Homepagina » Binnenland » Gefeliciteerd, je staat op het punt 35 procent van je pensioen te verliezen. ‘Onaanvaardbaar’
pensioen

Gefeliciteerd, je staat op het punt 35 procent van je pensioen te verliezen. ‘Onaanvaardbaar’

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het kabinet een definitief akkoord over de hervorming van ons pensioenstelsel. Het nieuwe stelsel levert voor de gepensioneerden niets op. Nada. Niente. Sterker nog: gepensioneerden staan op het punt ruim een derde van hun pensioen kwijt te raken, waarschuwt ouderenorganisatie ANBO.

In het nieuwe stelsel is het onmogelijk om het verlies goed te maken, schrijft de organisatie in een brief aan de Tweede Kamer. De pensioenval is het gevolg van de achterstallige indexatie, het niet-indexeren in de komende 6 jaar (tot het nieuwe stelsel ingaat) en de daling van de dekkingsgraad als gevolg van de nieuwe parameters zoals voorgesteld door de commissie Dijsselbloem.

De waardevermindering van het pensioen komt als gevolg hiervan uit op 35 procent. “Dat is onaanvaardbaar,” zegt ANBO-directeur-bestuurder Liane den Haan.

Onredelijk

Het stelsel gaat in 2026 in, waardoor de gemiddelde gepensioneerde die nu 75 jaar is, er pas van profiteert als hij of zij ver in de 80 is. “Dat is onredelijk. Als pleister op de wonde krijgen gepensioneerden in 2021 hooguit een lagere of geen korting op hun pensioen.”

Gepensioneerden lopen nu al 20 procent achter, doordat hun pensioen al 10 jaar niet is geïndexeerd, aldus Den Haan. “Als de komende zes jaar ook geen indexatie plaatsvindt, dan komt daar naar verwachting nog eens 12 procent bij. Pensioenen zijn dan 35 tot 40 procent minder waard.” En dat voelen veel ouderen heel erg in hun portemonnee.

Bijna de helft

Dinsdag 14 juli aanstaande debatteert de Tweede Kamer over het nieuwe stelsel (lees: wordt het nieuwe stelsel erdoor gedrukt).

“We weten dat het noodzakelijk is om onze ouderen zo goed mogelijk te beschermen,” zei Rutte in april nog tijdens een persconferentie. In de tussentijd werkte hij achter de schermen met zijn kabinet aan het nieuwe pensioenstelsel, dat ervoor zorgt dat diezelfde ouderen in 2026 tot bijna de helft van hun pensioen verliezen. Bedankt, Rutte. Wat zouden we toch zonder jou moeten?

[ANBO]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 maanden geleden

Als dank voor een leven lang werken en veel belasting betalen kleden ze je na pensionering (indien je niet al dood bent) zoveel mogelijk uit. Letterlijk en figuurlijk. Deze mensen zijn dezelfde types die al eeuwen hele volkstammen zinloze oorlogen hebben in gestuurd. Denk je dat ze zich schamen als jij als oud vuil op een hoopje wordt gegooid waarna de brand erin gaat? Dit is het Multilateralisme van Rutten en de Jonge en haar blinde volgers. Het is een optelsom van alle foute ismes uit de 20e eeuw, het fascisme, het communisme, socialisme en het kapitalisme.

Willem
Willem
Reactie op  MdeFilosoof
3 maanden geleden

Ik kan het nog sterker vertellen/typen volgend jaar is er niks meer, die pensioenpraatjes zijn een afleiding zo dat mensen denken oooh we houden toch nog wat over het leven wordt weer normaal straks. Nee hoor binnen 8 weken herken je niks meer en volgend jaar heb je niks meer. ook geen verkiezingen, wel wordt er dan met scherp geschoten op demonstranten en dwarsliggers (verdrag van Lissabon) maar het daalt nog steeds niet in bij de meeste mensen. Die houden nog afstand en wassen hun handen en kakken in hun elleboog. Denk er om dat Freemason Rutte en de Jonge zich een kriek lachen als ze al die mensen er in zien trappen. Nu worden alle voormannen van boeren en vrijheid opgepakt omdat de ambtenaren besloten Facebook pagina’s minutieus hebben door zitten zoeken om te kijken of ze iets konden vinden om ze voor op te pakken. Het is exact de 2eWO toen deden ambtenaren hetzelfde voor de Duitsers. Einde verhaal? Ja einde verhaal.

