Het Complot

Wie schuift aan bij schaduwregering van het Westen?

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ieder jaar komt in een voor de gelegenheid hermetisch afgesloten luxehotel of resort een stel machtige politici, bankiers, captains of industry, mediamagnaten en royalty bijeen. In het diepste geheim praat dit gezelschap over vraagstukken van politieke, economische en militaire aard.

Sinds 1954 wordt ieder jaar een besloten bijeenkomst gehouden waarop de groten der aarde vrijelijk en vertrouwelijk discussiëren. Deze Bilderbergconferenties zijn door hun geheime karakter voer voor complottheorieën. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA stopte miljoenen dollars in het initiatief. En de Nederlandse prins Bernhard nam in 1954 in Oosterbeek de voorzittershamer in handen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoewel Bilderbergers onder een zwijgplicht vallen, laten ze na hun dood of pensioen toch publiek toegankelijke stukken na. De bezoekerslijst toont klip en klaar hoe beperkt het wereldje van Bilderberg is. Alleen politiek en economie tellen mee. Bij vakbonden houdt het op. De beslotenheid roept automatisch wantrouwen op. Er wordt ook wel gesproken van een schaduwregering van het Westen.

“Te denken dat Bilderberg geen invloed heeft, is een naïeve gedachte die iets potsierlijks heeft,” aldus historicus en schrijver Gerard Aalders. “Het is onvermijdelijk dat er enigerlei vorm van beïnvloeding plaatsvindt.” Het staat buiten kijf dat er in een netwerk als Bilderberg sprake is van kruisbestuiving.

De Bilderbergclub, die haar 60-jarig bestaan viert, heeft volgens sommigen echt de touwtjes van de wereldpolitiek in handen. Wie zijn dit jaar opmerkelijke namen op de gastenlijst? De Belgische burggraaf en minister van Staat Étienne Davignon heeft een lange staat van dienst in de internationale diplomatie. De huidige voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines organiseerde de Bilderbergconferenties tussen 1998 en 2001 als voorzitter van de stuurgroep.

Thomas Leysen van de bekende Antwerpse zakenfamilie is al voor de derde keer te gast op de Bilderbergconferentie. De discussies zijn doorgaans van een hoog niveau, aldus de voorzitter van bestuursraden van de KBC Groep en van uitgever Corelio.

Ministers zijn graag geziene gasten op de Bilderberg-bijeenkomsten. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel García-Margallo ontmoet dit jaar een aantal collega’s waaronder Carl Bildt (Zweden, Buitenlandse Zaken), Simon Coveney (Ierland, Landbouw), Jason Kenney (Canada, Werk), Edith Schippers (Volksgezondheid) en Paulo Macedo (Portugal, Volksgezondheid). Als hij zijn moedertaal wil spreken kan hij bij koningin Sophia terecht, een frequente deelneemster.

Tweemalig minister van Financiën en oud-vicepresident Gerrit Zalm is tegenwoordig voorzitter van de raad van bestuur van ABN Amro. Hij kwam begin dit jaar nog in het nieuws nadat hij op een cabaretavond optrad als hoerenmadam Priscilla Zalm.

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger vierde dinsdag zijn 91e verjaardag, maar maakte toch zijn opwachting in Kopenhagen. Kissinger is op Bilderberg uitgenodigd in de hoedanigheid van voorzitter van zijn consultancybedrijf Kissinger Associates.

Prinses Beatrix is een regelmatige bezoekster van de Bilderberg-bijeenkomsten. De vader van de voormalige koningin van Nederland, prins Bernhard, was in 1954 één van de organisatoren van de eerste bijeenkomst in hotel Bilderberg.

‘Trix’ heeft naar schatting meer dan 1,1 miljard euro vermogen, en dat is nog een conservatieve schatting. De prinses is hard bezig nog rijker te worden. Jaarlijks ontvangt ze een slordige vier miljoen euro belastingvrij van de overheid voor bewezen diensten. Veel uitgaven heeft ze echter niet; de staat betaalt huisvesting en kantoorruimte en geeft nog een aantal zaken in natura.

In de twee eeuwen dat de Oranjes Nederland regeren hebben ze een onvoorstelbaar fortuin vergaard. Olie, speculatie, onroerend goed, kunsthandel en zelfs de verkoop van drugs zorgden ervoor dat Beatrix en haar voorvaderen altijd tot de rijkste één procent van de bevolking hebben gehoord.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Het is eigenlijk; welke misdadiger schuift er aan bij deze misdadige schaduwregering?

Yvonne
Yvonne
9 jaren geleden

En nog staan er duizenden mensen langs de kant als de zichzelf boven ons gestelden langs komen;onbegrijpelijk!

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Als je kijkt naar wat er staat in dit stuk snap je als Nuchtere Nederlander niet wat deze mensen eigenlijk bezield. Als je alles al hebt en je bezit zooooooooooooveel geld en macht, wat wil je dan nog meer ?
Er is toch niet meer. Je kunt maar 1 paar schoenen tegelijk aan en je kunt maar 1 keer je maag voldouwen. Weliswaar meerdere keren per dag, maar toch, vol is vol.
En dan ; alleen maar mooi zitten wezen, interessant ouwenelen, een beetje lobbieën, dat is het denkelijk wel zo’n beetje. Nou nou, wat een leven. Altijd maar met je maskertje op zitten en schijnheilig lachen, jaknikken en slijmen. Voor het verkrijgen van geld en macht moet je wat investeren toch ?
Als dat de inhoud van je leven moet zijn, ben je wel heel arm, ook al heb je miljarden.
Vraag ik het toch nog 1x heel lief, mogen we ze weg teleporteren ? Naar ergens waar ze geen kwaad kunnen doen, mag het ,…………. ah toe …………??

Artist
Artist
9 jaren geleden

Wel apart dat Samson en Schippers dit jaar gaan ipv Pechtold en Rutte. Iemand enig idee waarom?

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x