Homepagina » Universum » Wubbo Ockels: “We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde”
Wubbo Ockels: "We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde"

Wubbo Ockels: “We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde”

Kort voor zijn dood heeft Wubbo Ockels nog een laatste brief geschreven waarin hij de mens oproept een ander pad te kiezen. “Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons,” schrijft hij. “Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!!”

Ockels vindt dat de industriële revolutie de mensheid in een ongewenste situatie heeft gebracht. Hij zegt dat de natuur kapotgemaakt wordt en roept mensen op hun leven te veranderen. “We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde,” schrijft hij verder.

Ockels vindt dat mensen moeten geloven in de mensheid, wat hij een andere manier van denken noemt. “Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent.” In de brief zet Ockels 10 geboden op een rij van ‘het geloof in de mensheid’. Eén van die geboden luidt: “Ons doel is om de mensheid te ondersteunen, en daarmee de aarde en de natuur.”

Andere geboden die Ockels heeft opgesteld zijn: Iedereen is verbonden met iedereen via de mensheid; iedereen is verbonden met de natuur en de aarde; we zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde; en mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar.

Volgens Ockels scheiden de verschillende goden waarin mensen geloven de mensheid juist in groepen, wat heeft geleid tot conflicten en zelfs oorlogen. Religies zijn niet duurzaam, aldus Ockels. “Maar als we in de mensheid geloven, zullen we geen conflicten meer hebben, omdat we één zullen zijn.”

We behoren allemaal tot deze mensheid, we kunnen allemaal in deze ‘hogere macht’ geloven. De God van de mensheid is in ons allemaal. We kunnen ons niet achter deze God verstoppen, omdat het in ons zit. We kunnen ons niet verbergen voor de verantwoordelijkheid voor onszelf, stelt Ockels.

Wubbo Ockels overleed afgelopen zondag in Amsterdam. Hij was de eerste Nederlander in de ruimte. Ockels, die aan kanker leed, is 68 jaar geworden.

[AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • redice schreef:

  zolang een bepaalde religie die ik niet met naam zal vernoemen aanhangers zal bijkrijgen zoals nu het geval is, zal er NOOIT vrede op aarde zijn tussen mensen, en voor dieren hebben ze ook geen enkel respect, laat staan de natuur..
  ten tweede word de wereld geregeerd door corrupte regeringen en politiekers die er alles aan doen om zoveel mogelijk geld in hun zakken te krijgen en daarvoor gaan ze letterlijk over lijken, en met natuur houden ze ook niet het minste rekening..
  de gewone mens weet dit maar kan er niets aan veranderen zolang er geen revolutie komt!! en dan is de mensheid gedoemd om te mislukken, en we zijn al goed op weg naar de afgrond..

  11 likes
  • Kalki schreef:

   Er zou een Nieuwe Wereld Religie hier op Aarde moeten komen en waarbij alle bestaande religies in geassimileerd worden.

   7 likes
   • Edwin schreef:

    Wat schiet dit uitgangspunt op? Is dit niet het streven van iedere gelovige fanaticus?
    Waren al onze domme kruistochten en Jihad’s er juist niet voor bedoeld om EEN wereldreligie te hebben?
    Alle neuzen dezelfde kant uitkrijgen? Iedereen dwingen om op dezelfde manier te gaan denken?
    Vertel me eens Kalki:
    Dat streven naar EEN wereldrelige….in hoeverre verschilt dat van het streven naar een NWO? Mijns inziens is er geen verschil…Naar een eenheidsreligie verlangen IS naar een NWO verlangen. Was jij juist niet diegene die altijd op Niburu beweert dat er geen God bestaat? Waarom begin je dan nu opeens te praten over een Nieuwe Wereld Religie? Spreek jij jezelf niet hier in tegen?
    Verschillen zullen er ALTIJD zijn, get over it and grow up!

