Binnenland

Sleepnetwet is opstap naar permanente politiestaat. Dit is de enige kans om deze overval op de democratie ongedaan te maken

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In juli heeft de Eerste Kamer een wet aangenomen waarmee geheime diensten veel meer bevoegdheden krijgen om burgers digitaal af te luisteren, de zogeheten sleepnetwet.

Met deze wet wordt het voor inlichtingendiensten mogelijk om op grote schaal online informatie van burgers te verzamelen.

Zij mogen massaal online communicatie afluisteren, apparaten hacken zonder dat je zelf verdacht bent en er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden.

Veiligheidsstructuur

De verzamelde gegevens mogen bovendien gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten.

Er is nu een campagne gestart om een referendum af te dwingen. We hebben een eenmalige kans om deze overval op de democratie ongedaan te maken, schrijft emeritus hoogleraar Kees van der Pijl van de Universiteit van Sussex.

Hij legt uit dat de sleepnetwet onderdeel is van een internationale ‘veiligheidsstructuur’ die vanuit de VS aan de Europese Unie is opgelegd.

Voorliegen

Minister Plasterk werd al eens betrapt op het voorliegen van de Kamer inzake het doorgeven van afluistergegevens aan de Amerikaanse NSA.

In 1998 liet het Europees Parlement weten dat het afluisteren ten behoeve van Amerikaanse inlichtingendiensten al veel te ver was gegaan. Maar na de aanslagen van 9/11 verstomde deze kritiek.

De genoemde ‘veiligheidsstructuur’ is na de aanslagen steeds verder uitgebreid en nu is het aan de nationale regeringen in Europa om dit permanent te maken.

Gladio

De Belgische socioloog Jean-Claude Paye spreekt in dit verband ook wel van de postmoderne politiestaat.

Van der Pijl merkt op dat de NAVO zich al in de Koude Oorlog bediende van een ondergrondse terreurorganisatie om politiek in te grijpen.

Die organisatie kwam in 1991 aan het licht als ‘Gladio’. Ook in Nederland was er een tak van dit geheime leger. Aan het hoofd daarvan stond de latere minister van Buitenlandse Zaken Max van der Stoel.

Vaste vorm

Van der Pijl legt uit dat er voortgaande inspanningen worden gedaan om de politiestaat vaste vorm te geven. Gewapende militairen zijn inmiddels onderdeel van het straatbeeld in Europa.

“De sleepnetwet is onderdeel van deze uitbouw van de politiestaat,” besluit hij.

Voor Café Weltschmerz spreekt Yuri van Geest met Joran van Apeldoorn, één van de initiatiefnemers van het referendum over de sleepnetwet:

Foto: Thierry Caro/Jérémie Hartmann Wikimedia Commons

[Oorlog is geen Oplossing]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oskaar
Oskaar
4 jaren geleden

VPN en encryptie, heb je nergens last van …

Rene
Rene
4 jaren geleden

“Gewapende militairen zijn inmiddels onderdeel van het straatbeeld.”

ik heb net nog even gekeken maar ze zijn goed gecamoufleerd.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Helaas de wereld wordt er niet veiliger door…..dus zinloos…. Maar natuurlijk doet de EU alles wat de VS opdraagt, schiet ook niet op dus……..Geweldig een wereld waar niemand elkaar nog vertrouwd.. Hier in het Westen leven we in een schijn veiligheid en een schijn democratie en schijnheiligheid , ……

bert
bert
4 jaren geleden

Net als het Ukraine referendum zal zit geen zoden aan de dijk zetten. De meeste hollandse schapen vinden het wel prima, want niks te verbergen, terrorisme etc. Dat deze wet gebruikt gaat worden om oppositie monddood te maken en te veroordelen is een gegeven, Je kan in dit land al bezoek krijgen voor een fb bericht.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x