Homepagina » Gezondheid » Het dieet in een nieuw daglicht
enifit193789474

Het dieet in een nieuw daglicht

Enikö Papp is gezondheidscoach van Enifit en heeft zich sinds kort bij de themagroep Gezondheid gevoegd. Zij deelt haar kijk op de trend van gezonde diëten.

In onze westerse samenleving is er geen mens meer die niet weet wat een dieet is. Het woord komt van het Griekse woord ‘diatia’ wat ‘leefregel’ betekent. Maar wat hebben we toch met diëten? En wie bepalen die regels?

Diëten associëren we vaak met lijden, pijn, uithongeren, iets wat noodzakelijk is om mooier en slanker te zijn en het is beladen met negatieve emoties en overtuigingen. Het is daarom ook geen wonder dat slechts 4 procent van de mensen die ooit een dieet hebben gevolgd permanent slank blijft. Papp deelt haar ervaringen.

Ik heb zelf nog nooit een dieet in mijn leven gevolgd, ondanks dat ik jaren lang met mijn overgewicht worstelde. Ik kon het nooit meer dan één of twee dagen volhouden en ik voelde ergens diep van binnen dat er iets niet klopte met die ‘leefregels’. Er gaan weer anderen (diëtisten, wetenschappers of marketing experts) mij vertellen wat ik moet eten en hoe! Ik kon wel een lichaam creëren dat mij niet bevalt maar ik weet niet meer hoe ik het om kan toveren tot iets moois? Waarom eigenlijk?

Hoe komt het dat wij denken dat anderen beter weten wat goed voor ons is? Wat maakt dat wij onze kracht telkens weggeven door te geloven dat we het niet goed genoeg weten? Waar blijft in dit hele proces de wil van de hoofdrolspeler? Jouw eigen lichaam. Wat wil jouw lijf eigenlijk? Zou het kunnen dat jouw lichaam de antwoorden weet?

Het mooiste wat er in mijn leven is gebeurd toen ik erachter kwam dat het lichaam het meest intelligente, wijze en prachtige instrument is wat er is. Na jarenlang mijn lichaam gehaat te hebben en blijven afwijzen realiseerde ik me dat mijn lijf dag en nacht voor mij werkte en niet tegen mij, zoals ik het altijd dacht. En ik ben daar nooit bij stil blijven staan, ik heb haar nooit bedankt. Met verwondering kon ik naar haar kijken en voor het eerst voelde ik liefde voor dit wonder waar ik in mag leven. Ik, en niemand anders.

Als je echt van iemand houdt wil je en gun je hem/haar het allerbeste, toch? Zo is het ook met ons lichaam. Zij wil niets liever dan liefde, aandacht en zuivere voeding. Voeding die haar voedt in plaats van vult. Voeding die natuurlijk is zoals de natuur het gemaakt heeft. Vol met leven en energie.

Alles wat tegen dit natuurlijke principe werkt heeft geen kans van slagen. Bij diëten werken we telkens tegen de wijsheid van ons lichaam. Door haar te bestraffen, af te wijzen en te haten kan zij nooit schoonheid en permanente gezondheid creëren. Een dieet is de leefregel van anderen, wat die denken of beweren wat goed voor jou zou zijn. Volg je de leefregel van je eigen lichaam, van je eigen puur natuur en begin je jezelf te voeden? Dan zal jouw lichaam jou belonen met gezondheid, pracht en vitaliteit. Jouw lichaam is je beste vriend en is haar missie om jou gezond te houden tot de laatste dag van je leven.

Bedank haar vandaag nog want het is een wonder waar jij in leeft.

Bezoek ook de workshop zuivere voeding en laat je verbazen hoe eenvoudig en leuk het is om zuivere voeding te integreren in je leven.
Na alle enthousiaste reacties na de eerste workshop, gaan we als team door om de kennis en het bewustzijn over gezonde voeding zo veel mogelijk te verspreiden. Hier zijn de eerstvolgende data voor de workshops:

Datum: donderdag 20 oktober – Workshop
Locatie: Niburu Nieuwscafé Soest
Adres: Birkstraat 136 Soest (route – OV: bus lijn 70 )
Aanvang: 19:30 – 22:00 uur (max. 30 personen, dus wees er op tijd bij!)
Entree: € 20,-
Voor meer informatie en aanmelding: [email protected]

Datum: donderdag 27 oktober – Workshop
Locatie: Hotel Holland Inn te Wolvega
Steenwijkerweg 52, 8471 LCWolvega (route)
Aanvang: 19:30 – 22:00 uur (max. 30 personen, dus wees er op tijd bij!)
Entree: € 20,-
Voor meer informatie en aanmelding: [email protected]

Datum: donderdag 3 november – Workshop
Locatie: Niburu Nieuwscafé Soest
Adres: Birkstraat 136 Soest (route – OV: bus lijn 70 )
Aanvang: 19:30 – 22:00 uur (max. 30 personen, dus wees er op tijd bij!)
Entree: € 20,-
Voor meer informatie en aanmelding: [email protected]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

who

WHO-klokkenluider doet uit de doeken wat ons te wachten staat: ‘Het is echt misdadig’

De WHO communiceert niet, maar dicteert, stelt ...

stuurman

Pieter Stuurman legt in 9 minuten treffend uit wat Klaus Schwab precies van plan is

In 1969 werd in Eindhoven een nieuw ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x