Homepagina » Het Complot » Bilderberg heeft democratie gesloopt. Moeten we ons zorgen maken?
Bilderberg heeft democratie gesloopt. Moeten we ons zorgen maken?

Bilderberg heeft democratie gesloopt. Moeten we ons zorgen maken?

De invloedrijke Bilderbergers zijn weer bijeen geweest. Dit keer streek het bonte gezelschap van royals, zakenmagnaten, politici en bankiers neer in Virginia.

Lord Denis Healey, één van de oprichters van de Bilderberggroep, haalde zich de woede van complottheoretici op de hals toen hij in een interview met journalist Jon Ronson de term ‘wereldregering’ gebruikte.

“Het is overdreven om te stellen dat we streven naar een wereldregering, maar ook niet geheel onterecht,” zei hij.

Hoogste functies

Healey voegde toe dat Bilderberg een manier is om mensen bij de politiek te betrekken die geen politicus zijn.

“We brengen jonge politici, bankiers en industriëlen bij elkaar en daardoor is de kans op een verstandig beleid groter,” zei hij.

Veel van deze politici stromen uiteindelijk door naar de hoogste functies. Bill Clinton nam bijvoorbeeld in 1991 deel aan de Bilderbergconferentie en kort daarop zat hij in het Witte Huis.

Politieke schaduw

Tony Blair was in 1993 nog relatief onbekend en in 1997 was hij plotseling premier van Groot-Brittannië.

Bankier Emmanuel Macron was er in 2014 bij en dit jaar kwam hij tevoorschijn uit de politieke schaduw, als de nieuwe Franse president.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Healey noemde ook de opkomst van ‘Iron Lady’ Margaret Thatcher, die in 1975 deelnam aan de Bilderbergconferentie en vier jaar later premier werd.

Niets schrijven

“Na haar speech [bij de conferentie] werden David Rockefeller, Henry Kissinger en de andere Amerikanen verliefd op haar,” zei Healey.

“Zij lieten haar naar Amerika komen, reden haar rond in limousines en stelden haar aan iedereen voor,” vervolgde hij.

Er zijn bij de bijeenkomsten altijd veel mediafiguren aanwezig, maar journalisten mogen niets schrijven over wat er wordt besproken.

Nepnieuws

Zo werd dit jaar onder meer vergaderd over ‘de oorlog tegen informatie’. “Bilderberg is bezorgd over nepnieuws?” schreef Charlie Skelton voor The Guardian.

“De meest geheimzinnige conferentie ter wereld, die honderdduizenden dollars uitgeeft om de pers op afstand te houden, die al tientallen jaren liegt over zichzelf, wil zekerstellen dat de waarheid wordt verspreid. Wat een grap.”

[RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
3 jaren geleden

mediagasten mogen niks schrijven over wat er besproken wordt…. yeah sure, of worden alleen zij uitgenodigd die er een bepaalde draai aan moeten geven. Ik bedoel je gaat er toch ook geen serveerster neerzetten die geen glas in mag schenken?

Voor wat betreft de zorgen omtrent de democratie, zou ik zeggen…. joh maak je geen zorgen en ga vooral voort met je bezigheden; doe net of je in een dictatuur leeft en dan valt het eigenlijk best wel mee. Tussen je eerste en laatste ademhaling zit er allerlei soort lucht.

exegese
exegese
3 jaren geleden

“De meest geheimzinnige conferentie ter wereld, die honderdduizenden dollars uitgeeft om de pers op afstand te houden, die al tientallen jaren liegt over zichzelf, wil zekerstellen dat de waarheid wordt verspreid. Wat een grap.”

Inderdaad …… hahahahahahahahahahahaha

Allert
Allert
3 jaren geleden

Dat het een besloten club is waar we niet van mogen weten wat daar besproken wordt geeft al aan dat er van een democratie geen sprake is.

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

De elite viert zijn feestje het liefst in besloten kringen. Of je nou de Bilderberg conferentie neemt, de Council on Foreign Relations, geheime orden als Skull and Bones of de Bohemian Club met zijn zomerkamp de Bohemian Grove die jaarlijks halverwege juli plaatsvind. Op zich niet erg maar als er zaken plaatsvinden die iedereen zouden moeten aangaan…

Professor Peter Peter Phillips van de Sonoma State University, Californië, meldde jaren geleden dat op de Bohemian Grove directieleden van het militair industrieel complex handjeklap spelen met invloedrijke politici die circuleren binnen het circuit waar lucratieve contracten hand in hand gaan met een mogelijke volgende oorlog die gepland staat. Phillips is van mening dat de powerelite bang is voor democratische processen en er een interconnectie plaatsvind met andere besloten groeperingen waaronder de Bilderberg die meer politiek gericht is.

Duidelijk is dat de elite werkt aan een nieuwe wereld orde waar niet de wetten van de jungle gelden zoals voormalig president George Herbert Walker Bush ooit in een toespraak voorstelde, maar een veilig onderkomen voor iedereen. Een wereld orde die geleid zal worden door corporated business waar de powerelite op de voorste rij zit om de globalisering voort te stuwen.