    7 likes
  • Mentinho Bassaro schreef:

   Verdeling van de terroristische aanslagen per groepering, gepleegd op Amerikaanse bodem tussen 1980 en 2005 volgens de FBI:

   – Latino’s: 42%
   – links-extremisten: 24%
   – anderen: 16%
   – Joodse extremisten: 7%
   – islamitische extremisten: 6%
   – communisten: 5%

   CNN recently published an article entitled Study: Threat of Muslim-American terrorism in U.S. exaggerated; according to a study released by Duke University and the University of North Carolina at Chapel Hill, “the terrorist threat posed by radicalised Muslim-Americans has been exaggerated.

   Terrorist Attacks on U.S. Soil by Group, From 1980 to 2005, According to FBI Database:

   http://i2.wp.com/www.loonwatch.com/wp-content/uploads/2010/01/piechart2.jpg?resize=491%2C491

   According to this data, there were more Jewish acts of terrorism within the United States than Islamic (7% vs 6%). These radical Jews committed acts of terrorism in the name of their religion. These were not terrorists who happened to be Jews; rather, they were extremist Jews who committed acts of terrorism based on their religious passions, just like Al-Qaeda and company.

   8 likes
 • Anke schreef:

  Een mooi, puur mens is op zijn laatste missie gegaan. Behouden vaart Wubbo en dank je voor het delen van jouw wens voor de mensheid.

  16 likes
 • Kalki schreef:

  Is dat ideaal van Wubbo Ockels wel te verwezenlijken in een wereld die door en door corrupt is?

  10 likes
  • Anke schreef:

   Ja Kalki, maar het begin is altijd bij onszelf. Als iedereen z,n best doet zo eerlijk en liefdevol te zijn en vooral de balken in onze eigen ogen te zien en te verwijderen zal het best lukken een mooie wereld te scheppen. Valt niet mee hoor, vind ik ook. Het leven zit vol kuilen en hobbels.

   3 likes
 • simpel schreef:

  Hij heeft gelijk, iedereen is verbonden met de natuur en de aarde. We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde
  We moeten voor de aarde zorgen. Het is aan ons gegeven om ons te ondersteunen. Een mooie wereld, een juweeltje in het universum van onvruchtbaar planeten en onherbergzame plaatsen. Mensheid weet niet van de rijkdom van deze wereld in tegenstelling tot de grotere Gemeenschap van leven die rond ons en waarvan wij altijd een deel zijn geweest.

  “Marshall Vian Summers”: “Clean The Rivers, Replant The Forests, Restore The Earth” http://www.youtube.com/watch?v=ETET6Q8nSbY

  We are all ONE Please Spread This Message http://vimeo.com/14612297

  8 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Ik zou wel een fotokopie van die brief willen zien. Wellicht dat er nu weer (misschien onthullende) zaken uitgefilterd zijn door de main stream media.

  Los daarvan heeft hij wel goede punten. Er zijn maar weinig mensen die een realistisch idee van schaal hebben. Als je bv naar die diameter vd aarde kijkt maakt dat schilletje atmosfeer er maar 0,1% van uit. En ja eigenlijk zouden we allemaal opgevoed moeten worden met het motto “doe een ander niet aan wat je jezelf ook niet toewenst”.
  Nog wat verder uitgewerkt.
  http://www.emma-utrecht.nl/pages/hvda.htm

  4 likes
 • madelief schreef:

  dat is het mooiste wat ik in tijden heb gehoord !aarde ruimte schip aarde ..

  7 likes
 • Buddy schreef:

  Een soeverein mens met zuivere gedachten, Wubbo benadrukt de feiten, feiten waar wij dagelijks mee om moeten gaan, moeten, niet willen.
  De energievelden die momenteel op de aarde neerdalen brengen veranderingen van ongekende schaal met zich mee, kijk maar om je heen, de wereld veranderd, mensen worden wakker, begrijpen dat ze jarenlang zijn gemanipuleerd, moeder Gaia weert zich, de industriële revolutie brokkelt aan alle kanten maar probeert het met alle macht in stand te houden.
  Het positieve is altijd sterker als het negatieve en zal altijd zegevieren, de industriële revolutie heeft zijn tijd gehad, het werkt niet so, time to move on.
  Tijd voor een nieuwe Big Bang, geloof hierin en het zal gebeuren..!

