Homepagina » Buitenland » WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’
WHO
Foto: ITU Pictures CC BY 2.0

WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

Dus jij dacht dat de eerste coronagolf erg was? De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat de coronapandemie nog lang niet voorbij is. “Het ergste moet nog komen.”

“Zes maanden geleden had niemand van ons kunnen voorzien hoe onze wereld – en ons leven – op zijn kop zou worden gezet door dit nieuwe virus,” zei WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een virtuele persconferentie.

“We willen allemaal dat dit achter de rug is, we willen weer verder gaan met ons leven. Maar de harde realiteit is: dit is verre van voorbij. Hoewel sommige landen vooruitgang hebben geboekt, versnelt de pandemie wereldwijd.”

“We zitten in hetzelfde schuitje en dit gaat nog wel even duren.” Tedros riep op tot geduld, bescheidenheid en vrijgevigheid. “We hebben al zoveel verloren, maar we mogen de moed niet opgeven.”

Ergste moet nog komen

Hij zei ook dat de pandemie ‘het beste en ook het slechtste in de mens naar boven heeft gebracht’.

“Het ergste moet nog komen. Ik vind het jammer dat ik dat moet zeggen,” zei hij. “We vrezen het ergste.”

Bedankt voor deze opbeurende boodschap, Tedros. Dat is precies wat de wereld nodig had. Kunnen we deze man nog serieus nemen?

WHO opheffen en vervangen

Op 10 januari liet de WHO via Twitter weten dat landen geen maatregelen hoefden te treffen voor reizigers uit Wuhan. Daarnaast adviseerde de WHO tegen reis- of handelsbeperkingen. Op 14 januari liet de WHO ons weten dat ‘de Chinese autoriteiten geen bewijs hadden gevonden dat het coronavirus van mens op mens overgedragen kon worden’.

Tedros kwam in 2017 onder vuur te liggen omdat hij meerdere cholera-epidemieën in Ethiopië had verdoezeld. In datzelfde jaar benoemde hij tiran Robert Mugabe van Zimbabwe tot goodwill-ambassadeur van de WHO. De benoeming leidde tot een storm van kritiek, waarna hij de benoeming weer introk.

De WHO is niet veel meer dan een pr-orgaan, en moet opgeheven en vervangen worden, reageerde Stephen L. Miller in The Spectator. “We hebben geen organisaties meer nodig die de belangen van hun geldschieters behartigen. Daar hebben we de VN al voor.”

Laten we het Amerikaanse voorbeeld volgen en breken met de WHO! Weg met deze paniekzaaiers.

[Medical Xpress]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • GeVanK schreef:

  Deze vent is knettergek en een grote leugenaar. er is helemaal geen virus… Wat ze ‘covid-19’ noemen is geen virus maar een exosoom dat wordt aangemaakt door je eigen imuunsysteem als je ziek bent.

  2020 is het jaar dat de communistische NWO de macht wilt grijpen met deze valse plandemie omdat het met de valse ‘war on terror’ niet gelukt is…

  50 likes
  • Roberto schreef:

   Als je 10 mensen in een kamer zet, dan wordt je het al niet eens. Dan geloven we wel in een wereldwijd komplot waar iedereen aan mee werkt. Land op slot gooien is ook iedereen blij mee.

   Wat een reacties, wordt tijd om te kijken wat er verder nog is behalve die steen waar je onder ligt.

   Manipulatie van cijfers zal er best zijn, maar de algehele trend wereldwijd lijkt tocht wel degelijk bijhoorlijk om hoog te gaan. Ga geen referenties geven want dart geloven de mensen die hier op reageren toch niet in.

   3 likes
   • Bewustzijn schreef:

    @ Roberto, de trend blijkt omhoog te gaan omdat er overal getest wordt en omdat het corona virus al jaren onder de mensen is worden er mensen positief bevonden die allemaal geen symptomen hebben.
    Dit wordt niet verteld, weer 5432 mensen positief bevonden !! Truc gelukt .
    NIEMAND KENT IEMAND DIE GEZOND IS DIE AAN CORONA OVERLIJDT !
    Storm in een glas water en sluw worden de mensen om de tuin geleid..
    4000 mensen minder overleden als hij de griep in 2018.
    Kijk naar de cijfers en mensen die logisch nadenken dus zet gecontroleerde TV UIT..
    Als je de waarheid wilt weten in wat voor wereld we echt leven, dat is nu wel duidelijk voor velen .

