Binnenland

Boerin slaakt noodkreet: van dit verhaal gaan je nekharen recht overeind staan

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Boerin en logopedist Sonja van Rijn slaakt op social media een noodkreet. Volgens de overheid heeft ze een piekbelastend melkveebedrijf.

Het bedrijf van de familie Van Rijn heeft nog geen 100 melkkoeien en bevindt zich in Drenthe. Tussen het huis van het gezin en het Dwingelderveld liggen de A28 en de doorgaande weg naar de vuilverbranding Attero, met een CO2-uitstoot van 1,5 miljoen ton per jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Van Rijn schrijft dat er dagelijks honderden vrachtwagens vol afval uit heel Europa langs haar boerderij komen. “Maar blijkbaar zijn deze twee drukke wegen, de grote vuilverbranding en de schapen en koeien op het Dwingelderveld minder schadelijk voor de natuur dan onze 100 koeien op onze boerderij,” verzucht ze.

Niet zo ‘woest aantrekkelijk’

Van Rijn voegt toe dat de stikstofmetingen al meerdere keren wetenschappelijk zijn weerlegd. “Maar blijkbaar zijn wij als boerengezin om bepaalde redenen niet meer welkom in ons eigen Nederland.”

“Wanneer de politiek het heeft over onteigenen, dan voelt het alsof wij met onze gezinnen het niet waard zijn om te zoeken naar alternatieven,” merkt Van Rijn op.

Bij het uitkopen kijkt men overigens puur naar het bouwjaar, ongeacht de staat van onderhoud en eventuele renovaties. Dan is 120 procent keer bijna ‘nul’ niet zo ‘woest aantrekkelijk’, zoals demissionair stikstofminister Van der Wal eerder beweerde.

Beroepsverbod

“Blijkbaar zijn wij zo slecht voor onze dieren en voor onze natuur dat we met een schop onder de kont maar moeten zien waar we naartoe vertrekken, als we het maar niet wagen om elders, waar ook in Europa, ons boerengezin voort te zetten. Want na onteigening krijgen boeren(gezinnen) een beroepsverbod voor heel Europa.”

Van Rijn vraagt de politiek uit de grond van haar hart om te helpen boerengezinnen niet te verjagen vanwege politieke wensnatuur.

Ze krijgt veel steun. Zo schrijft Robert Jan Vonk, fractievertegenwoordiger van PvdD bij de Provinciale Staten in Zuid-Holland: “Verschrikkelijk dat jullie onteigend worden!”

4.9 250 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
11 maanden geleden

Vergeet nooit niet dat Rutte BBB D66 etc. hierachter zitten.(en alle andere verderflijke zaken)

Mikkie
Mikkie
11 maanden geleden

Nee joh…voor die honded koeien 100 moeten nu 100 hybride wolven komen …met chip..zodat ze op afstand bestuurbaar zijn..
Pas op voor de boze wolfshond…

Franske
Franske
11 maanden geleden
Marc
Marc
11 maanden geleden

Heeft duidelijk niks met stikstof of dergelijke te maken. Breek de voedselketen af en met het beetje dat overblijft houd je de hongerige meute in bedwang.

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x