Homepagina » Binnenland » Sleepnetwet is opstap naar permanente politiestaat. Dit is de enige kans om deze overval op de democratie ongedaan te maken
Sleepnetwet is opstap naar permanente politiestaat. Dit is de enige kans om deze overval op de democratie ongedaan te maken

Sleepnetwet is opstap naar permanente politiestaat. Dit is de enige kans om deze overval op de democratie ongedaan te maken

In juli heeft de Eerste Kamer een wet aangenomen waarmee geheime diensten veel meer bevoegdheden krijgen om burgers digitaal af te luisteren, de zogeheten sleepnetwet.

Met deze wet wordt het voor inlichtingendiensten mogelijk om op grote schaal online informatie van burgers te verzamelen.

Zij mogen massaal online communicatie afluisteren, apparaten hacken zonder dat je zelf verdacht bent en er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden.

Veiligheidsstructuur

De verzamelde gegevens mogen bovendien gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten.

Er is nu een campagne gestart om een referendum af te dwingen. We hebben een eenmalige kans om deze overval op de democratie ongedaan te maken, schrijft emeritus hoogleraar Kees van der Pijl van de Universiteit van Sussex.

Hij legt uit dat de sleepnetwet onderdeel is van een internationale ‘veiligheidsstructuur’ die vanuit de VS aan de Europese Unie is opgelegd.

Voorliegen

Minister Plasterk werd al eens betrapt op het voorliegen van de Kamer inzake het doorgeven van afluistergegevens aan de Amerikaanse NSA.

In 1998 liet het Europees Parlement weten dat het afluisteren ten behoeve van Amerikaanse inlichtingendiensten al veel te ver was gegaan. Maar na de aanslagen van 9/11 verstomde deze kritiek.

De genoemde ‘veiligheidsstructuur’ is na de aanslagen steeds verder uitgebreid en nu is het aan de nationale regeringen in Europa om dit permanent te maken.

Gladio

De Belgische socioloog Jean-Claude Paye spreekt in dit verband ook wel van de postmoderne politiestaat.

Van der Pijl merkt op dat de NAVO zich al in de Koude Oorlog bediende van een ondergrondse terreurorganisatie om politiek in te grijpen.

Die organisatie kwam in 1991 aan het licht als ‘Gladio’. Ook in Nederland was er een tak van dit geheime leger. Aan het hoofd daarvan stond de latere minister van Buitenlandse Zaken Max van der Stoel.

Vaste vorm

Van der Pijl legt uit dat er voortgaande inspanningen worden gedaan om de politiestaat vaste vorm te geven. Gewapende militairen zijn inmiddels onderdeel van het straatbeeld in Europa.

“De sleepnetwet is onderdeel van deze uitbouw van de politiestaat,” besluit hij.

Voor Café Weltschmerz spreekt Yuri van Geest met Joran van Apeldoorn, één van de initiatiefnemers van het referendum over de sleepnetwet:

Foto: Thierry Caro/Jérémie Hartmann Wikimedia Commons

[Oorlog is geen Oplossing]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oskaar
Oskaar
3 jaren geleden

VPN en encryptie, heb je nergens last van …

bert
bert
Reactie op  Oskaar
3 jaren geleden

De meeste VPN´s rollen om als de staat komt aankloppen hoor. Encryptie is hooguit relevant in communicatie. Surf gedrag woord rechtstreeks via de isp gepakt. Aangezien men via deze wet rechstreeks data uit de vezel kan halen is zelfs tor niet meer veilig.

calibus
calibus
Reactie op  bert
3 jaren geleden

Gebruik daarom óók de TOR-browser. Met TOR ziet je VPN-provider je niet, en met de VPN + encryptie aan ziet je ISP je niet.

Rene
Rene
3 jaren geleden

“Gewapende militairen zijn inmiddels onderdeel van het straatbeeld.”

ik heb net nog even gekeken maar ze zijn goed gecamoufleerd.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Rene
3 jaren geleden

Rene. Komt alles nog wat voor bepaalde grote steden in de EU al het straatbeeld is.

bert
bert
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Rene kan het nog niet zien achter in de polder, dus bestaat het niet.. Iedereen die de laatste twee jaar in brussel of parijs is geweest weet precies wat hiermee bedoelt word.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Kijk anders eens verder op youtube hoe bijv. Sven Hullemans het ongeïnteresseerde klootjesvolk nog wat bij probeert bij te brengen over het corrupte en verrotte systeem waarin we leven en denken vrij te zijn. Alleen kijken als je brein nog enigzins werkt, anders is het zinloos.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Helaas de wereld wordt er niet veiliger door…..dus zinloos…. Maar natuurlijk doet de EU alles wat de VS opdraagt, schiet ook niet op dus……..Geweldig een wereld waar niemand elkaar nog vertrouwd.. Hier in het Westen leven we in een schijn veiligheid en een schijn democratie en schijnheiligheid , ……

bert
bert
3 jaren geleden

Net als het Ukraine referendum zal zit geen zoden aan de dijk zetten. De meeste hollandse schapen vinden het wel prima, want niks te verbergen, terrorisme etc. Dat deze wet gebruikt gaat worden om oppositie monddood te maken en te veroordelen is een gegeven, Je kan in dit land al bezoek krijgen voor een fb bericht.

calibus
calibus
3 jaren geleden

Gebruik TOR als enige browser. En als tweede security-laag, versleutel je hele internetverbinding met de krachtigste setting d.m.v. een VPN-client.

Log niet in op Google, verwijder FB, en andere social media.

Voor Windows 10 gebruikers, download deze tool: https://www.oo-software.com/en/shutup10

Minute Repeater
Minute Repeater
3 jaren geleden

Goed om te zien dat 9 for news zich ook achter deze actie schaart, want ook in Nederland gebeurd er genoeg oo NWO gebied waar nog veel te weinig aandacht voor is. Het is natuurlijk goed omdat er nog een hoop handtekeningen nodig zijn. Zelf ik ga ik morgen bij mij in de beurt flyeren om dit fascistische instrument waarvan de Gestapo/Stasi hun vingers hadden afgelikt.

Tot nu toe is de campagne wat lauwtjes geweest, maar het ziet er naar uit dat er nu toch een aantal grotere organisaties ermee aan de slag gaan. Het hele privacy verhaal is 1, maar die geheime dna databank waar men het nog niet over heeft is nog veel enger.

Wie nog niet getekend heeft, ga alstublieft tekenen. Ook al verzinnen ze weer iets om de uitslag te negeren, opgeven is gewoon geen optie. Dat is juist hetgeen wat die padjakker willen, als we willen dat er iets veranderd zal er toch meer actief (uiteraard vreedzaam) verzet moeten komen. Online discussiëren is goed, maar het verzet kan niet alleen maar komen vanaf de digitale snelweg.

x

Check Also

de jonge

De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

coronavaccin

Psycholoog spreekt zich uit: ‘Ik ben tegen het coronavaccin’

De Amerikaanse farmaceut Pfizer zou zomaar eens ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x