Het Complot

“FBI was meesterbrein achter moord op Martin Luther King”

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De beroemde woorden van Martin Luther King waren deze week weer veel te horen in de VS. Het was maandag Martin Luther King Day. Alle medewerkers van de federale overheid en veel scholen hadden een vrije dag.

Volgens twee schrijvers speelde de FBI een grote rol bij zijn moord. In hun boek Killing King gaan Stuart Wexler en Larry Hancock dieper in op de cover-up rond de moord op MLK. Zij stellen dat de FBI onder Clarence Kelly, de opvolger van J. Edgar Hoover, het Amerikaanse Congres misleidde door documenten over de moord op King te vernietigen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Congres had de inlichtingendienst opdracht gegeven de stukken te bewaren. De FBI zou onder meer alle informatie over Tommy Tarrants, een hooggeplaatst lid van de Ku Klux Klan uit Mississippi, hebben vernietigd. Dit kwam naar buiten toen een congressionele commissie de moord op King en president Kennedy moest onderzoeken.

Bewust

Volgens de auteurs werd Tarrants door de FBI ingehuurd om King te vermoorden. “Er is geen twijfel over mogelijk dat dit bewust is gedaan,” vertelde Wexler aan de Daily Mail. “Ze wilden niet dat hij als getuige zou worden gehoord.”

Een man genaamd Laude Matthews stond destijds op het punt de leiding van de Klan in Mississippi over te nemen. Wexler stelt dat Matthews in het geheim voor de FBI werkte. Als dit bewezen wordt kan dit één van de grootste schandalen in de geschiedenis van de FBI worden, voegde hij toe.

Meerdere pogingen

Tarrants zat in de gevangenis wegens een bomaanslag, maar de FBI liet hem vrij. Dat was ongehoord, aldus Wexler. In een vorig boek schreef het tweetal over een nationaal netwerk van blanke supremacisten dat meerdere pogingen heeft gedaan om dr. King te doden.

King werd op 4 april 1968 vermoord op het balkon van het Lorraine Hotel in Memphis in de staat Tennessee. James Earl Ray bekende de moord, maar herriep later zijn verklaring.

[Atlanta Blackstar]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
8 jaren geleden

De FBI het meesterbrein.
Juist.
En Dagobert Duck het meesterbrein achter de massa beroving die wij hier de Eurocrisis noemen.

Vroeger bestond het Romeinse Rijk uit een klein elite groepje rijke families die landen en gebieden gingen veroveren voor geld, slaven, kunst, macht, invloed en glory.

Vandaag bestaat het Westerse Rijk uit een klein elite groepje rijke families die landen en gebieden vervoveren voor geld, slaven, kunst, macht, invloed.

De trots van het roven, doden en plunderen is er toch wat vanaf, gezien de bevolking toch iets wijzer is geworden.
Dus nu verstoppen ze zich achter puppets, propaganda, grote merken en terreurnetwerken als de FBI.

Wat niks meer is dan een geheime staats politie waarvoor we de afkorting Gestapo hebben.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
8 jaren geleden

LS…

Meesterbrein !? Die Satanische genius zal je bedoelen !

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
8 jaren geleden

Diep Satanische etc

trackback
Martin Luther King 50 jaar geleden vermoord – The Edgy Veggie
6 jaren geleden

[…] zelfs tot zelfmoord aangezet hebben en er zijn mensen die ervan overtuigd zijn dat de politiedienst betrokken was bij de […]

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x