hoelang alles van te voren al geplant is, denk dan eens terug aan de tijd dat de eerste camera’s in het straatbeeld verschenen. (En in hun planning is dit nog maar een heel korte tijd)
   Die werden geïnstalleerd, zo gezegd , voor onze veiligheid.
   Fout, die werden geïnstalleerd voor HUN veiligheid, om de bewegingen van de massa in de gaten te houden en van de eventuele lone wolfs, omdat zij wisten dat de door hen langzaam maar zeker doorgedrukte veranderingen uiteindelijk op weerstand zou stuiten.
   Zoiets als die gele hesjes opstand is voor hen een lachertje, allang ingecalculeerd.
   Die Macron, Merkel, Rutte en noem ze maar op, zijn slechts loopjongetjes en meisjes, desnoods koppen van Jut, pionnetjes die ze met gemak opofferen.
   Het serpent heeft 3 koppen, de financiële, de militaire en de religie.
   Het is voor de hand liggend dat de bevolking zich richt naar de direct zichtbare macht, maar daarmee doodt je het serpent niet.

   19 likes
  • trix schreef:

   hier de tekst van Albert Pike

   The First World War must be brought about in order to permit the Illuminati to overthrow the power of the Czars in Russia and of making that country a fortress of atheistic Communism. The divergences caused by the “agentur” (agents) of the Illuminati between the British and Germanic Empires will be used to foment this war. At the end of the war, Communism will be built and used in order to destroy the other governments and in order to weaken the religions.

   The Second World War must be fomented by taking advantage of the differences between the Fascists and the political Zionists. This war must be brought about so that Nazism is destroyed and that the political Zionism be strong enough to institute a sovereign state of Israel in Palestine. During the Second World War, International Communism must become strong enough in order to balance Christendom, which would be then restrained and held in check until the time when we would need it for the final social cataclysm.”

   The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the “agentur” of the “Illuminati” between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam and political Zionism mutually destroy each other. Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion…

   We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil.

   Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with Christianity, whose deistic spirits will from that moment be without compass or direction, anxious for an ideal, but without knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer, brought finally out in the public view.

   This manifestation will result from the general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and atheism, both conquered and exterminated at the same time.”

   1 likes
 • Louise schreef:

  Zolang ik Rutte zie lachen met zo’n geel hesje in z’n hand,, hij denkt waarschijnlijk dat het een ludieke actie is, weet je ook dat ze (politiek) er helemaal niks van begrijpen……..
  In Frankrijk is de ellende vele malen erger, de armoede veel groter, de maatschappij veel harder……
  De Belgische politiek struikelt over het Marrakesh verdrag, maar laat eigenlijk zien hoe verdeeld de mensheid eigenlijk is….. En als er iemand aan de schandpaal moet dan zijn het wel die media die expres de boel lopen op te ruien…..te verdraaien en te traineren…… Vervolgens lig ik het van een afstand te bekijken, met kruik en andere zelfhulp middelen, gewoon de griep…….

  26 likes
  • salvar schreef:

   @louise

   beterschap louise.

   10 likes
   • Louise schreef:

    @ salvar…..
    Thanks, ik voelde het al aankomen, daarom gebruikte ik allemaal hulpmiddelen , maar ook hier zit een maar aan, want dan stel je het een beetje uit en voor dat je het weet sukkel je zo de winter door…. ik laat t maar los zo ernstig is het allemaal niet, gewoon beroerd……. Het lichaam heeft zo z’n eigen programma ………Gelukkig heb ik een iPad dus blijf ik een beetje bij….
    Kreeg net een berichtje dat er in Rotterdam nog geen 200 gele hesjes waren voornamelijk ouderen, dus kennelijk is de nood nog niet zo hoog, zeker niet bij de jongere generatie , er gaat dus niks veranderen, groet Louise🤧

    10 likes
 • H.J. schreef:

  Kijk de gevestigde orde en hun aanhangsels, zijn al druk bezig om deze Gele hesjes club, belachelijk te maken, oa gister op TV Rijnmond zo’n Paul Verspeek.
  Rutte die een duit in het zakje doet, terwijl hij alleen maar duiten uit de zakken van de burgers jat.
  Zet door Gele hesjes, ondanks het mindere weer.
  En deelnemers aan de marsen, laat je niet verlijden tot een handgemeen, want de gevestigde orde is daar juist op uit.
  .

