Universum

Steeds meer ‘ontkenners’: bijna een vijfde van Amerikaanse jongeren gelooft dat maanlanding nep was. En hoe zit het met Mars?

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heeft astronaut Neil Armstrong 50 jaar geleden echt op de maan gestaan? Of bevond hij zich op een filmset in Hollywood? Uit een nieuwe peiling blijkt dat bijna een vijfde (18 procent) van de Amerikaanse jongeren gelooft dat de maanlanding van Apollo 11 een hoax was.

Mensen tussen de 18 en 34 jaar zijn maar liefst zes keer meer geneigd om te geloven dat de NASA de landing in scène heeft gezet dan mensen die het allemaal nog hebben meegemaakt.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het aantal mensen dat niet in de maanlanding gelooft blijft steeds verder stijgen.

Vlag

Nu zegt één op de 10 van alle Amerikanen dat de maanlanding nep was. In 1999 was dat nog zes procent. Er zijn nu dus bijna twee keer zoveel ‘maanlanding-ontkenners’ dan 20 jaar geleden.

De meeste ‘ontkenners’ (41 procent) zien de Amerikaanse vlag op de maan als belangrijkste bewijs dat het om een hoax gaat.

Het lijkt erop alsof de vlag wappert, terwijl er geen wind staat op de maan, zo is de gedachte.

Studiolampen

Daarnaast zeggen veel ‘ontkenners’ dat schaduwen van de studiolampen op foto’s zijn te zien, dat de astronauten de straling in de ruimte niet overleefd zouden hebben en dat er onvoldoende vocht op de maan is om een voetafdruk achter te laten.

Ruim de helft van de ‘ontkenners’ stelt dat we op een later moment op de maan zijn geland.

Bijna alle ‘ontkenners’ (98 procent) zeggen dat de overheid ons bespioneert.

Marsrover ook nep

En iets meer dan de helft van de ‘ontkenners’ (51 procent) is van mening dat de Marsrover ook nep is.

Veel mensen geloven dat we al buitenaards bezoek hebben gehad. Zo gelooft drie kwart van de ‘maanlanding-ontkenners’ dat aliens de aarde hebben bezocht.

[Satellite Internet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
4 jaren geleden

Ik geloof er ook niks van.

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Als je naar foto’s kijkt op het internet van de Lunar Lander is het een lachwekkende vertoning en niet te geloven dat US met een dergelijke zeepkist de maan heeft bezocht. Zou zeggen dat een gemiddelde zeepkist er zelfs betrouwbaarder uit ziet.

sjaakje
sjaakje
4 jaren geleden

ik las een week of 3 geleden dat china ook op de maan is geweest en naar de plek is gegaan waar amerika toen moest zijn geweest voor de eerste stap op de maan,en wat denk je,geen vlag geen stappen,dus het is duidelijk fake van de yenken

arthur
arthur
4 jaren geleden

Ik vind het moeilijker te geloven dat al die mensen die hier aan gewerkt hebben (400.000, waarvan 10duizenden in de operationele sfeer) allemaal liegen.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x