Homepagina » Universum » Wubbo Ockels: “We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde”
Wubbo Ockels: "We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde"

Wubbo Ockels: “We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde”

Kort voor zijn dood heeft Wubbo Ockels nog een laatste brief geschreven waarin hij de mens oproept een ander pad te kiezen. “Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons,” schrijft hij. “Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!!”

Ockels vindt dat de industriële revolutie de mensheid in een ongewenste situatie heeft gebracht. Hij zegt dat de natuur kapotgemaakt wordt en roept mensen op hun leven te veranderen. “We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde,” schrijft hij verder.

Ockels vindt dat mensen moeten geloven in de mensheid, wat hij een andere manier van denken noemt. “Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent.” In de brief zet Ockels 10 geboden op een rij van ‘het geloof in de mensheid’. Eén van die geboden luidt: “Ons doel is om de mensheid te ondersteunen, en daarmee de aarde en de natuur.”

Andere geboden die Ockels heeft opgesteld zijn: Iedereen is verbonden met iedereen via de mensheid; iedereen is verbonden met de natuur en de aarde; we zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde; en mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar.

Volgens Ockels scheiden de verschillende goden waarin mensen geloven de mensheid juist in groepen, wat heeft geleid tot conflicten en zelfs oorlogen. Religies zijn niet duurzaam, aldus Ockels. “Maar als we in de mensheid geloven, zullen we geen conflicten meer hebben, omdat we één zullen zijn.”

We behoren allemaal tot deze mensheid, we kunnen allemaal in deze ‘hogere macht’ geloven. De God van de mensheid is in ons allemaal. We kunnen ons niet achter deze God verstoppen, omdat het in ons zit. We kunnen ons niet verbergen voor de verantwoordelijkheid voor onszelf, stelt Ockels.

Wubbo Ockels overleed afgelopen zondag in Amsterdam. Hij was de eerste Nederlander in de ruimte. Ockels, die aan kanker leed, is 68 jaar geworden.

[AD]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
simpel
simpel
6 jaren geleden

Hij heeft gelijk, iedereen is verbonden met de natuur en de aarde. We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde
We moeten voor de aarde zorgen. Het is aan ons gegeven om ons te ondersteunen. Een mooie wereld, een juweeltje in het universum van onvruchtbaar planeten en onherbergzame plaatsen. Mensheid weet niet van de rijkdom van deze wereld in tegenstelling tot de grotere Gemeenschap van leven die rond ons en waarvan wij altijd een deel zijn geweest.

“Marshall Vian Summers”: “Clean The Rivers, Replant The Forests, Restore The Earth” http://www.youtube.com/watch?v=ETET6Q8nSbY

We are all ONE Please Spread This Message http://vimeo.com/14612297

eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

Ik zou wel een fotokopie van die brief willen zien. Wellicht dat er nu weer (misschien onthullende) zaken uitgefilterd zijn door de main stream media.

Los daarvan heeft hij wel goede punten. Er zijn maar weinig mensen die een realistisch idee van schaal hebben. Als je bv naar die diameter vd aarde kijkt maakt dat schilletje atmosfeer er maar 0,1% van uit. En ja eigenlijk zouden we allemaal opgevoed moeten worden met het motto “doe een ander niet aan wat je jezelf ook niet toewenst”.
Nog wat verder uitgewerkt.
http://www.emma-utrecht.nl/pages/hvda.htm

simpel
simpel
Reactie op  eNdEmiOn
6 jaren geleden
redice
redice
6 jaren geleden

zolang een bepaalde religie die ik niet met naam zal vernoemen aanhangers zal bijkrijgen zoals nu het geval is, zal er NOOIT vrede op aarde zijn tussen mensen, en voor dieren hebben ze ook geen enkel respect, laat staan de natuur..
ten tweede word de wereld geregeerd door corrupte regeringen en politiekers die er alles aan doen om zoveel mogelijk geld in hun zakken te krijgen en daarvoor gaan ze letterlijk over lijken, en met natuur houden ze ook niet het minste rekening..
de gewone mens weet dit maar kan er niets aan veranderen zolang er geen revolutie komt!! en dan is de mensheid gedoemd om te mislukken, en we zijn al goed op weg naar de afgrond..

Kalki
Kalki
Reactie op  redice
6 jaren geleden

Er zou een Nieuwe Wereld Religie hier op Aarde moeten komen en waarbij alle bestaande religies in geassimileerd worden.

Edwin
Edwin
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Wat schiet dit uitgangspunt op? Is dit niet het streven van iedere gelovige fanaticus?
Waren al onze domme kruistochten en Jihad’s er juist niet voor bedoeld om EEN wereldreligie te hebben?
Alle neuzen dezelfde kant uitkrijgen? Iedereen dwingen om op dezelfde manier te gaan denken?
Vertel me eens Kalki:
Dat streven naar EEN wereldrelige….in hoeverre verschilt dat van het streven naar een NWO? Mijns inziens is er geen verschil…Naar een eenheidsreligie verlangen IS naar een NWO verlangen. Was jij juist niet diegene die altijd op Niburu beweert dat er geen God bestaat? Waarom begin je dan nu opeens te praten over een Nieuwe Wereld Religie? Spreek jij jezelf niet hier in tegen?
Verschillen zullen er ALTIJD zijn, get over it and grow up!