  19 likes
 • elisabethje schreef:

  Ja, na 47 jaar begint het leven vermoeiend en uitzichtloos te worden. Hoeveel moeten mensen zich nog uitsloven om gewoon maar te overleven? Planeet aarde lijkt wel een strafkamp!?
  Deze revolutie is een duidelijk signaal dat we verandering willen, maar de politiek zal alles doen om hun agenda voort te zetten onder het motto: het klimaat. Uitgemelkt zullen we worden als we niet opletten!
  De enige nuttige revolutie zou zijn als we massaal in verzet gaan door een maand niet te gaan werken, niet naar de winkel te gaan en niet naar school te gaan, een maand verzet op alle gebieden. Daarvoor moeten mensen dit afspreken en voorbereiden. Ik weet het, … lijkt me moeilijk om dit haalbaar te maken, maar in principe is dit het enige wat zou kunnen werken, want we moeten ervoor zorgen dat het politiek systeem zonder geld komt te zitten en de economie ineenstort, zodat zij niet langer meer kunnen parasiteren en de wereld naar hun hand zetten. Boycot is de enige oplossing, met betogen en auto’s in brand steken gaan we niet ver genoeg komen, denk maar terug aan Griekenland…

  18 likes
 • toute va bien schreef:

  Wat er nu bezig is, is de slotsom van de +/- laatste 20 jaar, het opgekropte misnoegen, het over hun hoofden heen beslissingen nemen, die hun, de burgers voor 100% aan gaan, ach handje vol Philosophen
  die aardige uitspraken doen, maar waar door er in wezen nooit iets veranderd, le moment est venu, even afrekenen, stiekem van de week tijdens het tumult toch de arbeids tijd voor het pensioen gerechtigde leeftijd met DRIE-3 jaar verhoogt, ja kijk dat vraagt om moeilijkheden, iets waar ze trots op waren de Fransen vroeg met pensioen, om nog wat te kunnen leven zonder al te veel zorgen.
  Het gerucht gaat het tweede gilet jaune, van af nu alles gaan betalen in liquide bankbiljetten dus, betaalkaarten uit, die hand van de overheid verwijderen uit je zak, controle nul, BTW valt weg dus alles goedkoper, dit doet ze huiveren, nou ga mijn hesje aan doen, en ze wat eten brengen, groet !

  7 likes
  • Louise schreef:

   @ route va bien
   Volgens mij woon je in Frankrijk , het is daar een totaal andere situatie ……
   Als we allemaal op persoonlijke titel mee gaan doen komen we vast verder, bv zoveel mogelijk cash betalen…..
   En andere zaken, hier gaat de zorgverzekering behoorlijk omhoog, nou ik gooi m’n tandarts verz eruit, scheelt per maand , als er echt iets moet gebeuren moet je het toch zelf betalen…….. Mensen met een auto alleen tanken bij de voordeligste pomp…. als veel mensen even kijken waar ze op kunnen bezuinigen , schiet het tenminste op…….
   Vele kleintjes maken ook indruk………

   9 likes
 • William schreef:

  Macron is de vonk in het kruitvat

  13 likes
 • Rob schreef:

  Ja de gele hesjes beweging, laat deze beweging maar uitwaaien over heel europa heen, die als een symbool gaat [of kan staan] voor verandering van armoe en ongelijkheid naar gelijkheid voor elk mens waarin zijn leven in het bestaan van een systeem waarin het als mens word geboren zijn werk erin verricht en zich ermee onderhoud als het systeem maar genoeg aanwezig is voor de wedergevende naar de werknemer naar elk beroep in dat systeem, nu is het ook zo dat er genoeg mensen zijn die door omstandigheden [dat kunnen vele verschillende zijn] buiten gesloten word door omstandigheden waarin ze zijn verzeilt ook deze mensen leven in een soort opgelegde systeem waarin ze niet goed kunnen functioneren moedwillig of niet moedwillig ze zijn er gewoon. het systeem zelf is ontworpen zo ontworpen dat mensen die er buiten vallen eigenlijk gewoon aan hun lot worden over gelaten het systeem kan niet werken op armoe omdat het gericht is op menselijke arbeid in en alle met zijn beroep dragende krachten waarmee het systeem overeind word gehouden het ontworpen systeem stort in en mensen die niet in beweging voor het systeem worden daardoor aan hun lot over gelaten steeds meer mensen komen in opstand tegen het systeem omdat steeds meer mensen verder afglijden naar de armoe toe en het financieel niet meer kunnen dragen en waar ze gebroken van vermoeidheid stress ziekte steeds meer het gezicht word van een niet goed functionerende systeem eigenlijk heeft het nooit echt goed gewerkt het is de oorzaak van alle moois en ook van ellende dat mooie vervalt langzaamaan naar steeds meer een gestreste samenleving naar een kwaal toe van vele vermoeide hardwerkende mensen die met hun handen
  hun kost verdienen maar die kost word steeds schraler en de ontevredenheid waait over heel europa uit in de vorm van gele hesjes beweging die niets anders ken doen dat protesteren met dit symbool kan er wat veranderen naar de blinden machthebbers wie deze ook zijn, die armoe en vermoeidheid gebrokenheid en stress niet als een signaal zien en maar door dendert om het systeem te bewaken met nodig alle middelen inzetten om hun systeem die ze hebben ontworpen te beschermen zij zijn de oorzaak en de bron en achter hun systeem schuilen en de bewakers ervan zijn ..en zo nodig alles op alles zetten om het niet in elkaar te laten storten met leugens en bedrog beschermen ze zich en draaien alles naar de zogenaamde oproerkraaiers toe, terwijl ze zelf de bron zijn en de ontwikkeling ervan zelf ermee hebben gecreëerd met hun/het systeem en de armoe vermoeidheid gebroken ruggen stress ziektes waarin de ogen van vele mensen niet meer stralen de lach verdwijnt en het als uitschot word gezien omdat ze niet meet goed functioneren naar hun/het systeem. laat het maar uitwaaien over heel europa heen het word tijd dat ze rekening moeten houden en het systeem aanpassen naar volledige gelijkheid voor een ieder waarmee armoe gebrokenheid stress en vele ziektes niet meer in deze bedachten systeem werken het is tijd voor verandering het systeem heeft dit nodig om zijn gezicht te verliezen en helaas is daar protesteren voor nodig.

  12 likes
 • RayOfLight schreef:

  het wordt een gevecht zonder wapens , tegen mensen met wapenstokken traangas en MKultra.

  10 likes
 • Gea Breuker schreef:

  Gele vestjes = het Volk dat niet stemt maar wel leeft.
  En politici moeten luisteren naar het Volk, anders gaan ze ten onder aan het Volk. En ik hoop het zo, de grote schoonmaak is begonnen en hopen dat we niet vergeten de vieze sponsjes weg te gooien!

  9 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Gele hesjes zujn de echte helden samen met verpleegsters en mensen die zich keihard inzetten voor de samenleving. Deze mensen worden nu vertrapt de de politie, dezelfde politie die misdadige bankiers ING,RABO, AMRO, Danske Bank, DB, vrij laat lopen en ze misdadigers hun gang laat gaan. Dat is de realiteit beste mensen.

  9 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  gele vestjes : ik zie ter lage lande al een aanloop naar gele vestjes deze mensen zijn netjes in zwarte werkkleding en hebben een gele streep op de boven kleding..
  is dit uit steun ? aan zij die gele vestjes dragen.
  veiligheidsvestjes ook de gele gevenaan dat er ergens een gevaarlijke situatie is.. volgens de politiek kan het nooit een de koopkracht en de welvarende economie zijn..
  juist door die goede koop kracht en welvarende economie kan de politiek zorgkosten, brandstofprijzen, voedsel BTW, gemeentelijk, provinciale, en landelijke belastingen, en nog meer door mij vergeten verhogingen door voeren.. zij zullen geen gele vestjes gaan dragen, nu niet en nooit niet..

  stuur allen een gele kaart naar onze koning met daarop :
  Majesteit; uw regering onderdrukt ons in een te ergere mate dat zij ons in opstand doen laten komen, deze kaart is mijn grens..

  Post voor de leden van het Koninklijk Huis

  Post voor de leden van het Koninklijk Huis kunt u sturen naar Paleis Noordeinde.

  voor Z.M. Koning Willem-Alexander
  Paleis Noordeinde
  Postbus 30412
  2500 GK Den Haag

  een gewaarschuwd mens telt voor twee toch..
  deel dit zo veel mogelijk opdat er postzakken vol gele karten onze Majesteit bereiken..

  5 likes
  • michel de la rie schreef:

   Beste @adrianus-johannes, Is het je ontgaan dat ook “onze” koning deel uitmaakt van deze onderdrukkende elite? Het zal hem aan zijn koninklijke k..t roesten of jij straks wel of niet meer eten hebt. Het zal mij niet verbazen als maxima de gevleugelde woorden van marie antoinette – madam deficit – van bourbon overneemt: dan eten ze toch cake zal bezigen.

   0 likes
 • Zevenenergie schreef:

  Zolang wij geïdentificeerd zijn met het denken, zijn wij overgeleverd aan de krachten die in ons huizen. Het neemt ons over. En maakt ons onbewust.

  Je kan de “gele hesjes” veroordelen of juist toejuichen, maar je kan ook kijken wat gebeurt er in jouw als je de beelden op het journaal ziet. Schiet je in je verontwaardiging boosheid of andere emotie dan weet je, het neemt je over.
  Je raakt onbewust en laat je mee slepen. Onbewustheid is zeer besmettelijk. Vandaar dat het zich uitbreid.
  Dit is oorlog. De vraag wie hier schuldig aan is, is heel eenvoudig te beantwoorden; wij allemaal.
  Het heeft heel weinig te maken met bewust handelen tegen de overheid. Dat is slechts het excuus.