    29 likes
    • Roberto schreef:

     Trump II, ga minder testen dan heb je minder mensen die het hebben. Je kan ook gewoon naar het aantal ziekenhuisopnames kijjken dat is een betere indicator.

     Twee mensen in mijn omgeving +-55 jaar hebben Corona opgelopen.Eentje is overleden had geen bekende onderliggende lijden. De andere persoon heeft 3 weken op de IC gelegen en gaat nu een lange revalidatie krijgen en zal nooit meer de oude worden.

     Als er niks in de je omgeving gebeurd is het een ver van je bed show en kan ik goed begrijpen. Maar de realiteit is in mijn omgeving toch anders.

     4 likes
     • Philip schreef:

      Ik werk zelf in een rusthuis, het valt allemaal best mee hoor, natuurlijk zijn er mensen die er door sterven, maar dat is slechts een minderheid.
      Trouwens, meeste mensen die sterven aan Covid 19 en die zijn opgenomen in het ziekenhuis, sterven eigenlijk door de verkeerde behandeling.

      In het griepseizoen 2014-2015 zijn er op vier maanden tijd in België 41 duizenden mensen gestorven, een 65 duizend in Nederland.
      Toen was er geen lockdown en maakte de media er geen heuse show van…als je dan niet wakker word, dan weet ik het ook niet meer!!

      7 likes
     • Margie schreef:

      In italie zijn de ziekenhuizen leeg…

      3 likes
   • GeenNL schreef:

    @Roberto

    Wereldwijde cijfers kunnen niet gemanipuleerd zijn? Onder welke steen leef jij?

    21 likes
   • exegese schreef:

    Het IFR van covid 19 ligt op 0,1%. We hebben het hier dus aantoonbaar niet over een ziekte als ebola, de pest of de pokken. Waarom wordt het wel geplaatst in diezelfde categorie ?????

    https://viruswaanzin.nl/medisch/van-dissel-covid-19-ongevaarlijk-voor-98-van-de-mensen/

    18 likes
   • Christgalactic schreef:

    Beste,

    Kun jij dan aantonen dat de genomen maatregelen doeltreffend zijn en dat een virus effectief bestaat?

    13 likes
 • Tony schreef:

  Hij bedoelt eigenlijk dat het WHO, Bill Gates en de gehele farmaceutische industrie gewoon op de ingeslagen weg, namelijk de vrijheid van mensen te beperken en bewust ziek te maken, doorgaan en hun wil aan de mensen wereldwijd opleggen. Paniek zaaien dus!

  Door angst te zaaien en verplichte inentingen op te leggen zal de ondergang van de mensheid in werking worden gesteld, althans dat is de bedoeling. De hele crisis is gemanipuleerd en wordt doorgevoerd, zodat regeringen die in de val zijn getrapt, niets anders kunnen doen dan op de ingeslagen weg meegaan. Het is te gek voor woorden dat zowel gezonde mensen als zieke mensen beperkt worden in hun bewegingsvrijheid.

  Dit is niet normaal. Helaas hebben de meeste mensen in de wereld nog niet door wat hier nou eigenlijk aan de hand is. Dit is allemaal met voorbedachte rade gepland en operatie “Corona” wordt met militaire precisie doorgevoerd. Dit totdat er en vaccin komt, dat niet zal werken, en nog veel meer mensen ziek gaat maken. Het gaat hier om niets anders dan macht en heel veel geld verdienen, tegen beter weten in. Maar dan wel over de ruggen van mensen.

  Het is te gek voor woorden dat alles op een inenting wordt ingezet, terwijl de kern van de oplossing zit in gezonder eten, drinken en leven, met genoeg inname van vitamines en mineralen en het verbeteren van het immuunsysteem. M.a.w. er voor zorgen dat het lichaam de juiste pH-waarde heeft, zodat alle organen optimaal kunnen werken en indringers onschadelijk kan maken. Daar zou de prioriteit van het WHO moeten liggen. Daar dit niet het geval is, blijkt al dat deze organisatie een heel andere agenda heeft.

  Helaas zijn er veel mensen met een niet goed werkend immuunsysteem en dat is de kwetsbare groep, maar wel een heel grote. Dankzij de fastfood-industrie, gemanipuleerd voedsel, chemische toevoegingen, verplichte inentingen en tekorten aan vitamines en mineralen is het immuunsysteem niet in staat om optimaal te presteren.

  Wat het WHO, Bill Gates en de farmaceutisch industrie betreft, wordt het tijd dat er op justitieel niveau wordt ingegrepen. Hier worden de rechten van de mens en mensheid aangetast. Dat is iets voor de specialisten op dit gebied.

  36 likes
 • Willem schreef:

  Weg met elke hufter die de boel loopt te besodemieteren en weg met de smartphone’s, dan schieten we pas op.

  33 likes
  • Steven schreef:

   Precies… koop gewoon een oude NOKIA en laat je smartphone lekker thuis. dan kunnen ze je de hele dag traceren!!

   Ze kunnen van mij allemaal de pestpleuris krijgen bij de overheid!

   29 likes
  • Justin schreef:

   Ik heb tot toe nog nooit een smartphone gekocht/gehad. juist daarom, en toevallig nog steeds een handige kleine Nokia, kan ermee bellen en sms en en dat is genoeg.Zat laatst wel te bedenken of ik toch maar een smartphone moest aanschaffen omdat mijn dochter steeds maar roept hoe handig het is ,maar wacht toch nog maar even..ben er nog niet helemaal over uit..sowieso hou ik deze erbij.

   5 likes
  • mikkie schreef:

   ..en vooral weg met HARTVANNEDERLAND, (komt na escape to the country(… ALLEMACHTIG….wat een treurnis iedere dag..ze zoeken hun presentatoren er ook wel op uit. Staan bijna huilend achter hun balie..hoe beinvloed ik een klootjesvolk…Walgelijk.
   Trouwens..OP1 kan er ook wat van……maar dan pseudo-wetenschappelijk.

   4 likes
 • Mikkel schreef:

  Dat zeggen ze (NWO/WHO), omdat ze precies weten wat er gaat gebeuren. Alles wat er toto nu toe is gebeurd en wat er nog gaat komen is gepland.

  27 likes
 • Gladiator schreef:

  Beste mensen,

  De WHO is totaal corrupt!!!!

  Alle regeringen in de hele wereld zijn totaal corrupt echter wij hebben uitsluitend te maken met het poppenspelerstuig uit den Haag!!

  De Jonge en Rutte zijn narcistische psychopaten die schijt hebben aan alles en iedereen. Mensen met verstand van zaken mogen niets zeggen!

  U weet net zo goed als ik en iedereen die een beetje wakker is dat ALLE virologen en het grootste deel van ALLE artsen en wetenschappers precies uit de doeken hebben gedaan WAT dit voor een vuiligheid is wat hier gespeeld wordt!!

  En dan……

  Het broertje van Hugootje is een corrupt crimineeltje net als Hugootje zelf en alles wat zij zeggen zal gaan gebeuren of is er hier iemand van mening dat dit vuil tuig zo meteen van hun vakantie terugkomen en dan zeggen dat alles weer het oude wordt en toegeven dat ze er idd totaal naast hebben gezeten!!!???

  NEE NEE NEE

  Ik ga niet meer in discussie met iemand die ook maar het geringste kleine ietsie pietsie denkt dat “het coronavirus” ook maar het geringste kwaad kan doen aan een mens, dier of wat dies meer zei!!

  IEDEREEN met een IQ van een vlieg +5 weet dat niets op waarheid berust wat uit de gore bekken komt van deze theaterspelers……ze dienen een hele andere agenda…

  Er is maar 1 manier om hier een heel klein beetje op een ongeschonden manier uit te komen en dat is niet om er nog enige discussie over te voeren.

  Dit achterlijke “virus” is niets, helemaal niets.
  Ga hier ook echt niet meer over in discussie!!

  Dan staat 5G recht voor de terwijl wij hier erover zitten te ouwehoeren!!
  Het 5G netwerk is KLAAR, helemaal KLAAR en dat zijn de feiten.

  Dit beste mensen is geen netwerk om telefoontjes etc mee te laten werken…..dit is niets meer en niets minder dan een zeer agressief AANVALSWAPEN…..en ook dit is een feit.
  Wat daarbij nog een feit is is het gegeven dat dit aanvalswapen op diverse en vele manieren ingezet kan worden……..hier is meer dan genoeg over te vinden….zoek dit aub zelf eens op!!!!

  Ook zorgt dit wondermooie 5G ervoor dat het DNA van mensen, dieren en planten erdoor zal (ZAL ZAL ZAL!!!!) veranderen en da’s mooi natuurlijk, zodoende worden we met zijn allen prachtige GMO’s….is dat niet geweldig!!!

  Het veroorzaakt o.a. een verandering in jullie bloed, en wel heeft hemoglobine o.a. de functie van transporteur van zuurstof in ons bloed en zorgt het er rechtstreeks voor dat er überhaupt zuurstof kan worden opgenomen in ons bloed. Door verandering in ons DNA wordt deze hemoglobine beïnvloed en gaat afwijkingen vertonen waardoor er minder zuurstof kan worden opgenomen door ons bloed….(vandaar dat de Chineesjes in Wuhan omvielen van het “Coronavirus” (NIET DUS, HELEMAAL NIET DUS!!!)!!

  Als er te weinig O2 in het bloed komt dan krijgen de hersenen te weinig O2 en dit heeft een effect als bij CO vergiftiging maar dan gewoon midden op straat. Je ademt en ademt en ademt en krijgt alles binnen echter dit gaat net zo hard weer naar buiten want het kan eenvoudig niet worden opgenomen door het bloed, gevolg geen zuurstof in dat grijze zooitje onder het bovenste platte bot (schedel) en BOEM….man of vrouw of kind of vogels of …..beats me…..vallen om of uit de lucht.

  Men moet weten dat VODAFOON op dit ogenblik en al 3 maanden geleden een heel mooi nieuw abonnement in de aanbieding heeft waar ze de consument gek maken met een schitterend mooi nieuw toestel welk geschikt is voor 5G alsmede natuurlijk, want waar zouden wij zijn zonder VODAFOON, een bijpassend abonnement voor 5G ontvangst!!!!!!!!!!!!!!!!

  Praten gaat niet meer helpen, niet met VODAFOON, niet met de Jonge, niet met Trutje!!!

  Begin met het vormen van groepen om elkaar hulp te kunnen verlenen in geval van nood in de reedste zin van het woord. Ik zeg dit al heeeeeel lang maar oké, ik zal wel geen gelijk hebben of….

  Veel succes mensen, binnenkort (héél binnenkort) zullen we zien wie er gelijk krijgt en daar ben ik niet trots op.

  Ben er niet meer vaak want ben bezig met…….tja, waarmee wel niet!!??

  Gegroet
  Gladiator

  ps gelukkig weet iedereen wat hij/zij moet doen in geval van WTSHTF…..toch!!??

  27 likes
  • Pjoter schreef:

   Houdt je weerstand op peil, knuffel aan de viervoeter.

   8 likes
   • Gladiator schreef:

    Hey beste maatje,

    Nou, ik kan je verzekeren dat mijn weerstand meer dan op topniveau ligt en mijn viervoeter, die staat op scherp, is kerngezond en ook in topconditie, maar wat wil je…..ben nog nooit met haar naar een dierencharlatan ehhh sorry, dierenarts, u weet wel, zo een als de adviseur van de Nederlandse Regering Ab Sapperdeflapperhaus welke door de gehele beroepsgroep, te weten de ECHTE virologen steeds heftiger wordt uitgekotst….

    Maar een geluk bij een ongeluk is dat ik al vele vele jaren geen Tell Lie Vision meer heb eb deze kop niet hoef te zien en maar goed ook.

    En weet dat je altijd welkom bent met je jongen natuurlijk!

    Grtz uit het verre zuiden,

    Gladiator

    2 likes
  • Philip schreef:

   De WHO moet teren op het advies van big farma, dan weet je dat er altijd eigenbelangen mee spelen!!

   1 likes
  • Margie schreef:

   Het is niet moeilijk mensen voor de gek te houden, het is wel gek dat ze zich zo voor de gek laten houden 😄

   Heb je deze al gezien?
   Toppertje….deze jongeman, oude ziel~zeer wijs

   https://youtu.be/pYhaF8MTQDk

   Groetjes uit het Verre Oosten Gladiator

   1 likes
 • Bart schreef:

  Voor deze bewust onbekwame organisatie moet de geldkraan dicht worden gedraaid (de-funding) en daarna te worden ontbonden.

  23 likes
  • Devon schreef:

   Het is georganiseerde criminaliteit. Dagelijks staat het nieuws bol van de “vele” nieuwe besmettingen. Wat ze er niet bij vertellen is dat deze mensen weliswaar positief zijn getest maar totaal geen klachten of symptomen hebben. Vorige week werd met veel bombarie gemeld dat in een visafslag “iedereen” besmet was. Maar wat de corrupte media niet vertellen is dat niemand ziek was. Je ziet in de COVID berichtgeving hetzelfde patroon als rond de klimaatverandering. De werkwijze is idem. Slechts halve waarheden melden. Gefeliciteerd met de criminele overheid en pers in Nederland. En buiten Nederland is het niet veel anders. Het lijkt alsof een onzichtbare en ongrijpbare macht de leiding heeft overgenomen. We zien dat zelfs de meest sterke wereldleiders buiten spel staan. De WHO, die dit aanstuurt, is verworden tot vazal van een satanische entiteit met maar 1 doel; totale chaos en plek creeeren voor de nieuwe wereldleider.

   15 likes
   • Rob schreef:

    Naar aanleiding van de laatste zin: daarom wordt de WHO ook wel de World Horror Organisation genoemd. Je kunt je afvragen waarom we een mondiale gezondheidsorganisatie nodig hebben. Gezondheid is iets persoonlijks en eventueel persoonlijk advies door mensen die werkelijk met de gezondheid bezig zijn in eigen omgeving is voldoende. Daar heb je helemaal geen organisatie voor nodig en al helemaal geen mondiale organisatie. Iemand uit eigen omgeving die bekwaam is in gezondheid is iemand die persoonlijk betrouwbaar is. Iets dat onder een organisatie op grote schaal invloed uitoefent is een macht organisatie.

    2 likes
    • Tony schreef:

     De WHO is na de 2e wereldoorlog opgericht door iemand uit de Rothshield familie. Zegt dat iets!

     Daarnaast is de werkwijze van het WHO niet in overeenstemming met de originele doelstelling van het WHO! Allemaal “fake” dus.

     Mensen en kinderen bewust ziek maken dus, zodat de farmaceutische industrie ongestoord zijn gang kan gaan en tot het einde van de wereld nabij is, veel geld over de ruggen van de mensen kan verdienen.

     3 likes
 • salvar schreef:

  @willem en anderen hebben dit zovaak gezegd pleur die smartphone weg of sla hem stuk en zeg dat abonnement op al is het maar tot alles (hopelijk ) voorbij is.
  ze zullen niet weten waar ze het zoeken moeten de providers en de regering.

  dat is de kracht van de burger en niet zo weinig ook.
  lang leve de rust.

  16 likes
 • wim11 schreef:

  Bizar dat dit zo maar kan gebeuren zonder dat de media hem aanpakken, idem die gestoorde Merkel 60 miljoen Duitsers gaan corona krijgen beweerde deze “wetenschapper”en dan onze Mark Rutte een groot deel van de bevolking zal besmet raken met corona virus.

  Waarom kan dit zo maar?

  Overigens Duitsland 197000 besmettingen en Nederland 50.000 voor zover de geloofwaardigheid van deze 2 nitwits

  14 likes
 • salvar schreef:

  Tedros Adhanom Ghebreyesus opzouten imbeciel.
  ga je familie pesten.

