Mens en Dier

Arts spreekt zich uit: ‘Ik heb zeer ernstige zorgen over waar dit heen gaat’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Berichten over bijwerkingen van de coronavaccins zijn het gesprek van de dag. Terwijl meerdere landen zijn gestopt met de coronavaccinaties van AstraZeneca vanwege bloedstolsels, gaat Nederland gewoon door met het gebruik van het vaccin. Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid zei dat de prik ‘veilig en werkzaam is’ en dat eventuele bijwerkingen hebben plaatsgevonden ‘na vaccinatie met het middel, niet door vaccinatie’.

De Jonge zei deze week in de Tweede Kamer dat bijwerkingen van de vaccins ‘héél goed worden bijgehouden, heel goed worden geregistreerd’ door Lareb. Hij voegde toe dat de bijwerkingen volgens het Lareb ‘heel gering’ zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De coronaminister wil bovendien ‘meer vrijheid’ bieden met een coronapaspoort voor mensen die zijn gevaccineerd, zich hebben laten testen of onlangs corona hebben gehad. Met zo’n paspoort kun je bijvoorbeeld naar een concert, festival of de bioscoop.

Meerdere risico’s

Steeds meer artsen komen in verzet tegen het kabinetsbeleid. Arts Jona Walk laat zich op social media zeer kritisch uit over de uitspraken van de minister. “Ik schrik van wat er hier gebeurt,” schrijft ze. “Dit blijft een vorm van gedwongen vaccinatie, en het lijkt mij medisch-ethisch onverdedigbaar.”

Walk, verbonden aan het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Radboudumc, wijst erop dat de coronavaccins een voorwaardelijke goedkeuring kregen, terwijl het Europees Medicijnagentschap in haar beoordeling nog ‘meerdere risico’s identificeerde’. De goedkeuring zou volgens haar ‘nooit gebruikt mogen worden om deze (indirecte) vaccinatieplicht te onderbouwen’.

Grote onderraportage

De arts heeft ook kritiek op de uitspraken die De Jonge deed over het Lareb. “Bijwerkingen worden enkel geregistreerd in Lareb, maar er is sprake van grote onderraportage, het systeem is niet echt geschikt om geheel onverwachte effecten te signaleren, en we weten niets over de lange termijn.”

Arts Jona Walk zegt ‘zeer ernstige zorgen’ te hebben over waar dit heen gaat en hoopt dat meer dokters en wetenschappers zich durven uit te spreken.

4.8 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
patricia
patricia
3 jaren geleden

jaaaaa jaaaaaa jaaaaaa,dream on !!! de jongh

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

En die paardel*l maar pretenderen, dat hij het beter weet! Z’n huis zal inmiddels wel vrij van hypotheek zijn.

Arnold
Arnold
3 jaren geleden

Goed dat steeds meer artsen zich kritisch uitlaten over het coronavaccin.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

ALLES DRAAIT OM GELD EN DE GENOCIDE AGENDA! HEEFT NIETS TE MAKEN MET JE GEZONDHEID! VOOR DEZE MENSEN BEN JIJ EEN GROTE NUL !

Eileen de Villa, de medische officier van Toronto, GIJZELT de stad met bijna drie miljoen mensen onder een van de strengste lockdowns in Noord-Amerika. Ondertussen neemt haar man, Richard Choi, GELD van AstraZeneca en Pfizer, twee farmaceutische reuzen die agressief bezig zijn met het pushen van Chinese virusvaccines…

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x