Tot dus ver heeft dit er toe geleid dat er vele oorlogen zijn uitgelokt en de 1% rijken op aarde inmiddels meer bezitten dan de rest. Een reden hiervoor is misschien wel dat ze banger zijn om de controle te verliezen over de eigen status quo. Het zou kunnen verklaren waarom ze alle processen willen controleren.

Onderzoeker en auteur, Antony Sutton, verklaarde ooit dat in een open democratie in feite alle deuren wagenwijd open horen te staan maar velen blijven gesloten. Sutton ondervond hier zelf hinder van tijdens zijn onderzoek naar de Orde van Skull and Bones toen hij bij een volgend bezoek de deuren van de Sterling bibliotheek op het universiteitscomplex van Yale, New Haven, voor zijn neus gesloten zag worden. Al met al wist Sutton met een reeks van werken de werkwijze bloot te leggen van elitaire groeperingen die verdiende aan twee kanten van internationale conflicten die ze voor een groot deel zelf hadden aangestoken.

Het is de reden waarom Antony Sutton de tekst op het één dollar biljet, ‘In God we trust’, veranderde in de woorden ‘In Drugs, Gold & Oil we trust’. Al was het maar om aan te geven waar we mee te maken hebben.

Sutton had geen hoge pet op van de powerelite en werkte ooit nog mee aan een Nederlandse documentaire over de Orde van Skull and Bones. Van deze documentaire valt op YouTube nog een vaag kopie te vinden waarvan het geluid eveneens van slechte kwaliteit is. Op 1:17:08 uur zegt Sutton het volgende;

” Elitism is not in the interest of the average citizen. It is not in the spirit of ‘we the society’, and real dangerous. As Lord Acton says: ‘Absolute power corrupts absolutely’. When you’ve got power it begins to corrupt. You think you are God. You think you can make decisions without other people. And then….. in some way I think these people become dictators. Then becomes the view that you have no rights because we say so.”

Na de tweede wereldoorlog en waar door bepaalde multinationals immens aan verdient is, waren alle landen het over ééñ ding eens, want dit mocht nooit meer gebeuren. Het Duitse leger kwam onder curatele te staan en zou internationaal nooit meer mogen opereren en kijk nou. Nog geen tachtig jaar later en met de oprichting van een EU die de boodschap bracht om vrede en voorspoed te brengen, staat een volgende troepenmacht alweer voor de deur, inclusief het Duitse leger. Want niet wij, maar zij vormen een groot gevaar. Mocht men nog niks geleerd hebben dan is er bij deze genoeg materiaal voor handen om te bedenken uit welke hoek deze wind kwam waaien.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Anthony_Sutton

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Ik vergat de link van van Antony Sutton op citaat er bij te plaatsen vanaf 1:17:08 uur. Bij deze verdient de volgende en laatste regel het tevens om aangepast te worden, ”Then becomes the view that you have no rights because we say so.”

Het is belangrijk om deze in de juiste context te plaatsen en word;

”… then becomes the view that you have no rights, because I say you have no rights.”

Een recent voorbeeld hiervan zijn de verdragen als TTIP, CETA die de powerelite er doorheen poogde te jassen waarbij landen middels juridische weg zouden kunnen worden aangeklaagd als ze de regels van deze verdragen niet zouden naleven. Een ander voorbeeld is 911 waarbij een scala van onderzoekers de Bush regering medeplichtig vonden, hetzij enigszins op de hoogte van de komende ramp die zou gebruikt worden als een Pearl Harbor effect, met als doel om de agenda van PNAC af te werken waarbij zeven landen binnen vijf jaar tijd zouden worden aangevallen met enorme vluchtelingenstromen als gevolg.

Vlak na 911 werd deze PNAC agenda omgezet in daden waarbij tevens Patriot act I en II door president George W. Bush werden uitgevaardigd. Met beidde akten was de Bush regering gemachtigd om iedereen die niet voor was, maar tegen, op te pakken. Ook konden mensen worden opgepakt waarvan enigszins vermoedt werd dat ze zich bezig hielden met terroristische activiteiten waarbij betreffende na een niet nader genoemde locatie werd ondergebracht. Degene kon voor onbepaalde tijd worden vastgezet zo lang de Bush regering dat nodig achtte. Daarnaast mochten vermoedelijke verdachten geen bezoek ontvangen. Niet praten met de pers of familie en ze kregen geen advocaat toegewezen. In feite konden ze iedereen oppakken die ze maar wilden. Je was persona non grata waarvan ze vroeger op het Palatijn in het oude Rome zouden zeggen, zo hoort het.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden
an argie
an argie
3 jaren geleden

En waarom wordt het de “BILDERBERG” conferentie genoemd?
Omdat de allereerste in 1954 werd gehouden in Hotel Bilderberg te Oosterbeek, onder het voorzitterschap van Rockefeller en Prins Bernhard (De opa van koning Willempie), die (Het Nederlands koningshuis) TOT OP HEDEN NOG STEEDS VOORZITTER ZIJN.

Dus is er democratie in Nederland?

