Mens en Dier

Bizarre diepzeevis gefilmd in Golf van Mexico (video)

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse wetenschappers hebben een riemvis in zijn natuurlijke omgeving in de diepzee gefilmd.

Onderzoekers van de Louisiana State University troffen de riemvis aan in de buurt van een olieplatform in de Golf van Mexico.

Ze maakten gebruik van een op afstand bestuurbaar voertuig om de beelden van de reusachtige vis op enkele honderden meters diepte te kunnen maken.

Grote vin

De riemvis kan een lengte van 17 meter bereiken en is daarmee de langste beenvis ter wereld. Deze soort leeft op een diepte van 20 tot 1000 meter en wordt zelden levend aangetroffen.

Op 19 mei 2009 spoelden op Texel en Vlieland twee riemvissen aan van respectievelijk 3,20 en 3,30 meter. Hoewel de riemvis ook in de Noordzee voorkomt, was het volgens bioloog Pierre Bonnet van Ecomare op Texel de eerste keer dat deze vissen in Nederland zijn aangespoeld.

Het vreemde uiterlijk van de riemvis, Regalecus glesne genaamd, vormt volgens sommige historici de basis van verhalen over zeeslangen die oude zeelieden met elkaar deelden. De grote vin op de rug van de vis versterkt zijn vreemde voorkomen.

Paper

Wetenschappers filmden in 2007 voor de kust van West-Afrika ook een dier dat sterk leek op een riemvis, maar de waarneming is nooit officieel bevestigd.

In de Golf van Mexico is de riemvis tussen 2008 en 2011 in totaal vijf keer gezien. Afgelopen week verscheen in het Journal of Fish Biology een paper over deze waarnemingen.

Bron: Petethomasoutdoors.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold
Arnold
8 jaren geleden

Prachtige opname!

Linda
Linda
8 jaren geleden

Mooi dier(tje) zeg. Maar wat een coördinatievermogen heb je nodig met zo’n lijf. Wat weet ik weinig van het leven op aarde.

peter
peter
8 jaren geleden

Mooi beest, schitterend om zo te kunnen zien. En lijkt eigenlijk best wel op een ruimtestation…

Vonzie
Vonzie
8 jaren geleden

Zelf zou ik zoiets eerder bijzonder noemen dan bizar. Heel mooi ook hoe zijn vin over zijn ruggetje golft.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x