  5 likes
 • Angela schreef:

  We kunnen samen met elkaar op liefdevolle simpele manier voor elkaar met elkaar moeder aarde verzorgen, die ons ondersteund met water, voedsel, landbouw, dieren, vis, natuur geneeskruiden die niets kosten geen cent. Dat is het mooiste wat er is. De natuur heeft meer te bieden dan al die moderne technologie die misbruikt worden in deze tijd. de rijke der aarde die de wereld in hun macht hebben zijn gewetenloos in alles en willen met hun technologie de mensheid vernietigen, onze kinderen stelen, onze ziel vernietigen met al hun technologie die zij in deze tijd maken voor hun eigen doeleinden en niet voor de mensheid. De toekomstige kinderen menselijke robotten maken. Iedereen die hieraan meedoet vernietigd de aarde en hun gezinnen, kinderen, klein kinderen in het belang van de rijke der aarde die gewetenloos hiervan genieten en niet de mensheid. De natuur zal altijd winnen ook van de rijke der aarde die de macht nu uit oefenen over de mensheid.

  4 likes
 • biko schreef:

  Religie is idd een vorm van onderontwikkeling.

  3 likes
 • Peter II schreef:

  Wubbo… rust in vrede. Je schreef dat we beter om de natuur moesten denken.
  Je had en hebt volkomen gelijk. Je was een in en in goed mens. Dat kon je zien en horen.
  We zijn en blijven trots op je wat je voor ons hier in Nederland betekend hebt. Vele uren heb ik je gevolgd, toen je
  boven ons hing. Nu ben je ook boven. Wat hoger dan en kijkt net als toen naar ons beneden. En ziet nu waarschijnlijk
  nog duidelijker hoe wij hier leven. Wat mensen onder elkaar aandoen. En hoe inderdaad de natuur om zeep wordt geholpen met mens en dier erbij.
  Je was bezorgd. Rust nu maar uit. Ik hoop dat je het licht vindt of al hebt gevonden. En ik hoop je straks te mogen begroeten, als ik daar ook ben! Van een verdrietige vriend.

  3 likes
 • brian schreef:

  Wij zijn allemaal één.. blank, bruin, geel, dik, dun, lang, klein, man, vrouw… we kunnen elkaar afzeiken maar aan het eind van de dag blijven we allemaal mensen. Er hoort geen discriminatie te zijn. Wij zijn allemaal kinderen van moeder aarde. God is de aarde, de natuur, het multiversum, alles dat leeft. Ons menselijk zenuwstelsel lijken op wortelharen (net als planten en bomen). Het zit in alle kleine dingen. Moeder aarde heeft ons nodig, laten we ons manier van leven positief veranderen en dat altijd in het belang van de aarde, in alles wat we doen. Neem een voorbeeld aan de indianen.. zij aanbidden de natuur als hun god al zeer lang.. wij ‘moderne’ mensen in deze maatschappij zijn dit alles verleerd maar het zit nog wel in ons… jij en ik kunnen het verschil maken.

  2 likes
 • hands schreef:

  Waste yelo, my friend het is goed we all are related you wil have a beautyfull journey
  Yes it will come Many of us will walk in new beauty Gelloof helemaal wat ik lees in de brief
  van deze man het is hetzelfde zoals mijn gellof dat van de N.A. Lakota indianen waar ik waarachtig
  mee ben verbonden ”life is strict, but if you follow teachings you will have a better and longer life”
  My good friennd wijlen Louis White man a N.A. Indian Dakota hands.

  0 likes
 • whatever schreef:

  Klinkt mij in de oren als 1 van de 10 geboden; heb uw naaste lief

  0 likes
 • Jos schreef:

  AD heeft hele stukken tekst weggelaten. De volledige Nederlandse vertaling vind je hier : http://www.daishabol.nl/happy-energy/#.U39F3_l_vK8

  0 likes
 • DonQuijotte schreef:

  Maar de Aarde was ook in 2014 al plat.

  0 likes
 • x

  Check Also

  wetenschappers

  Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

  De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

  magnetisch veld

  Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

  Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

  >