Homepagina » Universum » Steeds meer ‘ontkenners’: bijna een vijfde van Amerikaanse jongeren gelooft dat maanlanding nep was. En hoe zit het met Mars?
Steeds meer 'ontkenners': bijna een vijfde van Amerikaanse jongeren gelooft dat maanlanding nep was. En hoe zit het met Mars?

Steeds meer ‘ontkenners’: bijna een vijfde van Amerikaanse jongeren gelooft dat maanlanding nep was. En hoe zit het met Mars?

Heeft astronaut Neil Armstrong 50 jaar geleden echt op de maan gestaan? Of bevond hij zich op een filmset in Hollywood? Uit een nieuwe peiling blijkt dat bijna een vijfde (18 procent) van de Amerikaanse jongeren gelooft dat de maanlanding van Apollo 11 een hoax was.

Mensen tussen de 18 en 34 jaar zijn maar liefst zes keer meer geneigd om te geloven dat de NASA de landing in scène heeft gezet dan mensen die het allemaal nog hebben meegemaakt.

Het aantal mensen dat niet in de maanlanding gelooft blijft steeds verder stijgen.

Vlag

Nu zegt één op de 10 van alle Amerikanen dat de maanlanding nep was. In 1999 was dat nog zes procent. Er zijn nu dus bijna twee keer zoveel ‘maanlanding-ontkenners’ dan 20 jaar geleden.

De meeste ‘ontkenners’ (41 procent) zien de Amerikaanse vlag op de maan als belangrijkste bewijs dat het om een hoax gaat.

Het lijkt erop alsof de vlag wappert, terwijl er geen wind staat op de maan, zo is de gedachte.

Studiolampen

Daarnaast zeggen veel ‘ontkenners’ dat schaduwen van de studiolampen op foto’s zijn te zien, dat de astronauten de straling in de ruimte niet overleefd zouden hebben en dat er onvoldoende vocht op de maan is om een voetafdruk achter te laten.

Ruim de helft van de ‘ontkenners’ stelt dat we op een later moment op de maan zijn geland.

Bijna alle ‘ontkenners’ (98 procent) zeggen dat de overheid ons bespioneert.

Marsrover ook nep

En iets meer dan de helft van de ‘ontkenners’ (51 procent) is van mening dat de Marsrover ook nep is.

Veel mensen geloven dat we al buitenaards bezoek hebben gehad. Zo gelooft drie kwart van de ‘maanlanding-ontkenners’ dat aliens de aarde hebben bezocht.

[Satellite Internet]


Vond je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. ik las een week of 3 geleden dat china ook op de maan is geweest en naar de plek is gegaan waar amerika toen moest zijn geweest voor de eerste stap op de maan,en wat denk je,geen vlag geen stappen,dus het is duidelijk fake van de yenken

  8 likes
 2. Als je naar foto’s kijkt op het internet van de Lunar Lander is het een lachwekkende vertoning en niet te geloven dat US met een dergelijke zeepkist de maan heeft bezocht. Zou zeggen dat een gemiddelde zeepkist er zelfs betrouwbaarder uit ziet.

  9 likes
 3. Ik vind het moeilijker te geloven dat al die mensen die hier aan gewerkt hebben (400.000, waarvan 10duizenden in de operationele sfeer) allemaal liegen.

  8 likes
  • @arthur

   Jij veronderstelt met je vraag dat er een maanlanding is geweest en daarom moeilijk is te begrijpen dat er 400.000 aan dit project hebben gewerkt die zouden zwijgen. Maar er is helemaal geen maanlanding geweest, vanuit dat licht bezien kunnen er ook nooit 400.000 mensen eraan hebben gewerkt.

   Het produceren van een draagraket is aannemelijk, het lanceren idem, echter wat er werd er in de lucht geschoten? De Moon Lander zag er dermate brak uit dat deze m.i. nooit een lancering had kunnen overleven.

   De Russen moeten daaromtrent meer weten en spelen het spel om verschillende redenen tot op heden mee of chanteren de Amerikanen, met hun fake maanlanding.

   6 likes
   • Correctie…..”Jij veronderstelt met je vraag dat als de maanlanding(ingen) een hoax was/waren, het moeilijk is te begrijpen dat 400.000 mensen die aan dit nep project hebben gewerkt, allemaal zouden zwijgen of liegen”….

    Uiteraard kan dan ook het zogenaamde gegeven dat er 400.000 mensen aan dit project zouden hebben gewerkt zo de prullenbak in.

