Het Complot

Bilderberg bijeen in de VS. Dit zijn de Nederlanders die op kosten van de burger in het diepste geheim vergaderen

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor haar 65e conferentie trekt Bilderberg, de met geheimen en samenzweringstheorieën omgeven debatclub van politici, zakenlieden, bankiers en mediamagnaten, naar de Verenigde Staten.

Uit een mededeling woensdag van Bilderberg blijkt dat tot dusver al 130 deelnemers uit 21 landen hebben toegezegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Onder hen zijn secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg, Google-baas Eric Schmidt, Henry Kissinger en IMF-directrice Christine Lagarde.

Nederlanders

De Nederlandse delegatie bestaat uit koning Willem-Alexander, professor Victor Halberstadt, voorzitter van de ING Group Ralph Hamers, minister Jeanine Hennis-Plasschaert, president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot en Boyan Slat, oprichter van The Ocean Cleanup.

De conferentie vindt plaats van donderdag 1 tot zondag 4 juni in de Westfield Marriot in Chantilly, Virginia.

Op de agenda staan onder meer de regering van Donald Trump, de nabije toekomst van de Europese Unie en thema’s als populisme, globalisering en informatieverzameling.

Aansnoeren

De Bilderbergconferentie vindt elk jaar plaats, steeds in een ander oord. Het Westfield Marriot-hotel kreeg de Bilderbergers al over de vloer in 2002, 2008 en 2012.

Het doel van de bijeenkomst is het aansnoeren van de trans-Atlantische verhoudingen. Gezien die doelstelling moge duidelijk zijn dat Donald Trump geen Bilderberger is.

Gebrek aan transparantie

Omdat de media niet worden toegelaten en een zwijgplicht heerst voor de deelnemers, beschuldigen tegenstanders de conferentie van gebrek aan transparantie en een anti-democratische ingesteldheid.

De naam is afkomstig van een Nederlands hotel waar in 1954 de eerste conferentie werd gehouden. Afgelopen jaar vond Bilderberg plaats in het Duitse Dresden.

[Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Ze moeten wel omdat de mens nog niet in staat is om zelf te denken en dus ook te handelen.

Oef nu schaad ik de ego van vele die denken dat ze alles zijn en die niet weten wie ze zelf zijn.

We wachten af!!

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Toch heel logisch dat de schappen hoeder over zijn schapen vergaderd.

De schaapjes blaken in het rond maar kunnen niet voor hunzelf denken en doen.

Planeet aarde met een mensenras die aan het begin staat van hun evolutie!!

Minute Repeater
Minute Repeater
7 jaren geleden

Als het goed is; bestaat er een wet die bepaald dat, wanneer Nederlandse (demissionaire) regeringsleden op titel op reis gaan hierover openheid van zaken hier over moeten geven. Volgens mij probeerde Harry van Bommel op basis van die wet meer informatie los te krijgen van Nederlandse politici die voorgaande jaren naar de Bilderberg conferentie gingen. Er vanuit gaande dat dit waar is, zou in dit geval demissionair Minister van Defensie Hennis-Plasschaert (dit is volgens mij haar tweede keer al) hierover meer informatie moeten geven over haar reis omdat ze op haar bestuurlijke titel afreist. Hetzelfde geldt natuurlijk ook in theorie voor de Koning moeten gelden die lid is van de regering, maar aangezien hij onschendbaar is kan de “kroon” dus een hoop anoniem doen. En daarnaast zal er voor de kroon nog wel meer wet en regelgeving zijn die hem toestaat om alleen maar te hoeven te vermelden wat hij zelf wilt.

Wat ik wel zeker weet is dat er gedragsregels zijn die wettelijk zijn vastgelegd die gelden voor ministers waaronder:

– zich gedraagt zoals een goed ambtenaar betaamt, zorgvuldig, onkreukbaar en betrouwbaar is en niets zal doen dat het aanzien van het ambt schaadt.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kwaliteit-en-integriteit-overheidsinstanties/inhoud/integriteit-overheid

Natuurlijk is dit een vrij vage omschrijving, maar op basis van de vertrouwensband tussen de overheid en “het volk”; zou het in theorie mogelijk moeten zijn om van kabinetsleden informatie te eisen over dit soort trips. Uiteraard weet ik dat in de praktijk de heren en dames bestuurders hier niets van aantrekken. Alleen op basis van deze bepaling zou meer transparantie mogelijk moeten zijn.

Naast de wettelijk normen zijn er ook nog de “Basisnormen Integriteit”, ik heb dat PDF gedownload en gelezen maar dat staat weinig boeiends in. Het gaat voornamelijk om wat wel en niet gedeclareerd mag worden en verder staan het bol van vage begrippen waar je niets op kunt vastpinnen. Transparantie noemen dat in Den-Haag.

Voorheen besteedde Harry van Bommel hier nog aandacht aan en probeerde hij ook kamer vragen hierover te stellen. Nu hij gestopt is, hoop ik dat het Forum voor Democratie, de Partij van de Dieren en/of Pieter Omzigt hier aandacht zullen besteden. Volgens mij hebben twee laatst genoemde in het verleden ook geprobeerd hier aandacht aan te besteden. Dit zijn de enige mensen in politiek Den-Haag die hierover kritische vragen zouden kunnen stellen.

Opvallend is dat het de eerste keer is dat de Koning op de lijst staat, want volgens mij stond zijn moeder vorig jaar op de lijst in plaats van zoonlief. Al ga ik er vanuit dat hij er in geheim al langer bij was, het is al jaren bekend dat veel gasten niet op de gastenlijst staan maar die zeker wel aanwezig zijn. Ook wel opvallend vind ik het ontbreken van Rutte op de lijst, want hij was de laatste jaren ook steevast van de partij. Natuurlijk hoeven we van onze sterke onafhankelijke media over de jaarlijkse conferentie niet veel te verwachten, behalve natuurlijk het beschampen van mensen die wel transparantie willen wanneer hun politici in functie afreizen naar een bijeenkomst van `s werelds machtige mensen en politici.

Wat dat betreft is het lachwekkend (vreemd is het natuurlijk niet als je weet hoe de lijnen lopen) om te zien dat de mainstream media naar alle grote bijeenkomsten gaat, en daarover ook “verslag doen” (bijvoorbeeld Davos), maar hier heeft men geen echte belangstelling voor.

Uiteraard zal men in juli ook weer geen aandacht besteden aan de “Sun Valley Conference”. De NWO conferentie van de mainstream media, inlichtingen diensten en (jonge) technologie bedrijven. Die dan bij elkaar komen om de media, entertainment, technologie strategieën/indoctrinatie voor het aankomende jaar voor ons bepalen.

luna
luna
7 jaren geleden

AFSERVEREN DIE HANDEL!! MAAR HOE….

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x