Binnenland

Bij Ab Osterhaus stond opeens 5,666 miljoen op de rekening. ‘Dit is heel vreemd’

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Viroloog Ab Osterhaus, die op de Nederlandse tv geregeld wordt opgevoerd als corona-expert, blijkt een bedrijf te hebben dat in 2004 is opgericht. Twee jaar geleden, in 2018, stond daar opeens 5,666 miljoen euro op de rekening. “Dat is heel vreemd,” zegt ondernemer Erik de Vlieger in de podcast van Yves Gijrath.

Gijrath liet zijn financieel adviseur onderzoek doen, maar die kwam het geld nergens tegen in de jaarrekening over 2018. “Dit is een raar verhaal,” zegt hij. Daarnaast gaat het gerucht dat RIVM-baas Jaap van Dissel aan het begin van de coronacrisis 6 miljoen euro heeft laten veiligstellen door zijn vermogensbeheerder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Osterhaus en Van Dissel zijn degenen die het vaakst op tv zijn. Aan Osterhaus hangt al een geurtje vanwege het ebola-vaccin. En nu lopen we tegen twee hele opmerkelijke dingen aan. Eén: een gerucht, twee: een feit. En we hebben geen idee wat er gebeurd is met die 5,5 miljoen en waar het geld vandaan kwam,” zegt Gijrath. “Dit moet uitgezocht worden. Dit is een raar verhaal.”

Nog nooit gezien

De Vlieger voegt toe dat hij al heel wat jaarcijfers in zijn leven heeft gezien, maar dat hij dit nog nooit heeft gezien. Hij merkt op dat er veel geld omgaat in de farmaceutische industrie en dat Osterhaus het geld misschien wel heeft gekregen na een positief advies over een medicijn of goedkeuring van een bepaald middel. “Elk nieuw medicijn brengt honderden miljoenen, zo niet miljarden op. En als je dan een jaar eerder de markt op kan na een positief advies, dan heb je daar wel 5 miljoen voor over.”

4.7 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alice
Alice
3 jaren geleden

666, het getal van de duivel…..

A egbertsen
A egbertsen
3 jaren geleden

Zijn een stel dieven

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Deze schurk wordt straks opgepakt..Covid-19 is een GROTE oplichterij..
Pharmacy fabrieken worden staks allemaal opgeruimd. Vaccines worden afgekeurt, ze hebben niet de juiste procedures gevolgd!! In India hebben ze 35.000 kinderen gedood… President Trump gaat ze ALLEMAAL arresteren.. Het is GAME OVER door deze schurken!!!

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 jaren geleden

Goh, weer ‘666’.
Zal toch niet de ‘Bill & Melinda Gates foundation achter zitten? Neuhh, vast niet.

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x