  Oorlog is collectieve onbewustheid.
  Nu word woede naar buiten geslingerd, met alle gevolgen van dien. En het lost niets op.De uitkomst is altijd schade en in dit geval versterkt het zelfs de gene waar tegen afgezet word.
  Dat is tevens ook de uitkomst van oorlog, alles kapot, de mensen zo verzwakt, dat ze voorlopig onschadelijk zijn en hun handen vol hebben aan het verwerken van trauma,s en wederopbouw.

  Onbewustheid in actie, dat is wat je ziet gebeuren.
  Het heeft allemaal op lange termijn weinig tot geen effect, omdat het van uit onbewustheid gebeurd.

  Dat wil niet zeggen dat woede een heel creatieve kracht kan zijn. Je pikt het niet langer.
  Maar zolang woede niet volledig toegelaten word en dus vol-ledig gezien kan worden door het innerlijk oog, kan woede niet transformeren tot wat het in werkelijkheid is. De essentie van woede is namelijk… bewustzijn.

  Zolang er nog vanuit ongetransformeerde woede gehandeld wordt, geeft het vernietiging en geen transformatie van misstanden de buitenwereld.

  De eerste die opstaat om wezenlijk iets te doen aan dit conflict…….
  is de gene die naar binnengaat en de krachten die in hem leven, ontmoet. Want wanneer deze krachten voldoende gezien zijn lossen ze op.

  Zo,n iemand is zijn gewicht in goud waard, want hij verspreid bewustzijn, zonder er iets voor te hoeven doen.

  4 likes
 • ster schreef:

  @Hawks. Wie nu midden in Parijs een auto neerzet verdient niet beter, want over hersencellen beschikt ie dan niet. Er is genoeg gewaarschuwd hiervoor dat je Parijs niet moet ingaan en om dan zelfs je auto alleen te laten is echt vragen om problemen en die hebben ze dan ook gekregen op hun dienblaadje. Dan het geweld die word hoofdzakkelijk gepleegd door de overheid zelf, die mannekes loslaten die geweld en vernielig plegen en dan de gele hesjes de schuld geven, en hiervan zijn genoeg filmpjes te zien op youtube en ook zulke met gele vesjes aan die roepen dat ze bij de politie horen en dat laten zien als ze opgepakt worden. Zo vies speelt de overheid het. Tuurlijk zijn er deugenieten tussen de gele hesjes maar dat zijn er maar ene paar gelukkig.

  4 likes
 • Hawks schreef:

  Edouard Louis, wow!

  Ik wed dat zijn auto niet in de fik is gestoken, of een van de autos van zijn familie. Noch dat zijn winkel is geplunderd; de meest schrijvers hebben immers geen winkel, dus wat weet hij?

  We leven in een vreemde wereld; een bunch of lunatics molesteren autos, plunderen winkels en slopen restaurants. Materiele zaken, for sure! Maar het meeste vergaard door gewoon hard werken. En we romantiseren het nog ook. Een leipe idioot noemen we een knuffelcrimineel. En we vinden dat allemaal goed…

  2 likes
 • Plato schreef:

  Vaak zijn het de gele hesjes demonstranten die op verkiezingsdag lekker thuisblijven en zo de overwinning schenken aan de VVD.
  Was maar gaan stemmen op de SP, dan had je dit nu niet hoeven doen.

  2 likes
  • michel de la rie schreef:

   Beste @adrianus-johannes, Is het je ontgaan dat ook “onze” koning deel uitmaakt van deze onderdrukkende elite? Het zal hem aan zijn koninklijke k..t roesten of jij straks wel of niet meer eten hebt. Het zal mij niet verbazen als maxima de gevleugelde woorden van marie antoinette – madam deficit – van bourbon overneemt: dan eten ze toch cake zal bezigen.

   0 likes
  • michel de la rie schreef:

   @plato, denk je nu werkelijk dat het er met de SP beter op zal worden? Als je dat denkt, ben je ergens wel wat naïef. Deze gluipers maken ook deel uit van dezelfde groep criminelen, die nu het volk aan het uitkleden zijn en EU beleid door de strot duwen. Ik heb de SP – net als de overige criminelen op het binnenhof – nog geen één keer horen zeggen eigen volk eerst en we gaan voor een beter NL. Dus….

   0 likes
 • x

  Check Also

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  staten

  Staten VS mogen mensen die coronavaccin weigeren beboeten of gevangenzetten

  Het kabinet haalt de teugels verder aan. ...

  >