Mens en Dier

Animatiefilmpje maakt duidelijk in wat voor gestoorde wereld we leven

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Van ons wordt verwacht dat we dag in dag uit verantwoordelijk, beleefd, productief, bedachtzaam, geduldig, betrouwbaar en succesvol zijn. Het probleem is dat niemand een heel leven lang zo kan blijven leven.

In de moderne maatschappij is heel weinig ruimte voor afwijkend gedrag. We moeten iedere dag om klokslag 09.00 uur aan ons bureau zitten. Tot ’s avonds laat blijft de boog gespannen. We kunnen alleen maar blijven doorgaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Tics en aandoeningen

Dat kan ertoe leiden dat we misschien te veel drinken, midden in de nacht wakker worden, verslaafd raken aan het internet, onszelf kalmeren met pillen en allerlei tics en aandoeningen ontwikkelen.

De zogenaamde ‘geestelijk gezonde’ wereld is ook aardig gestoord. We stellen onszelf ten doel de planeet energetisch op te blazen. We werken om zware economische targets te halen, waardoor we eigenlijk alleen maar tijd hebben voor werk.

Giftige media

We verdrinken in giftige media en hebben onrealistische verwachtingen over ons lichaam, relaties en familie. Geen wonder dat we af en toe even moeten doordraaien als corrigerende actie. Zodoende kunnen we ons opnieuw verbinden met emoties en inzichten die we vanwege de alledaagse sleur geen aandacht hebben kunnen geven.

Als we instorten lijkt het voor collega’s, vrienden, familie en vreemden misschien alsof we gek geworden zijn en dat we een aandoening hebben. Het is echter een teken dat je normaal en gezond bent. Het is de wereld om je heen die gek is.

[Collective-evolution via The School of Life]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
7 jaren geleden

Geschreven door een persoon die er ook hoog nodig eens even uit moet. Dit artikel is toch een stille, onbewuste hint naar jezelf Robin?

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

‘go with the flow’ toch? bah

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

‘go with the flow’ toch? bah

Anton50
Anton50
7 jaren geleden

Leuk, leerzaam en zo waar!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x