  13 likes
 • salvar schreef:

  schijtziek wordt je ervan.
  1). deze zakkenvuller pandemie is nog lang niet voorbij , begint pas.
  2). kijk uit voor aeresolen.
  3). grote uitbraak VS , op de bevolking bijna nihil.
  4). catalonie uitbraak.
  zo gaan we maar door.
  ze sluiten het virus op door de maatregelen en dan geven ze de mensen weer wat ruimte en hup weer een uitbraakje en zo blijven ze het sprookje in leven houden tot de herfst als het normaal griepseizoen weer begint maar zij plakken tweede golf eraan het tuig.

  8 likes
 • salvar schreef:

  Netanyahu: noodtoestand het zal veel israeliers het leven kosten.
  weer zo,n gek o ja dat wisten we al.
  als je al die lui wil geloven leefde er nu niemand meer.
  wel vreselijk hoor dat killer virus , als je roept hoor je waarschijnlijk je echo.

  7 likes
 • Harry schreef:

  En wat als je hem uitzet, dan ben je toch niet te traceren?

  4 likes
  • salvar schreef:

   @Harry
   je bent te traceren ook als je hem zogenaamd uit heb.
   in het besturingssysteem zit nog een besturingssysteem en dat kan je niet uitzetten en dat heet minix.
   je kan alleen niet getraceerd worden door hem thuis ter laten of stuk te maken.
   ze zijn slim hoor.

   8 likes
 • Ron schreef:

  In het kort gezegd vroeger was er op de VRT een programma HET LIEGEBEEST. Het lijkt erop dat alle experten die op de voorgrond treden, optreden in het internationale Liegebeest programma. Wat is een expert? Een papegaai die voor de subsidies zoveel mogelijk roept erger erger, meer meer geld geld om nog meer leugens leugens te vertellen aan het mensDOM. Kassa kassa voor een club die niet eens weet wat een virus juist inhoud maar wel al jaren weten subsidies te bemachtigen die nog niks hebben opgeleverd. Alleen bangmakerij.

  4 likes
 • mikkie schreef:

  ..en vooral weg met HARTVANNEDERLAND, (komt na escape to the country(… ALLEMACHTIG….wat een treurnis iedere dag..ze zoeken hun presentatoren er ook wel op uit. Staan bijna huilend achter hun balie..hoe beinvloed ik een klootjesvolk…Walgelijk.
  Trouwens..OP1 kan er ook wat van……maar dan pseudo-wetenschappelijk.

  2 likes
 • Loes in de Pels schreef:

  Natuurlijk kunnen ze zo stellig verkondigen dat het ergste nog moet komen.Omdat zij zelf achter de verspreiding van al deze plagen zitten.
  De builenpest is exact tijdens de afgelopen eclips losgelaten.
  Iedere stap die zij nemen wordt minutieus voorbereid.
  Ze gaan net zo lang door met ons bestoken met allerlei ziektes totdat wij ons dociel overgeven en ons laten chippen als vee.
  De gsm die al onze gangen na kan gaan is niet voldoende voor hen zij willen iedere seconde van de dag weten waar wij, hun vee, zich bevinden en wat we doen.

  Onlangs las ik dat de dochter van Gates medicijnen wil studeren om mensen te helpen. Ik dacht zie daar nog 1 dokter Mengele in de dop.

  2 likes
 • Jack Burton schreef:

  Het ergste moet nog komen….wauw!…ze gaan nog harder liegen…origineel joh…dit is de laatste fout welke deze mongolen zichzelf kunnen permiteren.

  1 likes
 • Elise schreef:

  En dit valt dan niet onder complot theorie? Ik vind het heel knap, dat mensen kunnen voorspellen, wanneer er een virus komt. Je zou kunnen zeggen door het slechte weer, maar een warme oktober kan ook voorkomen. Schijnbaar hebben ze bij de WHO een glazen bol of ze kunnen met virussen praten en hebben ze afgesproken, dat ze in oktober weer volop terugkomen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  >