Gezondheid

Curcumine: een natuurlijk alternatief voor antidepressiva

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland worden antidepressiva steeds vaker voorgeschreven. In 2007 kregen 937.000 mensen in totaal 6,7 miljoen recepten tegen depressie voorgeschreven.

Het aantal mensen dat antidepressiva gebruikt is sinds 1999 elk jaar met zes procent gegroeid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoewel de medicijnen de symptomen van depressie tegengaan, kunnen ze ook serieuze bijwerkingen hebben zoals slapeloosheid, misselijkheid, vermoeidheid en geheugenverlies. Vanwege deze problemen doen wetenschappers van het Baylor University Medical Center in Dallas onderzoek naar een natuurlijk alternatief om depressie te behandelen: een geneeskrachtig poeder genaamd curcumine.

Ontsteking

Curcumine wordt gevonden in kurkuma, een specerij gewonnen uit de plant Curcuma longa. De gele kleurstof zit bomvol antioxidanten, die ontsteking en vrije radicalen in het lichaam tegengaan. Nu lijken ze ook symptomen van depressie te verzachten.

De onderzoekers van Baylor bestudeerden 60 mensen die werden onderverdeeld in drie groepen. Eén groep kreeg supplementen met curcumine, de tweede groep kreeg een generieke versie van het medicijn Prozac en de derde groep kreeg een combinatie van zowel curcumine als Prozac.

BCM95

Na een periode van zes weken bleek dat curcumine bijna net zo effectief was als gewone medicijnen, aldus Ajay Goel van Baylor. Hij voegde toe dat de onderzoekers een speciaal soort curcumine gebruikten die BCM95 wordt genoemd.

Mensen kunnen de voordelen van curcumine zelf ervaren door kurkuma te eten, maar je moet het wel meerdere keren per dag eten om het gewenste effect te krijgen.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erique
Erique
10 jaren geleden

Kurkuma bevat maar 3-4% Curcumine & de opname is verre van optimaal, tenzij je het met zwarte peper tegelijkertijd inneemt door de Piperine die de opname bevordert.Kurkuma is een groot bestanddeel van kerrie.

john bussink
john bussink
10 jaren geleden

Flink kerrie en zwarte peper eten dus. anderzijds… Heel verhaal heel kort en krom uitgelegd…. Verzamel genoeg curcumine om een concentraat te kunnen maken, voeg er zwarte peper bij en gaan met die banaan. En toch nog natuurlijk ook nog eens. Hoe mooi kan het worden?

Good bye big pharma hahahaha

Bertrolli
Bertrolli
10 jaren geleden

Ik dacht dat zwarte peper juist niet zo gezond was.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x