Homepagina » Binnenland » Bijna 70% coronapatiënten in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis volledig gevaccineerd, aandeel neemt snel toe
patiënten
Foto: Navy Medicine CC0

Bijna 70% coronapatiënten in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis volledig gevaccineerd, aandeel neemt snel toe

In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) is sprake van een snelle toename van het aantal Covid-19-patiënten en een stijging van het aandeel volledig gevaccineerden. Dat blijkt uit onderzoek van arts-microbioloog Bert Mulder en internist in opleiding Jona Walk.

“We zien twee belangrijke trends. Het aantal mensen met COVID stijgt steeds sneller: van 25 in augustus naar 132 in november,” aldus Mulder.

Afnemende vaccineffectiviteit

“Daarnaast zien we de verschuiving van vooral mensen die niet zijn gevaccineerd, naar steeds meer mensen die volledig zijn gevaccineerd. Dat aandeel stijgt nog sneller. In augustus was dat 32 procent, nu is het percentage gevaccineerde mensen met COVID dat is opgenomen in CWZ al bijna 70 procent,” voegt de arts-microbioloog toe.

Mulder noemt het opmerkelijk dat het aandeel gevaccineerde patiënten snel toeneemt binnen de groep coronapatiënten. Dat kan wijzen op een afnemende vaccineffectiviteit, omdat de vaccinatiegraad onder de risicogroepen de afgelopen maanden nagenoeg gelijk is gebleven, stelt Walk.

Miraculeuze wijze

Columnist Ebru Umar vraagt: “Kan iemand me uitleggen waarom de IC’s dit jaar niet leeg zijn terwijl bijna 90 procent van de bevolking is gevaccineerd? Als 100 procent gevaccineerd zou zijn, verdwijnen die patiënten dan op miraculeuze wijze uit de ziekenhuizen?”

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
1 maand geleden

Zou haast zeggen dat het griep seizoen is begonnen

baviaan
baviaan
1 maand geleden

misschien moeten ze elke week gaan prikken….gaat het ontvolken ook wat sneller, want je weet maar nooit wat de schaapjes doen als er nog een paar op tijd wakker worden.

robert
robert
1 maand geleden

hey bruls .. let je even op???

Sanne
Sanne
1 maand geleden

Volgens mij hebben we dringend nieuwe experts nodig hier.

In vrijwel alle landen om ons heen en verspreid over de rest van de wereld is al maandenlang bekend dat de effectiviteit na een paar maanden compleet instort.

Het kan toch niet zo zijn dat Nederlanders een appart soort mens zijn waarin bijwerkingen en effectiviteit compleet anders verlopen dan in andere mensen.

Als dit nu nog als een verassing komt is het echt uitermate slecht gesteld met de capaciteiten van onze experts.

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster in de frontlinie onthult: ‘Ik heb geen enkele patiënt zien sterven aan corona’

Verpleegster Nicole Sirotek sprak zich al in ...

verpleegkundige

Verpleegkundige slaat alarm: ‘De mortuaria overstromen en dit is slechts het begin’

Er worden zoveel lijken binnengebracht in mortuaria ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

76
0
We lezen graag je reactie!x