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  an argie
3 jaren geleden

Het heeft nooit bestaan over de gehele wereld.

Cas
Cas
Reactie op  an argie
3 jaren geleden

Dus eigenlijk wonen wij in het hol van de leeuw, nu nog even nadenken of dat gunstig is of niet?

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Helemaal geen zorgen maken want WW III komt toch wel!

Jeff
Jeff
Reactie op  Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

wellicht Rob, maar je daar op voorhand zorgen over maken is zo tijdrovend. Ik heb in elk geval genoeg bier in huis, dus dan kom je maar langs.

War on Error
War on Error
3 jaren geleden

Grap? alsof alcohol je leven zal redden. Struisvogels steken hun kop in het zand. Net zo effectief tegen de plannen van (nazi-)Bilderberg.

Wie maar weinig weten van de geschiedenis, begrijpen niet goed wat er annu nu achter de schermen wordt bekokstoofd, nog minder welke duivelse plannen al in detail klaar liggen voor wat globalisten ons noemen: “useless eaters”. Democratie wordt nu in hoog tempo vervangen door Technocratie.

nog wat referenties; nog nooit waren de globalisten zo dicht bij hun natte droom. Net als met de crash van 1928 azen de globalisten op kansen om de hele wereld weer in paniek en chaos te storten:

It was the Rockefeller family that built and funded the Kaiser Wilhelm Institute for Anthropology, Eugenics and Human Heredity, which was run by Swiss psychiatrist Ernst Rudin, who was named president of the worldwide Eugenics Federation in 1932.
Now that’s real well articulated in that book published by St. Martin’s by Aarons and Loftus called “The Secret War Against the Jew”s.
And also another very good book by Little Brown called “Martin Bormann: Nazi in Exile”. Martin Bormann, like Hitler, was never found.

Hitler and Bormann invested heavily in Merck and other pharmaceutical companies.
They not only knew that would be a good way to make money as a future investment, but they also knew that, given the Holocaust, you can mass exterminate people through chemicals, gasses and pharmaceuticals. You can take people out untraceably that way.

So that was the target and primary objective for the rise of the Fourth Reich.
That’s what’s going on today. The Nazis planned for it, they even had a term for it – “neue Ordnung,” which means New Order, New World Order.
This today, this New World Order, is the rise of the Fourth Reich.
http://whale.to/b/nazi_allopathy.html

…‘Mr. Chairman, when the Federal Reserve act was passed, the people of the United States did not perceive that a World System was being set up here … to supply financial power to an International Super State—a super state controlled by International Bankers and International Industrialists acting together to enslave the world for their own pleasure. ‘… https://www.stormfront.org/forum/t1073883 /
http://www.katholiekforum.net/2017/05/18/bilderberg-the-movie/

‘Standard-Germany president Emil Helfferich testified after the war that Standard Oil funds helped pay for SS guards at Auschwitz.’ http://educate-yourself.org/cn/genociderockefellernazis2apr03.shtml
The Zionist Warburg bankers collaborated with none other than the Jewish-owned New York Times and so-called “rabbi” Abraham Foxman’s Anti-Defamation League of B’nai B’rith to deliberately put down Jewish resistance to Hitler in America, while the Warburgs financed and protected Hitler. And please keep in mind as well, how the Sulzberger-owned New York Times covered up the massacre of ten million Ukrainians by starvation in 1932 via the services of their Pulitzer Prize-winning reporter, Walter Duranty, who collaborated with Communist Josef Stalin.

Jeff
Jeff
Reactie op  War on Error
3 jaren geleden

Bier heeft net zoveel effect als de rest, n.l. niks! Maar ff serieus he? wij en deze site en zo hier, zijn zo druk bezig om elke scheet zoveel meer te laten stinken als dat ie al doet. Daar zit zo ontzettend veel tijd in, dat je soms bijna zou vergeten, dat je ook nog een leven hebt. En je kunt met 1000 of 100.000 sites of links komen. Het bevestigt voor mij maar 1 stelling en dat dat er t/o elke theorie weer een theorie staat. Wat schiet je er mee op; precies, helemaal niks.
Leef en steek je energie in de liefde voor wat je lief is en daar hoef je geen egoïst voor te zijn, want je kan het ook delen.Hier op deze site gebeurd precies hetzelfde als waar wij mensen/presidenten/overheden/organisaties plegen te betichten. Een misdadiger opsluiten kent veel meer slachtoffers als de misdadiger zelf.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

Denk maar niet dat deze mensen net zo tekeer gaan tegen hun baas, als tegen andersdenkenden…

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
3 jaren geleden

Wellicht is democratie een illusie en heeft ze nooit bestaan.

Het geloof van de massa, de komst van een politieke messias voor een politieke verlossing.

x

Check Also

biden

Biden verbreekt meteen al zijn eerste verkiezingsbelofte

Maandenlang bekritiseerde Joe Biden tijdens zijn verkiezingscampagne ...

arts

Franse arts opgesloten in psychiatrische inrichting: ‘Ze willen hem de mond snoeren’

In Frankrijk is een longarts vijf maanden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x