Gezondheid

Curcumine: een natuurlijk alternatief voor antidepressiva

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland worden antidepressiva steeds vaker voorgeschreven. In 2007 kregen 937.000 mensen in totaal 6,7 miljoen recepten tegen depressie voorgeschreven.

Het aantal mensen dat antidepressiva gebruikt is sinds 1999 elk jaar met zes procent gegroeid.

Hoewel de medicijnen de symptomen van depressie tegengaan, kunnen ze ook serieuze bijwerkingen hebben zoals slapeloosheid, misselijkheid, vermoeidheid en geheugenverlies. Vanwege deze problemen doen wetenschappers van het Baylor University Medical Center in Dallas onderzoek naar een natuurlijk alternatief om depressie te behandelen: een geneeskrachtig poeder genaamd curcumine.

Ontsteking

Curcumine wordt gevonden in kurkuma, een specerij gewonnen uit de plant Curcuma longa. De gele kleurstof zit bomvol antioxidanten, die ontsteking en vrije radicalen in het lichaam tegengaan. Nu lijken ze ook symptomen van depressie te verzachten.

De onderzoekers van Baylor bestudeerden 60 mensen die werden onderverdeeld in drie groepen. Eén groep kreeg supplementen met curcumine, de tweede groep kreeg een generieke versie van het medicijn Prozac en de derde groep kreeg een combinatie van zowel curcumine als Prozac.

BCM95

Na een periode van zes weken bleek dat curcumine bijna net zo effectief was als gewone medicijnen, aldus Ajay Goel van Baylor. Hij voegde toe dat de onderzoekers een speciaal soort curcumine gebruikten die BCM95 wordt genoemd.

Mensen kunnen de voordelen van curcumine zelf ervaren door kurkuma te eten, maar je moet het wel meerdere keren per dag eten om het gewenste effect te krijgen.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erique
Erique
9 jaren geleden

Kurkuma bevat maar 3-4% Curcumine & de opname is verre van optimaal, tenzij je het met zwarte peper tegelijkertijd inneemt door de Piperine die de opname bevordert.Kurkuma is een groot bestanddeel van kerrie.

john bussink
john bussink
9 jaren geleden

Flink kerrie en zwarte peper eten dus. anderzijds… Heel verhaal heel kort en krom uitgelegd…. Verzamel genoeg curcumine om een concentraat te kunnen maken, voeg er zwarte peper bij en gaan met die banaan. En toch nog natuurlijk ook nog eens. Hoe mooi kan het worden?

Good bye big pharma hahahaha

Bertrolli
Bertrolli
9 jaren geleden

Ik dacht dat zwarte peper juist niet zo gezond was.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x