Homepagina » Buitenland » Bittere coronapil: Zweden had gelijk, establishment zat er faliekant naast
zweden
Foto: Stockholm (Pixabay)

Bittere coronapil: Zweden had gelijk, establishment zat er faliekant naast

We weten nu dat Zweden het grotendeels bij het rechte eind had en dat het establishment er faliekant naast zat, schrijft journalist Allister Heath voor The Telegraph. “Zweden heeft veel minder doden per hoofd van de bevolking dan bijvoorbeeld Groot-Brittannië, vrijheden zijn nauwelijks ingeperkt en de Zweden gaan veel minder zwaar gebukt onder de recessie dan de Britten.”

“Onze arrogante ‘experts’ moeten zich schamen. Hun reactie op het coronavirus was één van de grootste blunders uit de moderne geschiedenis, nog groter dan Irak, Afghanistan, de financiële crisis, Suez of het ERM-fiasco. Miljoenen mensen raken hun baan kwijt, tienduizenden kleine bedrijven staan op omvallen, het onderwijs is een puinhoop en grote aantallen mensen zullen sterven als gevolg van ziektes die nu niet behandeld worden,” schrijft Heath.

Vrijwel alle economen dachten dat de Zweedse economie een enorme klap zou krijgen. Ze zaten ernaast. Het Zweedse bbp maakte in het eerste half jaar een daling van 8,6 procent door. De oversterfte steeg in Zweden naar 24 procent. De krimp had vooral te maken met het feit dat de vraag naar producten in buurlanden afnam omdat die landen in lockdown waren. “Als alle landen de Zweedse strategie hadden gevolgd, zou het bbp met slechts 3-4 procent zijn gedaald,” schat Heath.

Grootste afname ooit gemeten

“De Britse economie kromp in de eerste helft van dit jaar met 22,2 procent. De oversterfte steeg in Groot-Brittannië naar 45 procent. De Spaanse economie kromp nog verder (22,7 procent) en die van Frankrijk (18,9 procent) en Italië (17,1 procent) iets minder. In alle drie landen lag het aantal doden per hoofd van de bevolking veel hoger dan in Zweden.”

De Nederlandse economie is alleen al in het tweede kwartaal met 8,5 procent gekrompen. De grootste afname ooit gemeten, bericht het CBS vandaag.

Heath: “Door de Britse lockdown is een kwart biljoen pond in rook opgegaan, is het onderwijs nodeloos in de war geschopt en hadden honderdduizenden volwassenen geen toegang tot zorg.”

“Een Zweedse benadering is hier altijd onrealistisch geweest. Paniek en hysterie waren de enige mogelijke uitkomst toen bleek dat het systeem had gefaald.”

Rutte? De Jonge?

[Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  zouden onze krijgsheren dit ook lezen?
  en zo ja duwen ze hun kop in het zand of zullen ze het toegeven dat ze verkeerd bezig zijn geweest?
  ze zullen het nooit toegeven omdat wat ze doen totaal niet met niet bestaande virus heeft te maken.

  0 likes
  • Casper schreef:

   Waarom zouden slaven van een “verborgen” agenda en meester überhaupt iets toegeven over hun handelen? Wij de toetsenbord helden moeten ons schamen als we niet nu opstaan. Dit geldt voor mij, maar ook voor U!

   0 likes
   • salvar schreef:

    Casper
    ik zou zeggen maak een begin.
    de tijd komt echt wel dat we moeten vechten voor ons leven , als ik het nog meemaakt.

    0 likes
    • Roza schreef:

     Makkelijk gesproken Salvar. Sinds het begin van de mensheid is er altijd wel ergens oorlog enz. Dus ja. De tijd komt nog zeker. Maar dat gaan jij en ik niet meer meemaken. Ik hoop mijn kinderen en kleinkinderen ook niet.

     0 likes
 • Philip schreef:

  CDC: OVER 25% OF YOUNG AMERICANS CONSIDERED SUICIDE DUE TO THE PANDEMIC
  THE US IS GOING THROUGH A MENTAL HEALTH CRISIS OF IMMENSE PROPORTIONS.

  https://futurism.com/neoscope/cdc-study-mental-health-study-pandemic?fbclid=IwAR2M4jj4NcjHKCVCBIOhXILcMRjtHT8mufRXyJWveDKK3-Xd1Ku6OouZ6N4

  0 likes
 • GEEN Schaap schreef:

  Interessante video van cafe Weltschmerz. Kijken voor deze verwijderd is.

  https://www.youtube.com/watch?v=plCeaKuJxq0&t=1477s

  Deze man weet waarover hij spreekt, en heeft zeer goede argumenten.

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Waar gaan we in maart op stemmen???

  0 likes
  • Lord of Hosts schreef:

   Op niemand, heeft geen enkel nut.
   Alle partijen zijn gebonden aan dezelfde agenda.
   De meest geniepige vijand van het volk is, zonder uitzondering, de overheid.

   0 likes
   • sjaakie van den hoek schreef:

    Lord of Hosts.

    Als je niet gaat stemmen, dan blijf deze hondsdolle regering lekker zitten. En dan zitten wij nog 4 jaar met deze criminelen. Dus ga wel stemmen, desnoods op de partij voor de dieren.

    0 likes
    • jeannette Lauwerijssen schreef:

     Trust Q. Trust the plan. Ze blijven niet zitten.