Kalki
Kalki
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Ik bedoel ook EEN atheïstische wereld religie (soort van Boeddhisme – zonder GOD).

Ruud
Ruud
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

hahaha een atheistische wereld religie…hoe krijg je het verzonnen ..

Mentinho Bassaro
Mentinho Bassaro
Reactie op  redice
6 jaren geleden

Verdeling van de terroristische aanslagen per groepering, gepleegd op Amerikaanse bodem tussen 1980 en 2005 volgens de FBI:

– Latino’s: 42%
– links-extremisten: 24%
– anderen: 16%
– Joodse extremisten: 7%
– islamitische extremisten: 6%
– communisten: 5%

CNN recently published an article entitled Study: Threat of Muslim-American terrorism in U.S. exaggerated; according to a study released by Duke University and the University of North Carolina at Chapel Hill, “the terrorist threat posed by radicalised Muslim-Americans has been exaggerated.

Terrorist Attacks on U.S. Soil by Group, From 1980 to 2005, According to FBI Database:

http://i2.wp.com/www.loonwatch.com/wp-content/uploads/2010/01/piechart2.jpg?resize=491%2C491

According to this data, there were more Jewish acts of terrorism within the United States than Islamic (7% vs 6%). These radical Jews committed acts of terrorism in the name of their religion. These were not terrorists who happened to be Jews; rather, they were extremist Jews who committed acts of terrorism based on their religious passions, just like Al-Qaeda and company.

madelief
madelief
6 jaren geleden

dat is het mooiste wat ik in tijden heb gehoord !aarde ruimte schip aarde ..

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Is dat ideaal van Wubbo Ockels wel te verwezenlijken in een wereld die door en door corrupt is?

Anke
Anke
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Ja Kalki, maar het begin is altijd bij onszelf. Als iedereen z,n best doet zo eerlijk en liefdevol te zijn en vooral de balken in onze eigen ogen te zien en te verwijderen zal het best lukken een mooie wereld te scheppen. Valt niet mee hoor, vind ik ook. Het leven zit vol kuilen en hobbels.

Anke
Anke
6 jaren geleden

Een mooi, puur mens is op zijn laatste missie gegaan. Behouden vaart Wubbo en dank je voor het delen van jouw wens voor de mensheid.

biko
biko
6 jaren geleden

Religie is idd een vorm van onderontwikkeling.

hands
hands
6 jaren geleden

Waste yelo, my friend het is goed we all are related you wil have a beautyfull journey
Yes it will come Many of us will walk in new beauty Gelloof helemaal wat ik lees in de brief
van deze man het is hetzelfde zoals mijn gellof dat van de N.A. Lakota indianen waar ik waarachtig
mee ben verbonden ”life is strict, but if you follow teachings you will have a better and longer life”
My good friennd wijlen Louis White man a N.A. Indian Dakota hands.

Angela
Angela
6 jaren geleden

We kunnen samen met elkaar op liefdevolle simpele manier voor elkaar met elkaar moeder aarde verzorgen, die ons ondersteund met water, voedsel, landbouw, dieren, vis, natuur geneeskruiden die niets kosten geen cent. Dat is het mooiste wat er is. De natuur heeft meer te bieden dan al die moderne technologie die misbruikt worden in deze tijd. de rijke der aarde die de wereld in hun macht hebben zijn gewetenloos in alles en willen met hun technologie de mensheid vernietigen, onze kinderen stelen, onze ziel vernietigen met al hun technologie die zij in deze tijd maken voor hun eigen doeleinden en niet voor de mensheid. De toekomstige kinderen menselijke robotten maken. Iedereen die hieraan meedoet vernietigd de aarde en hun gezinnen, kinderen, klein kinderen in het belang van de rijke der aarde die gewetenloos hiervan genieten en niet de mensheid. De natuur zal altijd winnen ook van de rijke der aarde die de macht nu uit oefenen over de mensheid.

Buddy
Buddy
6 jaren geleden

Een soeverein mens met zuivere gedachten, Wubbo benadrukt de feiten, feiten waar wij dagelijks mee om moeten gaan, moeten, niet willen.
De energievelden die momenteel op de aarde neerdalen brengen veranderingen van ongekende schaal met zich mee, kijk maar om je heen, de wereld veranderd, mensen worden wakker, begrijpen dat ze jarenlang zijn gemanipuleerd, moeder Gaia weert zich, de industriële revolutie brokkelt aan alle kanten maar probeert het met alle macht in stand te houden.
Het positieve is altijd sterker als het negatieve en zal altijd zegevieren, de industriële revolutie heeft zijn tijd gehad, het werkt niet so, time to move on.
Tijd voor een nieuwe Big Bang, geloof hierin en het zal gebeuren..!

x

Check Also

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

andré kuipers

André Kuipers krijgt bakken kritiek na aanval op complotdenkers: ‘Hij is zelf gevaarlijk’

Ruimtevaarder André Kuipers vindt het een gevaarlijke ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x