Rob
Rob
Reactie op  MdeFilosoof
3 maanden geleden

Het lijkt er op dat dit een vervolgstap is van de agenda om de ouderen weg te werken. Met die corona maatregelen zijn er al velen richting de dood geduwd en nu pakken ze het geld af. Het past allemaal in de agenda van de depopulatie, vooral de oude generaties die teveel kosten zijn blijkbaar een ‘kostenpost’ voor hen waar op bezuinigd moet worden. Dus de oude mensen weg bezuinigen. Maar er kom ooit een keer een moment dat ze alles zelf gaan ervaren wat ze teweeg hebben gebracht, als is dat pas op het moment dat ze zelf een keer dood gaan. Het enige waar dat over gaat is dood en vernietiging.

W.struijs
W.struijs
Reactie op  MdeFilosoof
3 maanden geleden

Het zijn een stel grote dieven

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  W.struijs
3 maanden geleden

Mee eens. Toen onderzoeksjournalist Cees Grimbergen op onderzoek uitging omtrent Nederlands pensioengeld, kwam hij in een schimmige wereld terecht waar de mensen die er over gingen geen antwoord konden, of wilde geven. Simpele vragen als waar is mijn pensioengeld gestald. Ze liepen stuk voor stuk weg voor de camera of stuurde de beveiliging op hem af.

Cees kwam er achter dat ons pensioengeld word gebruik door investeerders waarvan de meeste lijntjes lopen naar het grootste internationale beleggingsbedrijf ter wereld, ‘BLACK ROCK’, met als hoofdkantoor 55 East 52nd Street, New York, NY.

Hier een paar korte voorbeelden waar Cees mee te maken kreeg;

1. https://www.youtube.com/watch?v=Ibc-I5l9N84

2. https://youtu.be/kpUNmFq9r44?t=1865

Sjaak de werd
Sjaak de werd
Reactie op  W.struijs
3 maanden geleden

Ja we worden als gepensioneerden na een leven hard werken de grond ingetrapt en volledig kaal geplukt.zo gaan ze tegenwoordig met ouderen om

Maria van Thiel
Maria van Thiel
Reactie op  MdeFilosoof
3 maanden geleden

Schandalig. Deze criminele die hier aan mee werken de gevangenis in gooien.
Dat doen ze namelijk met mij ook als ik loop te stelen.

salvar
salvar
3 maanden geleden

Dinsdag 14 juli aanstaande debatteert de Tweede Kamer?
dinsdag even flink tekeer gaan door de oppositie hoe schandalig het is om de ouderen zo te pakken.
nou dat was het dan.
rutte gevoelloze zak.

Willem
Willem
Reactie op  salvar
3 maanden geleden

Begrijp niet waar de mensen zich druk over maken. Feit is dat de slachtoffers van dit beleid de oude gevestigde partijen, die dit en andere ellende veroorzaken, al decennia in het zadel houden. Hetzelfde verhaal met de CO2 onzin. CDA, PvdA en VVD hebben tientallen jaren ons aardgas voor een habbekrats naar het buitenland gepompt en lieten werknemers met 58 jaar met pensioen gaan, want het geld klotste tegen de plinten. Nu is het tijd om te betalen voor dit beleid. Volgende keer eens nadenken voordat je met het rode potlood een kruisje zet. Boontje komt nu om zijn loontje.

salvar
salvar
Reactie op  Willem
3 maanden geleden

@Willem
ik weet niet hoe met jou zit maar ik heb nog nooit op deze partijen gestemd.

jtprf
jtprf
Reactie op  Willem
3 maanden geleden

heeft Willem wel gelijk in, zo is dat ook gegaan en deels nóg

anien
anien
3 maanden geleden

Vind t niks vreemd, al jaren steeds minder als waat je recht op hebt

Rob
Rob
Reactie op  anien
3 maanden geleden

Dat geldt ook voor de bijstandsgerechtigden. Die komen ook al jaren lang geld tekort. Waarom zijn er anders voedselbanken in het leven geroepen? Ook die groep wordt steeds groter en dat zal in de aankomende tijd waarschijnlijk nog harder gaan met al dat afbraakbeleid.

Kos
Kos
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

Die bonden doen ook geen reet

widjay
widjay
3 maanden geleden

Vriendelijke mensen,

het is niet verplicht een pensioen optebouwen bij oplichters. Iemand verteld U een deel van Uw geld aftegeven (sparen) en wanneer U stopt met een periodieke inkomen dan krijgt U een bedrag periodiek uitgekeerd. Het verdienmodel van die ‘iemand ‘is speculeren maar als het beoogde winst niet behaald wordt ( voor ‘iemand’) of verlies wordt geleden ( voor U) wordt U pensioen gekort. De beheerder van Uw spaarvarken bepaald de regels. Volkomen logies in een wereld opzijn kop. En nu krijgt men de werkwijze ‘casino regel ‘recht voor de raap. Dit gebeurde al verdekt. Nu de economie door ‘iemand’ willens en wetend met doelstelling onderuit wordt gehaald is het toch bedrijven die gevormd zijn met aandelen waarop gespeculeerd wordt door ‘ iemand’ voor winsten die niet meer zullen zijn, waardoor U pensioen verdampt. Op dat moment bent U letterlijk berooft, niet dat er dit keer gespeculeerd wordt met U geld, want wie gaat nou investeren in iets als men weet dat verlies zal zijn.Uwe volledige geld is in ‘iemands’ zak terecht gekomen en het is verklaarbaar dat het slecht gaat met de wereld economie, de aandelen crashen. Om U tegemoet te komen krijgt U een digital basisinkomen met de controle bij ‘iemand’, ‘de redders in nood’.

Van de Tweede wereld oorlog geleerd, mensen die bezittingen hebben zijn moeilijk tot onmogelijk te intimideren/ macht op uit te oefenen.Men heeft een basis ondermekaar om terug te kunnen vechten.

Dit is niks anders dan deel van de beoogde afbraak met het roof van bezitingen. 35% minder is gebaseerd op getallen. Die getallen moeten nul worden (afbraak wereldeconomie). Een pensioen met nul als uitkering is 100% minder toch!

Doe een kennisgeving tot U pensioenbeheerder dat U er vanaf ziet. U werkgever kan de pensioens gedeelte aan U uitkeren, deze zit in U bruto uurloon. Uw geld! De pensioenbeheerder zal U aanschrijven met als inhoud U tot nu opgebouwde pensioen en U de keuze geven dit uittekeren in delen wanneer U ‘pensioen gerechtig’ ( dit bepaald ook ‘iemand’, U moet door werken anders!) of in een keer maar met korting ( een graai uit U spaarvarken).
Helaas een boetedoening van ontwetendheid!

Als veel mensen dit doen, hun eigen geld opeisen dan breekt het systeem want het is gebaseerd op U!
Dit is tenzeerste van belang U zelfe te realiseren het systeem is gebasserd op U!

Een opmerking van Oma die de Tweede wereldoorlog beleeft heeft:
HOU JE GELD IN JE SOK LAAT HET NIET AAN DE POLITIEK EN BANKIERS ZIEN !

Met vriendelijkheid aan U.

