Binnenland

Gefeliciteerd, je staat op het punt 35 procent van je pensioen te verliezen. ‘Onaanvaardbaar’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het kabinet een definitief akkoord over de hervorming van ons pensioenstelsel. Het nieuwe stelsel levert voor de gepensioneerden niets op. Nada. Niente. Sterker nog: gepensioneerden staan op het punt ruim een derde van hun pensioen kwijt te raken, waarschuwt ouderenorganisatie ANBO.

In het nieuwe stelsel is het onmogelijk om het verlies goed te maken, schrijft de organisatie in een brief aan de Tweede Kamer. De pensioenval is het gevolg van de achterstallige indexatie, het niet-indexeren in de komende 6 jaar (tot het nieuwe stelsel ingaat) en de daling van de dekkingsgraad als gevolg van de nieuwe parameters zoals voorgesteld door de commissie Dijsselbloem.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De waardevermindering van het pensioen komt als gevolg hiervan uit op 35 procent. “Dat is onaanvaardbaar,” zegt ANBO-directeur-bestuurder Liane den Haan.

Onredelijk

Het stelsel gaat in 2026 in, waardoor de gemiddelde gepensioneerde die nu 75 jaar is, er pas van profiteert als hij of zij ver in de 80 is. “Dat is onredelijk. Als pleister op de wonde krijgen gepensioneerden in 2021 hooguit een lagere of geen korting op hun pensioen.”

Gepensioneerden lopen nu al 20 procent achter, doordat hun pensioen al 10 jaar niet is geïndexeerd, aldus Den Haan. “Als de komende zes jaar ook geen indexatie plaatsvindt, dan komt daar naar verwachting nog eens 12 procent bij. Pensioenen zijn dan 35 tot 40 procent minder waard.” En dat voelen veel ouderen heel erg in hun portemonnee.

Bijna de helft

Dinsdag 14 juli aanstaande debatteert de Tweede Kamer over het nieuwe stelsel (lees: wordt het nieuwe stelsel erdoor gedrukt).

“We weten dat het noodzakelijk is om onze ouderen zo goed mogelijk te beschermen,” zei Rutte in april nog tijdens een persconferentie. In de tussentijd werkte hij achter de schermen met zijn kabinet aan het nieuwe pensioenstelsel, dat ervoor zorgt dat diezelfde ouderen in 2026 tot bijna de helft van hun pensioen verliezen. Bedankt, Rutte. Wat zouden we toch zonder jou moeten?

[ANBO]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Als dank voor een leven lang werken en veel belasting betalen kleden ze je na pensionering (indien je niet al dood bent) zoveel mogelijk uit. Letterlijk en figuurlijk. Deze mensen zijn dezelfde types die al eeuwen hele volkstammen zinloze oorlogen hebben in gestuurd. Denk je dat ze zich schamen als jij als oud vuil op een hoopje wordt gegooid waarna de brand erin gaat? Dit is het Multilateralisme van Rutten en de Jonge en haar blinde volgers. Het is een optelsom van alle foute ismes uit de 20e eeuw, het fascisme, het communisme, socialisme en het kapitalisme.

salvar
salvar
3 jaren geleden

Dinsdag 14 juli aanstaande debatteert de Tweede Kamer?
dinsdag even flink tekeer gaan door de oppositie hoe schandalig het is om de ouderen zo te pakken.
nou dat was het dan.
rutte gevoelloze zak.

anien
anien
3 jaren geleden

Vind t niks vreemd, al jaren steeds minder als waat je recht op hebt

widjay
widjay
3 jaren geleden

Vriendelijke mensen,

het is niet verplicht een pensioen optebouwen bij oplichters. Iemand verteld U een deel van Uw geld aftegeven (sparen) en wanneer U stopt met een periodieke inkomen dan krijgt U een bedrag periodiek uitgekeerd. Het verdienmodel van die ‘iemand ‘is speculeren maar als het beoogde winst niet behaald wordt ( voor ‘iemand’) of verlies wordt geleden ( voor U) wordt U pensioen gekort. De beheerder van Uw spaarvarken bepaald de regels. Volkomen logies in een wereld opzijn kop. En nu krijgt men de werkwijze ‘casino regel ‘recht voor de raap. Dit gebeurde al verdekt. Nu de economie door ‘iemand’ willens en wetend met doelstelling onderuit wordt gehaald is het toch bedrijven die gevormd zijn met aandelen waarop gespeculeerd wordt door ‘ iemand’ voor winsten die niet meer zullen zijn, waardoor U pensioen verdampt. Op dat moment bent U letterlijk berooft, niet dat er dit keer gespeculeerd wordt met U geld, want wie gaat nou investeren in iets als men weet dat verlies zal zijn.Uwe volledige geld is in ‘iemands’ zak terecht gekomen en het is verklaarbaar dat het slecht gaat met de wereld economie, de aandelen crashen. Om U tegemoet te komen krijgt U een digital basisinkomen met de controle bij ‘iemand’, ‘de redders in nood’.

Van de Tweede wereld oorlog geleerd, mensen die bezittingen hebben zijn moeilijk tot onmogelijk te intimideren/ macht op uit te oefenen.Men heeft een basis ondermekaar om terug te kunnen vechten.

Dit is niks anders dan deel van de beoogde afbraak met het roof van bezitingen. 35% minder is gebaseerd op getallen. Die getallen moeten nul worden (afbraak wereldeconomie). Een pensioen met nul als uitkering is 100% minder toch!

Doe een kennisgeving tot U pensioenbeheerder dat U er vanaf ziet. U werkgever kan de pensioens gedeelte aan U uitkeren, deze zit in U bruto uurloon. Uw geld! De pensioenbeheerder zal U aanschrijven met als inhoud U tot nu opgebouwde pensioen en U de keuze geven dit uittekeren in delen wanneer U ‘pensioen gerechtig’ ( dit bepaald ook ‘iemand’, U moet door werken anders!) of in een keer maar met korting ( een graai uit U spaarvarken).
Helaas een boetedoening van ontwetendheid!

Als veel mensen dit doen, hun eigen geld opeisen dan breekt het systeem want het is gebaseerd op U!
Dit is tenzeerste van belang U zelfe te realiseren het systeem is gebasserd op U!

Een opmerking van Oma die de Tweede wereldoorlog beleeft heeft:
HOU JE GELD IN JE SOK LAAT HET NIET AAN DE POLITIEK EN BANKIERS ZIEN !

Met vriendelijkheid aan U.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x