Buitenland

Open Forum van World Economic Forum gaat niet door vanwege doodsbedreigingen

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum ging dit jaar niet door ‘vanwege de aanhoudende coronapandemie’. De internationale topbijeenkomst zou zich onder meer richten op het gebruik van de nieuwste technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en robotica.

Ook een andere bijeenkomst van het WEF, het zogeheten Open Forum, gaat niet door. Dat heeft te maken met doodsbedreigingen, meldt de Zwitserse omroep SRF. Het WEF heeft het Open Forum, dat ook voor gewone mensen toegankelijk is, opgericht om interactie te bevorderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Achter gesloten deuren

Diverse medewerkers hebben in de afgelopen maanden bedreigingen en zelfs doodsbedreigingen ontvangen van ‘complottheoretici’, laat de persafdeling van het WEF weten.

Op een publiek toegankelijke bijeenkomst is het lastiger om de veiligheid te waarborgen. In tegenstelling tot het Open Forum vindt de rest van het WEF achter gesloten deuren plaats. Daarnaast zijn bepaalde maatregelen ‘vanwege de pandemie’ moeilijk uitvoerbaar. Daarom is besloten de bijeenkomst niet door te laten gaan, schrijft SRF.

Kritiek

Het Open Forum is in 2003 voor het eerst gehouden. Aanleiding hiervoor was de kritiek dat de gewone man geen toegang had tot discussies op het WEF.

[SRF]

4.9 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
robert
robert
2 jaren geleden

een grote bek en wij zullen wel even en “we got to prepare for a more angry world”.. en nu huilie huilie? claus toch .. dacht dt je een hele vent was maar dit valt me toch wat tegen van je.

Vraagtekens
Vraagtekens
2 jaren geleden

Die gehele heidense club zou verboden moeten worden. Net als de metselaars sekte in de Staten van Holland en West-Friesland in 1735 verboden werd.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Bullshit !

Mickey
Mickey
2 jaren geleden

Eindelijk!!

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x