Albert
Albert
Reactie op  widjay
3 maanden geleden

Vriendelijke vriend Widjay,
1). zelf heb ik altijd moeite om te doorgronden om wat voor pensioen het gaat, ook hier weer.
Het pensioen mbt je AOW, of wat u noemt, mbt je opgebouwde ‘werknemers’ pensioen. Als dat om het laatste gaat heb ik mazzel, want
2). heb jaren geleden al vroegtijdig mijn geld opgeeist bij NatNederlanden…. voor de zekerheid want absoluut geen vertrouwen in de overheid en zijn fratsen en altijd tekortkomingen.
Was wel wijs om vijf jaar te wachten want de roverheid steelt meteen – ik weet niet hoe-veel van jouw opgespaarde geld als abnormaal hoge belasting! Daarna nog wel, maar was al een stuk minder belasting dat ze van je pakken na vijf jaar! Ik deed wat mijn accountant voorstelde, verder verdiepte ik mij er niet in.
Met vriendelijke groeten vriendelijke vriend, 🤣 Albert

Steven
Steven
Reactie op  widjay
3 maanden geleden

Een opmerking van Oma die de Tweede wereldoorlog beleeft heeft:
HOU JE GELD IN JE SOK LAAT HET NIET AAN DE POLITIEK EN BANKIERS ZIEN !

Dat wordt nogal moeilijk als ze straks het cash geld gaan afschaffen.

salvar
salvar
Reactie op  Steven
3 maanden geleden

@Steven
je kan niet je geld in een zakje vragen bij je baas al heeeeeeeeeel niet.
dus je gelijk steven en als het cash geld wordt afgeschaft heb je helemaal niets meer te vertellen over je geld , althans de cijfertjes.

Rafael
Rafael
3 maanden geleden

Toch “toevallig” dat de partij 50plus kort geleden plotseling uit elkaar is gevallen……

Jaco
Jaco
Reactie op  Rafael
3 maanden geleden

als ik al dat geld wat ik betaald hebt aan me pensioen gewoon in me huis had mogen storten had ik genoeg aan een klein aow gehad

Rob Klaasen
Rob Klaasen
3 maanden geleden

Jaha Rutte jij maakt er een klerezooi van , en dat komt allemaal door jouw , dat zul je nog vaak gaan horen tot je dood aan toe . De afbraakpaus van Nederland zal je genoemd worden en de geschiedenis in gaan . Dat zullen de kleine kinderen gaan leren op de scholen .

trackback
Dat is fijn! Je staat op het punt 35% van je pensioen te verliezen | JDreport.com
3 maanden geleden

[…] Lees verder bij de bron: ninefornews.nl […]

Straalmans
Straalmans
3 maanden geleden

De kans dat je terug krijgt wat je erin gestopt hebt wordt met de jaren kleiner.

Melissa
Melissa
3 maanden geleden

In 2010 al, na een heel diep onderzoek van hoe de wereld wordt geregeerd, zei ik tegen mijn man dat het geen nut had om iedere maand 600 euro extra als pensioenfonds op zij te zetten. Tegen die tijd, er zijn geen pensioenfonds meer. Alles foetsie. Alles wordt op een bepaalde moment geconfiskeerd. Voor de meeste mensen, een heel zware tijd is in aantocht.

jtprf
jtprf
Reactie op  Melissa
3 maanden geleden

ook de optie om extraatje te sparen voor oude dag met je verlof / snipper uren. Niet doen zou ik
zeggen. Straks door wetgeving toch nog meeste aan sparen kwijt door de belasting heffingen.
Ik leef nu, en dat is dan meegenomen, als dat ik nu maar sparen doe, en er later eveneens niks van
heb mogen geniten. Heeft geen zin.

Robbie
Robbie
Reactie op  Melissa
3 maanden geleden

ze kijken naar hun eigen portemonnee. Het zijn maatenaaiers.

jtprf
jtprf
3 maanden geleden

De generatie van de 1960tiger jaren waar ik bij hoor, kunnen denk ik al naar hun pensioen fluiten.
Daar blijft weinig van over met je aow’tje erbij. Dat was al lang te verwachten met die nu jaren gaande
kortingen op pensioenen.

x

Check Also

huisarts

Boze en verdrietige huisarts: ‘Nee, de IC’s liggen niet vol’

Op de website van neuroloog Jan B. ...

lubach

Proef op de som: bestaat de fabeltjesfuik van Lubach wel?

Arjen Lubach besteedde in zijn programma Zondag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x