Homepagina » Buitenland » Ik weet waar de lijken in de kast liggen. Financieel directeur Clinton Foundation klapt uit de school
Ik weet waar de lijken in de kast liggen. Financieel directeur Clinton Foundation klapt uit de school

Ik weet waar de lijken in de kast liggen. Financieel directeur Clinton Foundation klapt uit de school

De financieel directeur van de Clinton Foundation heeft tegenover onderzoekers toegegeven dat er binnen de organisatie grote problemen zijn en dat er sprake is van belangenverstrengeling. Daarnaast haalde Bill Clinton volgens hem lange tijd geld uit de kas voor persoonlijke uitgaven, meldt de politieke site The Hill.

Andrew Kessel zei tegen de onderzoekers: “Bill Clinton is niet in toom te houden. Hij doet wat hij wil en geeft gigantische bedragen uit.”

“Veel mensen binnen de stichting hebben geprobeerd hem te waarschuwen, maar hij luistert gewoon niet,” vervolgde hij.

Lijken in de kast

De onderzoekers zeggen genoeg bewijs te hebben dat de Clinton Foundation zich schuldig maakt aan illegale activiteiten.

“Ik heb dit eerder gezegd en zeg het nu opnieuw: ik weet waar de lijken in de kast liggen,” zou Kessel gezegd hebben.

Medewerkers van de stichting hebben bevestigd dat Kessel heeft gesproken met de onderzoekers, maar zeiden erbij dat hij ‘met klem ontkent te hebben gezegd of gesuggereerd dat de Clinton Foundation of president Clinton zich schuldig hebben gemaakt aan illegale activiteiten’.

Ruim 90 procent gedaald

Ondertussen zijn de schenkingen aan de stichting tussen 2014 en 2017 met ruim 90 procent gedaald.

De Clinton Foundation wordt sinds juli 2016 onderzocht door de Amerikaanse belastingdienst IRS. Ook lopen er gerechtelijke onderzoeken bij het ministerie van Justitie en de FBI.

Zij willen te weten komen of Hillary Clinton als minister voordelen toekende aan landen die de kas van de Clinton Foundation spekten, een gebruik dat ‘pay for play’ wordt genoemd.

Zo kende Clintons ministerie voor 151 miljard dollar aan contracten toe aan 16 landen die geld doneerden aan de Clinton Foundation, een stijging van 145 procent in vergelijking met wat diezelfde landen onder Bush toegewezen hadden gekregen.

Aanzienlijke financiële wantoestanden

Ook de Amerikaanse oorlogsindustrie gaf gul aan de Clinton Foundation toen Hillary minister was.

Tussen 2009 en 2012 haalden Amerikaanse bedrijven zo 163 miljard dollar aan contracten binnen.

Volgens de Republikeinse volksvertegenwoordiger Mark Meadows hebben zich inmiddels meerdere klokkenluiders gemeld die bewijzen zouden hebben voor aanzienlijke financiële wantoestanden bij de stichting.

[Zero Hedge, Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • infootje schreef:

  En vergeet de postcode loterij niet:
  https://www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/overzicht/clinton-foundation
  iemand nog een gokje wagen?

  31 likes
  • William schreef:

   Zijn ze bj de postkodeloterij echt zo dom? Of heeft de corruptie daar ook al toegeslagen…

   19 likes
  • vladi schreef:

   sharon dijksma-uranium one scandal.

   fff

   16 likes
  • H.J. schreef:

   Wat ik mij oprecht afvraag is het volgende, als het op waarheid berust, waarom wordt zoiets dan niet in de Nederlandse actualiteiten rubrieken besproken.?
   Of zit het anders in elkaar, diegene die rondom de tafels bij deze Nederlandse actualiteiten rubrieken zitten, zijn veelal BN ers en die gaan wat graag op kosten van de Postcodeloterij, naar een warm en ver oord om daar ook BN ers te zijn.

   7 likes
   • infootje schreef:

    “Wat ik mij oprecht afvraag is het volgende, als het op waarheid berust, waarom wordt zoiets dan niet in de Nederlandse actualiteiten rubrieken besproken.?”
    Het antwoord is simpel; Omdat zowel de regering als alle main stream media zwaar op de hand waren van hillary clinton tijdens de presidentsverkiezingen.
    En zowel deze regering als vooral ook de media hebben grote problemen met de waarheid vooral als het ingaat tegen hun sociaal marxistische propaganda.
    Genoemde partijen hebben sowieso problemen met de waarheid en dus wordt het onder de pet gehouden, want stel je voor dat uitkomt dat je steun betuigt hebt aan een crimineel.

    8 likes
 • William schreef:

  De Clintons staan boven de wet… onaantastbaar (lijkt het). Er word elke keer aangekondigd dat er bewijzen zijn.. die er ook zijn.. maar er gebeurt “niets”.. De Cabal houd de hand boven hun hoofd.. maar.. hoge bomen vangen veel wind.. nu is het wachten op de storm

  33 likes
 • Jeb schreef:

  Het eindspel is begonnen.
  41 is down.
  Clintons en de rest van de swamp is kwestie van tijd.
  Nu hopen dat Vincent Fusca waarheid blijkt.

  15 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Bill Clinton die man is echt de weg kwijt. Het is bewezen dat hij, en nu noem ik even man en paard voor de duidelijkheid, een sigaaar in de muts van zijn bracht en deze door zijn gasten liet oproken. Compleet gestoord die vent met zijn heks. En daar willen BN’ers dan zo graag mee op de foto. Dit land is zwaar ziek.

  4 likes
 • Silbereye schreef:

  Ga er ook even een noemen, stichting Philadelphia een stichting waar vroeger politicus van het CDA Eelco Brinkman een bestuurlijke vinger in de pap had, deze verduisterde tonnen voor eigen gebruik (onderneming)
  Later werd het een lening genoemd.

  Nooit berecht! nooit veroordeeld!

  Wat die Clinton Foundation betreft zou mij niet verbazen dat daar ook de gelden zijn ondergebracht van vele Nederlandse fondsen, zoals Wilhelmina fonds Beatrix fonds Juliana fonds. Elizabeth fonds, Prins Bernhard fonds etc.
  Het is bekend dat deze fondsen zijn opgekocht door een Amerikaanse onderneming.

  4 likes
 • x

  Check Also

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >