Homepagina » Het Complot » Wie schuift aan bij schaduwregering van het Westen?
Wie schuift aan bij schaduwregering van het Westen?

Wie schuift aan bij schaduwregering van het Westen?

Ieder jaar komt in een voor de gelegenheid hermetisch afgesloten luxehotel of resort een stel machtige politici, bankiers, captains of industry, mediamagnaten en royalty bijeen. In het diepste geheim praat dit gezelschap over vraagstukken van politieke, economische en militaire aard.

Sinds 1954 wordt ieder jaar een besloten bijeenkomst gehouden waarop de groten der aarde vrijelijk en vertrouwelijk discussiëren. Deze Bilderbergconferenties zijn door hun geheime karakter voer voor complottheorieën. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA stopte miljoenen dollars in het initiatief. En de Nederlandse prins Bernhard nam in 1954 in Oosterbeek de voorzittershamer in handen.

Hoewel Bilderbergers onder een zwijgplicht vallen, laten ze na hun dood of pensioen toch publiek toegankelijke stukken na. De bezoekerslijst toont klip en klaar hoe beperkt het wereldje van Bilderberg is. Alleen politiek en economie tellen mee. Bij vakbonden houdt het op. De beslotenheid roept automatisch wantrouwen op. Er wordt ook wel gesproken van een schaduwregering van het Westen.

“Te denken dat Bilderberg geen invloed heeft, is een naïeve gedachte die iets potsierlijks heeft,” aldus historicus en schrijver Gerard Aalders. “Het is onvermijdelijk dat er enigerlei vorm van beïnvloeding plaatsvindt.” Het staat buiten kijf dat er in een netwerk als Bilderberg sprake is van kruisbestuiving.

De Bilderbergclub, die haar 60-jarig bestaan viert, heeft volgens sommigen echt de touwtjes van de wereldpolitiek in handen. Wie zijn dit jaar opmerkelijke namen op de gastenlijst? De Belgische burggraaf en minister van Staat Étienne Davignon heeft een lange staat van dienst in de internationale diplomatie. De huidige voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines organiseerde de Bilderbergconferenties tussen 1998 en 2001 als voorzitter van de stuurgroep.

Thomas Leysen van de bekende Antwerpse zakenfamilie is al voor de derde keer te gast op de Bilderbergconferentie. De discussies zijn doorgaans van een hoog niveau, aldus de voorzitter van bestuursraden van de KBC Groep en van uitgever Corelio.

Ministers zijn graag geziene gasten op de Bilderberg-bijeenkomsten. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel García-Margallo ontmoet dit jaar een aantal collega’s waaronder Carl Bildt (Zweden, Buitenlandse Zaken), Simon Coveney (Ierland, Landbouw), Jason Kenney (Canada, Werk), Edith Schippers (Volksgezondheid) en Paulo Macedo (Portugal, Volksgezondheid). Als hij zijn moedertaal wil spreken kan hij bij koningin Sophia terecht, een frequente deelneemster.

Tweemalig minister van Financiën en oud-vicepresident Gerrit Zalm is tegenwoordig voorzitter van de raad van bestuur van ABN Amro. Hij kwam begin dit jaar nog in het nieuws nadat hij op een cabaretavond optrad als hoerenmadam Priscilla Zalm.

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger vierde dinsdag zijn 91e verjaardag, maar maakte toch zijn opwachting in Kopenhagen. Kissinger is op Bilderberg uitgenodigd in de hoedanigheid van voorzitter van zijn consultancybedrijf Kissinger Associates.

Prinses Beatrix is een regelmatige bezoekster van de Bilderberg-bijeenkomsten. De vader van de voormalige koningin van Nederland, prins Bernhard, was in 1954 één van de organisatoren van de eerste bijeenkomst in hotel Bilderberg.

‘Trix’ heeft naar schatting meer dan 1,1 miljard euro vermogen, en dat is nog een conservatieve schatting. De prinses is hard bezig nog rijker te worden. Jaarlijks ontvangt ze een slordige vier miljoen euro belastingvrij van de overheid voor bewezen diensten. Veel uitgaven heeft ze echter niet; de staat betaalt huisvesting en kantoorruimte en geeft nog een aantal zaken in natura.

In de twee eeuwen dat de Oranjes Nederland regeren hebben ze een onvoorstelbaar fortuin vergaard. Olie, speculatie, onroerend goed, kunsthandel en zelfs de verkoop van drugs zorgden ervoor dat Beatrix en haar voorvaderen altijd tot de rijkste één procent van de bevolking hebben gehoord.

[Standaard]


Vond je deze info leuk? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Als je kijkt naar wat er staat in dit stuk snap je als Nuchtere Nederlander niet wat deze mensen eigenlijk bezield. Als je alles al hebt en je bezit zooooooooooooveel geld en macht, wat wil je dan nog meer ?
  Er is toch niet meer. Je kunt maar 1 paar schoenen tegelijk aan en je kunt maar 1 keer je maag voldouwen. Weliswaar meerdere keren per dag, maar toch, vol is vol.
  En dan ; alleen maar mooi zitten wezen, interessant ouwenelen, een beetje lobbieën, dat is het denkelijk wel zo’n beetje. Nou nou, wat een leven. Altijd maar met je maskertje op zitten en schijnheilig lachen, jaknikken en slijmen. Voor het verkrijgen van geld en macht moet je wat investeren toch ?
  Als dat de inhoud van je leven moet zijn, ben je wel heel arm, ook al heb je miljarden.
  Vraag ik het toch nog 1x heel lief, mogen we ze weg teleporteren ? Naar ergens waar ze geen kwaad kunnen doen, mag het ,…………. ah toe …………??

  25 likes
 2. Het is eigenlijk; welke misdadiger schuift er aan bij deze misdadige schaduwregering?

  14 likes
 3. En nog staan er duizenden mensen langs de kant als de zichzelf boven ons gestelden langs komen;onbegrijpelijk!

  8 likes
 4. Als ik die schijnheilige kop van die Samson zie (zie filmpje) ga ik bijna over mijn nek.
  Wat een laaielichter. Wat een “held” op sokken. En zo’ n iemand doet zichzelf voor, alsof ie het voor de allerarmsten opneemt. Met zijn rode rozen. En wat verdient zo’ n vent zelf wel niet? Wat krijgt ie weer voor het geintje om daar weer naartoe te mogen gaan? Onder het mom, hoe kunnen we “ons” Nederland nog meer voor de haaien gooien? Het thema dit jaar is o.a. Sociale media. Oftewel,… Hoe krijgen we het voor elkaar om o.a. het internet de nek om te draaien? Wat een stelletje hypocrieten bij elkaar zeg.

  5 likes
 5. Wel apart dat Samson en Schippers dit jaar gaan ipv Pechtold en Rutte. Iemand enig idee waarom?

  4 likes
 6. macht is hun voedsel.

  3 likes
 7. Democratisch gekozen volksvertegenwoordigers die in het openbaar verantwoording dienen af te leggen aan het volk, kiezen er voor naar geheime, elitaire vergaderingen te gaan waar naar alle waarschijnlijkheid
  verregaande besluiten worden genomen. Dat is niet alleen moreel zeer verwerpelijk maar ook tegen de grondwet indruisend ! Een gang naar de rechter zou dan ook zeer lonend kunnen zijn. Bij de vorige vergadering is besloten dat de Eurofiel Pechtold de volgende minister president van Nederland zal zijn. PVDA en PVV in de oppositie . VVD als coalitiepartner. Gesteund door enkele christelijke partijen en een verzwakt CDA. Want Europa zal en moet uiteindelijk een federatie worden. Zo denken dus die Bilderbergers

  3 likes
 8. Rolling Stone:u hebt volkomen gelijk;dat is inderdaad om een teiltje te pakken!

  0 likes
 9. Ik vermoed dat deze groep in geheim beslissingen nemen op wereld niveau om hun belangen veilig te stellen. Alles moet bij het oude blijven (De welvarende 1% moet zo blijven) Dat de kleine man hiervan vaak de dupe is moge duidelijk zijn. Daarom klapt er niemand uit de school. Geheimhouding staat op nummer 1, en dat maakt dat deze selecte groep een uur in de wind stinkt.

  0 likes
 10. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Bilderberg, Gladio, Zionisten, Psychopaten Club. Valt me tegen dat de Paus en de Rothschild niet aanschuiven… Of zijn die de baas van deze Maffia ??? Even de Piramide er bij halen…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus gemaakt in laboratorium, zegt deze voormalige CIA-officier

Het coronavirus is niet in de natuur ...

syrië

Syrië is het slachtoffer van een nooit eerder gezien wereldcomplot. Pater Daniël brengt aangrijpend verslag uit

Door pater Daniël Maes: Syrië is het ...