Buitenland

‘Soros en Biden klopten Oekraïners 1,5 miljard uit de zak’. Parlementslid legt omvangrijk corruptieschandaal bloot

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Oekraïens parlementslid heeft tijdens een persconferentie een omvangrijk corruptieschandaal blootgelegd, waar onder meer presidentskandidaat Joe Biden, de Oekraïense oud-president Petro Porosjenko en miljardair George Soros bij betrokken zouden zijn.

Parlementslid Andrej Derkatsj liet gelekte geluidsopnames horen waarop de stemmen van Biden en Porosjenko te horen zouden zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens de politicus gaf Biden Porosjenko opdracht om de directeur van staatsenergiebedrijf Naftogaz, Andrej Koboljev, te beschermen. Toenmalig premier Grojsman wilde hem ontslaan. Via het gasbedrijf zouden de samenzweerders 1,5 miljard dollar uit de Oekraïense staatskas hebben gestolen. Naftogaz kocht namelijk goedkoop Russisch gas via Slowakije, maar verkocht het aan de Oekraïners als – duurder – Europees gas. Porosjenko verhoogde daarnaast de gasprijs.

10 zaken

“Ze klopten Oekraïners geld uit de zak. Dit is corruptie. Dit raakt ieder gezin,” benadrukte het parlementslid. “Biden zei tegen Porosjenko: ‘Zorg ervoor dat de premier doet wat wij willen, en je krijgt je miljard’. Zo ziet internationale corruptie eruit.”

Derkatsj is nu bezig een groot platform tegen corruptie op te zetten om deze zaak verder te onderzoeken. “We werken momenteel aan 10 verschillende zaken rond vertegenwoordigers van de Democratische Partij en bondgenoten van Soros.”

“De Democraten en Soros hebben vanwege hun enorme netwerk veel invloed gekregen in Oekraïne. De Oekraïense overheid, de politieke en economische elite, en het rechtssysteem zijn verstrikt geraakt in hun tentakels.”

Bekijk de persconferentie hieronder:

Derkatsj heeft zijn onderzoek hier gepubliceerd. Het bevat veel achtergrondinformatie, waaronder documenten, geluidsopnames, tabellen en fotomateriaal.

[Derkach]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Too Soon!

KALI
KALI
3 jaren geleden

Ik bedenk me net dat ik een hele tijd terug ergens gelezen had dat ’s werelds beste virologen op MH 17 zaten op weg naar een conferenitie Zou het kunnen dat iemand daarvan voorkennis had van het coronaplan en dat uit de doeken wou doen? Moesten ze daarom uitgeschakeld worden en is Biden en/ of Soros daar verantwoordelijk voor? Misschien had Trump daar lucht van gekregen en wou hij daarom een corruptieo derzoek afdwingen tegen Biden en zijn zoon in de hoop bewijzen te vinden. De democraten kwamen dat dan weer te weten en beschuldigden Trump dan weer van inmenging in buitenlandse politiek. Iemand?

kuus
kuus
3 jaren geleden

Ja daarom hoort Oekraïne bij europa ook corrupt.

Gea Breuker
Gea Breuker
3 jaren geleden

De namen Hans van Baalen en Guy Verhofstadt komen ook wel bovendrijven in dat corruptie moeras. En Mark Rutte ook, samen met enkele RABObank personen. Super ontwikkeling!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x