Mens en DierCorona

Coronaminister De Jonge ‘heeft debiele en feitenvrije waanideeën’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

PVV-leider Geert Wilders zei woensdag tijdens het debat over de corona-aanpak dat het kabinet ruziënd over straat gaat. “Bewindslieden schelden elkaar verrot. En dat alles wordt gelekt naar de pers. Wat moeten de mensen in het land daarvan denken?” Binnen de coalitie werd over coronaminister De Jonge gezegd dat hij ‘debiele en feitenvrije waanideeën heeft’. “Zijn collega’s zeggen dus eigenlijk: wij hebben een gek aan het roer op het ministerie van Volksgezondheid.”

Wilders richtte zich tot premier Rutte: “Of we het nou leuk vinden of niet, we hebben gezien dat ministers, of in ieder geval mensen uit de coalitie, de minister van Volksgezondheid een man noemden met ‘debiele, feitenvrije waanideeën’. Het gaat hier om mensen aan de top binnen de coalitie, zo niet binnen de ministerraad.”

Betonrot in het kabinet

Premier Rutte zei dat hij geen commentaar wilde geven op de vraag of dat soort uitspraken wel of niet zijn gedaan.

De PVV-voorman ging verder: “U zou gezegd hebben dat mensen in het kabinet deloyaal zijn aan het kabinetsbeleid. Ook zijn er mensen die zeggen dat ze de vicepremier kapot willen maken en dat u een woedeaanval hebt gehad. Dat mag allemaal. Maar een collega zegt dat de minister van Volksgezondheid iemand is met debiele – grover kan bijna niet – feitenvrije waanideeën en u zegt alleen: ik ga er niet op in. Als een collega-minister dit heeft gezegd over een andere minister, dan heeft u een gigantisch probleem. Dat is niet alleen een grote belediging, maar toont ook de betonrot in uw kabinet aan. Daar moet u iets meer over zeggen dan alleen maar: ik ga er niet op in.”

Rutte hield voet bij stuk. “Ik ga inderdaad niet in op wat in de media wordt beweerd over mij of over anderen in het kabinet. Ik laat me er niet over uit of dit wel of niet klopt.”

4.7 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
2 jaren geleden

Hoe je het wendt of keert Hugo de Jonge is een leraar middelbare school met waanideeen (heb ik het een beetje genuanceerd) maar het is wel een feit

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Het is één groot toneel mensen. Je stemt altijd op hetzelfde. En als dat een keer niet zo is wordt de persoon ‘opgeruimd’.

Eternal Zombiehunter
Eternal Zombiehunter
2 jaren geleden

Wel als je je zoon Ismaël de Jonge noemt als CDA politicus kun je net zo goed bij Denk solliciteren!

Ine
Ine
2 jaren geleden

Als er betonrot wordt geconstateerd gaat het huis binnen niet al te lange tijd instabieler worden en daarna…..instorten.

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x