Mens en Dier

Bizar moment tijdens rechtszaak tegen Gideon van Meijeren: ‘Dit is echt absurd’

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!

Dinsdag stond Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren terecht bij de rechtbank in Den Haag voor opruiing. Er was veel belangstelling voor de zaak. De voltallige FVD-fractie was aanwezig.

Van Meijeren noemt het een politiek proces. Zijn verzoek om het proces te stoppen, werd afgewezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Tijdens de zitting gebeurde er iets bizars. De Officier van Justitie vroeg het Kamerlid: “Heeft u op enig moment het idee gehad: het bevestigen, het kanaliseren van gevoelens die er leven in de maatschappij over een samenwerking tussen het World Economic Forum en het kabinet zou kunnen leiden tot fakkeltochten? Heeft u enig idee gehad van: joh, mensen kunnen overgaan tot daden door het benoemen van dat World Economic Forum-verhaal?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat zal ik blijven doen

De actie van Max die voor de deur van minister Kaag stond met een fakkel was volgens de Officier van Justitie ingegeven door de kritiek die Van Meijeren uitte op het WEF, constateert rechtbankverslaggever Saskia Belleman.

De FVD’er antwoordde dat het zijn goed recht is om te waarschuwen voor de invloed die het World Economic Forum uitoefent. “En dat zal ik ook blijven doen. Ik roep tegelijkertijd ook op tot vreedzaam en geweldloos verzet daartegen, en dat zal ik ook blijven doen.”

Dit is echt absurd

Jurist Sietske Bergsma, die op X verslag deed van de rechtszaak, merkt op: als Gideon de relatie tussen het WEF en de regering benoemt, dan zou hij zich volgens de voorzitter ‘op enig moment moeten hebben gerealiseerd’ dat dit kan leiden tot bijvoorbeeld een fakkel bij Kaag voor de deur.

“Dit is echt absurd, de hoofdact in de poppenkast is begonnen hoor,” verzucht Bergsma.

“Hiermee treedt de rechtbank in feite buiten de oevers van het tenlastegelegde en laat haar politieke vooringenomenheid zien. Want een WEF-regering-relatie benoemen valt in ieder geval binnen de politieke vrijheid (van meningsuiting). Het is het effect van die vrijheid dat hier vandaag wordt gedagvaard,” voegt ze toe.

Very weird

Er gebeurde nog iets opmerkelijks. Toen Thierry Baudet in de uitzending van Ongehoord Nederland kritiek leverde op de in zijn ogen politiek gemotiveerde rechtspraak, kwam er plotseling een bericht uit Hilversum dat de uitzending moest worden onderbroken vanwege een ingelast NOS Journaal. “Very weird,” zei hij.

Dat Journaal kwam vervolgens niet. Baudet: “Zou het te maken hebben met de dingen die we zeiden?”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 203 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjefke
Sjefke
24 dagen geleden

Het OM samen met de Rechtspraak behoren tot de allergrootste criminele organisaties van Nederland….. daar is Tagi een kleine jonge bij.

Snappie nr 1
Snappie nr 1
24 dagen geleden

Zuchttttt…. 🙄
We zijn er nog lange niet hoor lieve mensjes !!

Anja Heij
Anja Heij
24 dagen geleden

Naar mijn bescheiden mening deed de officier van justitie (ja, zonder hoofdletters) juist aan opruiing.

Andre Maneschijn
Andre Maneschijn
24 dagen geleden

Het was een lange zit deze poppenkast uit te zitten. Begin me te schamen dat ik Nederlander ben mede nu de AIVD Nederland gaat regeren. De beloofde vrijheid van Wilders word een dictatuur. Maar goed we moeten alles 180 graden draaien de PVVérs stemden voor vrijheid en krijgen nu een versnelde AIVD/NCTV dictatuur.Het verweer van Gideo zou iedereen moeten zien.

Back to top button
142
0
We lezen graag je reactie!x