Universum

Wubbo Ockels: “We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde”

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kort voor zijn dood heeft Wubbo Ockels nog een laatste brief geschreven waarin hij de mens oproept een ander pad te kiezen. “Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons,” schrijft hij. “Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!!”

Ockels vindt dat de industriële revolutie de mensheid in een ongewenste situatie heeft gebracht. Hij zegt dat de natuur kapotgemaakt wordt en roept mensen op hun leven te veranderen. “We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde,” schrijft hij verder.

Ockels vindt dat mensen moeten geloven in de mensheid, wat hij een andere manier van denken noemt. “Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent.” In de brief zet Ockels 10 geboden op een rij van ‘het geloof in de mensheid’. Eén van die geboden luidt: “Ons doel is om de mensheid te ondersteunen, en daarmee de aarde en de natuur.”

Andere geboden die Ockels heeft opgesteld zijn: Iedereen is verbonden met iedereen via de mensheid; iedereen is verbonden met de natuur en de aarde; we zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde; en mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar.

Volgens Ockels scheiden de verschillende goden waarin mensen geloven de mensheid juist in groepen, wat heeft geleid tot conflicten en zelfs oorlogen. Religies zijn niet duurzaam, aldus Ockels. “Maar als we in de mensheid geloven, zullen we geen conflicten meer hebben, omdat we één zullen zijn.”

We behoren allemaal tot deze mensheid, we kunnen allemaal in deze ‘hogere macht’ geloven. De God van de mensheid is in ons allemaal. We kunnen ons niet achter deze God verstoppen, omdat het in ons zit. We kunnen ons niet verbergen voor de verantwoordelijkheid voor onszelf, stelt Ockels.

Wubbo Ockels overleed afgelopen zondag in Amsterdam. Hij was de eerste Nederlander in de ruimte. Ockels, die aan kanker leed, is 68 jaar geworden.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
simpel
simpel
7 jaren geleden

Hij heeft gelijk, iedereen is verbonden met de natuur en de aarde. We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde
We moeten voor de aarde zorgen. Het is aan ons gegeven om ons te ondersteunen. Een mooie wereld, een juweeltje in het universum van onvruchtbaar planeten en onherbergzame plaatsen. Mensheid weet niet van de rijkdom van deze wereld in tegenstelling tot de grotere Gemeenschap van leven die rond ons en waarvan wij altijd een deel zijn geweest.

“Marshall Vian Summers”: “Clean The Rivers, Replant The Forests, Restore The Earth” http://www.youtube.com/watch?v=ETET6Q8nSbY

We are all ONE Please Spread This Message http://vimeo.com/14612297

eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

Ik zou wel een fotokopie van die brief willen zien. Wellicht dat er nu weer (misschien onthullende) zaken uitgefilterd zijn door de main stream media.

Los daarvan heeft hij wel goede punten. Er zijn maar weinig mensen die een realistisch idee van schaal hebben. Als je bv naar die diameter vd aarde kijkt maakt dat schilletje atmosfeer er maar 0,1% van uit. En ja eigenlijk zouden we allemaal opgevoed moeten worden met het motto “doe een ander niet aan wat je jezelf ook niet toewenst”.
Nog wat verder uitgewerkt.
http://www.emma-utrecht.nl/pages/hvda.htm

redice
redice
7 jaren geleden

zolang een bepaalde religie die ik niet met naam zal vernoemen aanhangers zal bijkrijgen zoals nu het geval is, zal er NOOIT vrede op aarde zijn tussen mensen, en voor dieren hebben ze ook geen enkel respect, laat staan de natuur..
ten tweede word de wereld geregeerd door corrupte regeringen en politiekers die er alles aan doen om zoveel mogelijk geld in hun zakken te krijgen en daarvoor gaan ze letterlijk over lijken, en met natuur houden ze ook niet het minste rekening..
de gewone mens weet dit maar kan er niets aan veranderen zolang er geen revolutie komt!! en dan is de mensheid gedoemd om te mislukken, en we zijn al goed op weg naar de afgrond..

madelief
madelief
7 jaren geleden

dat is het mooiste wat ik in tijden heb gehoord !aarde ruimte schip aarde ..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x