Het Complot

Bilderberg heeft democratie gesloopt. Moeten we ons zorgen maken?

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De invloedrijke Bilderbergers zijn weer bijeen geweest. Dit keer streek het bonte gezelschap van royals, zakenmagnaten, politici en bankiers neer in Virginia.

Lord Denis Healey, één van de oprichters van de Bilderberggroep, haalde zich de woede van complottheoretici op de hals toen hij in een interview met journalist Jon Ronson de term ‘wereldregering’ gebruikte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is overdreven om te stellen dat we streven naar een wereldregering, maar ook niet geheel onterecht,” zei hij.

Hoogste functies

Healey voegde toe dat Bilderberg een manier is om mensen bij de politiek te betrekken die geen politicus zijn.

“We brengen jonge politici, bankiers en industriëlen bij elkaar en daardoor is de kans op een verstandig beleid groter,” zei hij.

Veel van deze politici stromen uiteindelijk door naar de hoogste functies. Bill Clinton nam bijvoorbeeld in 1991 deel aan de Bilderbergconferentie en kort daarop zat hij in het Witte Huis.

Politieke schaduw

Tony Blair was in 1993 nog relatief onbekend en in 1997 was hij plotseling premier van Groot-Brittannië.

Bankier Emmanuel Macron was er in 2014 bij en dit jaar kwam hij tevoorschijn uit de politieke schaduw, als de nieuwe Franse president.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Healey noemde ook de opkomst van ‘Iron Lady’ Margaret Thatcher, die in 1975 deelnam aan de Bilderbergconferentie en vier jaar later premier werd.

Niets schrijven

“Na haar speech [bij de conferentie] werden David Rockefeller, Henry Kissinger en de andere Amerikanen verliefd op haar,” zei Healey.

“Zij lieten haar naar Amerika komen, reden haar rond in limousines en stelden haar aan iedereen voor,” vervolgde hij.

Er zijn bij de bijeenkomsten altijd veel mediafiguren aanwezig, maar journalisten mogen niets schrijven over wat er wordt besproken.

Nepnieuws

Zo werd dit jaar onder meer vergaderd over ‘de oorlog tegen informatie’. “Bilderberg is bezorgd over nepnieuws?” schreef Charlie Skelton voor The Guardian.

“De meest geheimzinnige conferentie ter wereld, die honderdduizenden dollars uitgeeft om de pers op afstand te houden, die al tientallen jaren liegt over zichzelf, wil zekerstellen dat de waarheid wordt verspreid. Wat een grap.”

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
6 jaren geleden

mediagasten mogen niks schrijven over wat er besproken wordt…. yeah sure, of worden alleen zij uitgenodigd die er een bepaalde draai aan moeten geven. Ik bedoel je gaat er toch ook geen serveerster neerzetten die geen glas in mag schenken?

Voor wat betreft de zorgen omtrent de democratie, zou ik zeggen…. joh maak je geen zorgen en ga vooral voort met je bezigheden; doe net of je in een dictatuur leeft en dan valt het eigenlijk best wel mee. Tussen je eerste en laatste ademhaling zit er allerlei soort lucht.

exegese
exegese
6 jaren geleden

“De meest geheimzinnige conferentie ter wereld, die honderdduizenden dollars uitgeeft om de pers op afstand te houden, die al tientallen jaren liegt over zichzelf, wil zekerstellen dat de waarheid wordt verspreid. Wat een grap.”

Inderdaad …… hahahahahahahahahahahaha

Allert
Allert
6 jaren geleden

Dat het een besloten club is waar we niet van mogen weten wat daar besproken wordt geeft al aan dat er van een democratie geen sprake is.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

De elite viert zijn feestje het liefst in besloten kringen. Of je nou de Bilderberg conferentie neemt, de Council on Foreign Relations, geheime orden als Skull and Bones of de Bohemian Club met zijn zomerkamp de Bohemian Grove die jaarlijks halverwege juli plaatsvind. Op zich niet erg maar als er zaken plaatsvinden die iedereen zouden moeten aangaan…

Professor Peter Peter Phillips van de Sonoma State University, Californië, meldde jaren geleden dat op de Bohemian Grove directieleden van het militair industrieel complex handjeklap spelen met invloedrijke politici die circuleren binnen het circuit waar lucratieve contracten hand in hand gaan met een mogelijke volgende oorlog die gepland staat. Phillips is van mening dat de powerelite bang is voor democratische processen en er een interconnectie plaatsvind met andere besloten groeperingen waaronder de Bilderberg die meer politiek gericht is.

Duidelijk is dat de elite werkt aan een nieuwe wereld orde waar niet de wetten van de jungle gelden zoals voormalig president George Herbert Walker Bush ooit in een toespraak voorstelde, maar een veilig onderkomen voor iedereen. Een wereld orde die geleid zal worden door corporated business waar de powerelite op de voorste rij zit om de globalisering voort te stuwen.

Tot dus ver heeft dit er toe geleid dat er vele oorlogen zijn uitgelokt en de 1% rijken op aarde inmiddels meer bezitten dan de rest. Een reden hiervoor is misschien wel dat ze banger zijn om de controle te verliezen over de eigen status quo. Het zou kunnen verklaren waarom ze alle processen willen controleren.

Onderzoeker en auteur, Antony Sutton, verklaarde ooit dat in een open democratie in feite alle deuren wagenwijd open horen te staan maar velen blijven gesloten. Sutton ondervond hier zelf hinder van tijdens zijn onderzoek naar de Orde van Skull and Bones toen hij bij een volgend bezoek de deuren van de Sterling bibliotheek op het universiteitscomplex van Yale, New Haven, voor zijn neus gesloten zag worden. Al met al wist Sutton met een reeks van werken de werkwijze bloot te leggen van elitaire groeperingen die verdiende aan twee kanten van internationale conflicten die ze voor een groot deel zelf hadden aangestoken.

Het is de reden waarom Antony Sutton de tekst op het één dollar biljet, ‘In God we trust’, veranderde in de woorden ‘In Drugs, Gold & Oil we trust’. Al was het maar om aan te geven waar we mee te maken hebben.

Sutton had geen hoge pet op van de powerelite en werkte ooit nog mee aan een Nederlandse documentaire over de Orde van Skull and Bones. Van deze documentaire valt op YouTube nog een vaag kopie te vinden waarvan het geluid eveneens van slechte kwaliteit is. Op 1:17:08 uur zegt Sutton het volgende;

” Elitism is not in the interest of the average citizen. It is not in the spirit of ‘we the society’, and real dangerous. As Lord Acton says: ‘Absolute power corrupts absolutely’. When you’ve got power it begins to corrupt. You think you are God. You think you can make decisions without other people. And then….. in some way I think these people become dictators. Then becomes the view that you have no rights because we say so.”

Na de tweede wereldoorlog en waar door bepaalde multinationals immens aan verdient is, waren alle landen het over ééñ ding eens, want dit mocht nooit meer gebeuren. Het Duitse leger kwam onder curatele te staan en zou internationaal nooit meer mogen opereren en kijk nou. Nog geen tachtig jaar later en met de oprichting van een EU die de boodschap bracht om vrede en voorspoed te brengen, staat een volgende troepenmacht alweer voor de deur, inclusief het Duitse leger. Want niet wij, maar zij vormen een groot gevaar. Mocht men nog niks geleerd hebben dan is er bij deze genoeg materiaal voor handen om te bedenken uit welke hoek deze wind kwam waaien.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Anthony_Sutton

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x