    0 likes
   • Correctie…..”Jij veronderstelt met je vraag dat als de maanlanding(ingen) een hoax was/waren, het moeilijk is te begrijpen dat 400.000 mensen die aan dit nep project hebben gewerkt, allemaal zouden zwijgen of liegen”….

    Uiteraard kan dan ook het zogenaamde gegeven dat er 400.000 mensen aan dit project zouden hebben gewerkt zo de prullenbak in.

    Dubbel posting, excuses daarvoor.

    0 likes
  • Inderdaad, en wat te denken van de enorme raketten, die in enorme hangars liggen; Is dat dan ook allemaal van bordkarton…?

   En gisteravond zag ik op tv de laatste 10 minuten van Chasing the Moon. Op mij kwamen de beelden van de landing als ‘echt’ over.

   4 likes
   • s i m u l a t i e filmpje.. er was ” toen ” nog geen mogelijkheid om de landing te filmen, w e l om het te filmen.. zodat de mensheid een inschatting kon maken hoe het er dan uit (zou ) zien..
    mensen, kom op .. de MAAN is van MAAN, en daar hebben wij echt niets te schaffen.. ja.. Merkel misschien om eens flink te beven en haar de rillingen geeft dat ook zij een puppet is die nu van angst staat te peentjes zweten voor wat komen gaat

    0 likes
 4. Ik geloof er ook niks van.

  6 likes
 5. Er is ook getelefoneerd geweest naar de maan, met een vaste lijn nog wel! 🙂

  6 likes
 6. De maanlanding was het toppunt van de space race tussen de vs en ussr. Als de Amerikanen de zaak hadden beduveld zouden de Russen daar zeker ophef over hebben gemaakt. Dat is niet gebeurd, dus ga ik ervan uit dat ze toch echt op de maan zijn geweest. En ja, alles ziet er nogal primitief uit in onze ogen, maar de omstandigheden buiten de atmosfeer zijn dusdanig anders dat daar geen probleem is.

  5 likes
 7. ik vraag me af hoe ze door de “van Allens belt” zijn gekomen zonder stralingsziekte te hebben opgelopen. Geldt ook voor Mars reizen natuurlijk

  4 likes
 8. Die rover van de Amerikanen moet daar nog zijn als het goed is, want ze hebben het niet teruggebracht. Dus op nieuwere foto’s zou het te zien moeten zijn.

  4 likes
 9. Ik denk dus ook dat het fake is geweest. Ik snap bijvoorbeeld niet waarom er geen permanente basis is gemaakt. Rondje naar de maan is leuk maar er is niets bereikt. Een basis had de mens kunnen losmaken van onzinoorlogen om landje pik. Immigratie overbodig kunnen maken door herdistributie van grondstoffen. Het is in scène gezet vanwege de indruk die het maakt op het volk maar er is verder niets mee gedaan omdat deze problemen helemaal niet opgelost mogen worden, het is het levenselixer van Amerika, haat oorlogen en de smoesjes rondom diversiteit wat alleen maar weer een zaadje is voor meer oorlogen want het is geen altruïsme maar een systeem van slavernij. Een basis op de maan had de mens kunnen verenigen, en juist dat mag dus absoluut niet

  3 likes
 10. Correctie…..”Jij veronderstelt met je vraag dat als de maanlanding(ingen) een hoax was/waren, het moeilijk is te begrijpen dat 400.000 mensen die aan dit nep project hebben gewerkt, allemaal zouden zwijgen of liegen”….

  Uiteraard kan dan ook het zogenaamde gegeven dat er 400.000 mensen aan dit project zouden hebben gewerkt zo de prullenbak in.

  0 likes
 11. kan en/en zijn …misschien geholpen in ruil voor … en de foto’s zijn van een studio opstelling…

  2 likes
 12. Heb gisteren ook gekeken op NPO. Veel over die maanlanding etc, maar weinig informatie over de satelliet die rond de maan cirkelt. Het verhaal van de maanlanding moest dus de afleiding zijn over deze satelliet. Als mensen uitgebreid ingelicht worden/werden over wat satellieten allemaal kunnen(totale controle creëren), dan waren de mensen destijds niet zo enthousiast.
  En dan ook nog te horen gekregen dat we de maan kunnen gaan gebruiken om grondstoffen te delven. Toen gingen bij mij de haren toch echt overeind. Als er iets gebeurt met de maan, dan heeft dat ook invloed voor de aarde/levende wezens. Dan heb je het paradijs echt vernietigd.
  Wees gegroet,
  Gekke Loena

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

coronavirus

Hype rond coronavirus is ‘grootste politieke hoax uit de geschiedenis’

Het nieuwe coronavirus is echt. De reactie ...