     0 likes
     • Jack Burton schreef:

      Doe vooral niks zelf, het komt allemaal goed, heb vertrouwen, heb hoop…(waar kennen we deze matra ook al weer van?)…dus koop een zak chips met pindakaas en hotdogs en geniet van de show…

      Amazing!! dankzij Q is er al zoveel bereikt…zoals…ehmn…*veld met krekels bijzomernacht* …anyway…it’s an amazing hommade USA product!!…

      0 likes
   • Jets schreef:

    @ Lord of Hosts,

    Het is het volk dat haar leiders kiest. We hebben na de 2e WO eigenlijk geen demo(N)cratie gehad.
    Ik moet nog even uitzoeken hoe het stemformulier van mij en mijn vrouw “ongeldig” moet maken, maar dan nog wel dat het meegeteld kan worden in het geheel.

    0 likes
    • Lord of Hosts schreef:

     Neen, niet het volk kiest haar leiders.
     Een hogere macht kiest hen.
     Ze worden niet gekozen op hun daadkracht maar op hun onnozele kruiperigheid. Er is namelijk een agenda die ingevuld wordt door de financiële/economische wereldmacht die de nationale overheden moeten uitvoeren. Voor hun kruiperigheid krijgen ze (die zogenaamde leiders) naderhand baantjes bij de VN, een multinational bedrijf, NGO, Bank, en andere hogere machten. Niet omdat ze er de capaciteiten voor hebben. Het is dan ook een goedklinkend nutteloos erebaantje omdat ze de wereldmacht zo goed gediend hebben.
     Dat zielige figuur Melkert kreeg zo’n baantje bij de VN voor zijn rol in het demoniseren van Pim Fortuijn.

     0 likes
  • Jack Burton schreef:

   Ik weet het, ik weet het!!!…..ehm…Rutte en de Jonge!!!

   Eerst nog wat geweldige peilingen van Mr Mondkap Maurice in de maanden er voor en dan voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis…digitaal stemmen!…uiteraard compleet integer…met als winnaar(s) de Jonge en Rutte…kan niet anders.

   Of!

   Er komen helemaal geen verkiezen meer…tijdelijk uiteraard…net als de corona maatregelen….die zijn ook van tijdelijke aard..toch?

   0 likes
  • Tetris schreef:

   Dat je dat nog durft te vragen aan de werkelijk hersenloze domme massa.

   Op dezelfde patijkliek als altijd natuurlijk.

   Anders hoor je er niet bij

   0 likes
  • jeannette Lauwerijssen schreef:

   Ik ga emigreren en stem op Trump.

   0 likes
 • Jani schreef:

  Dachten jullie echt, dat Zweden niet in dit globale complot zit??? Op de meeste scholen hebben ze 5G installaties geplaatst, die straks op 60Ghz gaan draaien en die vergelijkbare klachten [ in het begin, later ernstiger klachten] als het coronaatje geven. Kids gaan dan massaal in quarantaine, worden gevaccineerd en voordat ze naar huis mogen, worden de ouders en andere familieleden eveneens gevaccineerd.

  0 likes
  • jeannette Lauwerijssen schreef:

   Ik volg Trump. De 5g towers waren oorspronkelijk bedoeld als biologisch wapen. Door de cult. Er zijn/worden aanpassingen gedaan waardoor ze in het voordeel gebruikt gaan worden door ze in te gaan zetten bij het gratis energie project. Musk towers. Door onze googleban kan ik helaas geen linken plaatsen maar het is te vinden.

   0 likes
 • Camilla schreef:

  Zweden heeft als een van de weinige landen, zijn gezonde boeren nuchtere verstand gebruikt i.p.v. achter Rommel-experts aan te lopen, wiens enige idee van onderzoek, heen en weer geschuif met modellen en logaritme reeksen, inhoudt… oftewel Jomanda-gependel in een kleren van de keizer jasje, wat door moet gaan voor wetenschappelijk ..schandalig.

  0 likes
 • Johanna schreef:

  Het lijkt er eerder op dat Zweden, net als in de Tweede Wereldoorlog, op de een of andere manier de dans (tot nu toe) gedeeltelijk mag ontspringen. De elders opgelegde restricties zijn daar slechts in de vorm van aanbevelingen aan de bevolking gepresenteerd. Verder is er weinig verschil, het leven is ook daar niet meer zoals het was.

  0 likes
 • Jos Martens schreef:

  Zou Anders Tegnell toch nog een Tatoeage verdienen?

  Hoe kan het nu zijn dat Zweden momenteel met 1/3 van de besmettingen van Nederland en bijna geen doden nog steeds op oranje staat?
  Misschien zou het voor de Zweden beter zijn om ons te weren!

  0 likes
 • AeS schreef:

  Nederland doet het dan ook zo slecht nog niet vergeleken bij de UK, Spanje, Frankrijk en Italie

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  “Rutte? De Jonge?”

  Ach die voeren alleen de opdrachten uit van de Cabal of zijn compleet machtsgeil geworden.
  Een andere verklaring is er niet.

  0 likes
  • jeannette Lauwerijssen schreef:

   Aan de uiterlijken van de twee te zien ga ik voor Cabal. Ze zien er beiden beroerd en doorgesnoven uit. Satan bezorgt je geen rust. Das wel te zien ook.

   0 likes
 • johan den haag schreef:

  Zweden moet oppassen dat er geen enge CIA mannetjes het land in komen om het toch nog verkeerd af te laten lopen

  0 likes
 • x

  Check Also

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  >