Homepagina » Buitenland » ‘Soros en Biden klopten Oekraïners 1,5 miljard uit de zak’. Parlementslid legt omvangrijk corruptieschandaal bloot
soros
Foto: YouTube/NABU Leaks

‘Soros en Biden klopten Oekraïners 1,5 miljard uit de zak’. Parlementslid legt omvangrijk corruptieschandaal bloot

Een Oekraïens parlementslid heeft tijdens een persconferentie een omvangrijk corruptieschandaal blootgelegd, waar onder meer presidentskandidaat Joe Biden, de Oekraïense oud-president Petro Porosjenko en miljardair George Soros bij betrokken zouden zijn.

Parlementslid Andrej Derkatsj liet gelekte geluidsopnames horen waarop de stemmen van Biden en Porosjenko te horen zouden zijn.

Volgens de politicus gaf Biden Porosjenko opdracht om de directeur van staatsenergiebedrijf Naftogaz, Andrej Koboljev, te beschermen. Toenmalig premier Grojsman wilde hem ontslaan. Via het gasbedrijf zouden de samenzweerders 1,5 miljard dollar uit de Oekraïense staatskas hebben gestolen. Naftogaz kocht namelijk goedkoop Russisch gas via Slowakije, maar verkocht het aan de Oekraïners als – duurder – Europees gas. Porosjenko verhoogde daarnaast de gasprijs.

10 zaken

“Ze klopten Oekraïners geld uit de zak. Dit is corruptie. Dit raakt ieder gezin,” benadrukte het parlementslid. “Biden zei tegen Porosjenko: ‘Zorg ervoor dat de premier doet wat wij willen, en je krijgt je miljard’. Zo ziet internationale corruptie eruit.”

Derkatsj is nu bezig een groot platform tegen corruptie op te zetten om deze zaak verder te onderzoeken. “We werken momenteel aan 10 verschillende zaken rond vertegenwoordigers van de Democratische Partij en bondgenoten van Soros.”

“De Democraten en Soros hebben vanwege hun enorme netwerk veel invloed gekregen in Oekraïne. De Oekraïense overheid, de politieke en economische elite, en het rechtssysteem zijn verstrikt geraakt in hun tentakels.”

Bekijk de persconferentie hieronder:

Derkatsj heeft zijn onderzoek hier gepubliceerd. Het bevat veel achtergrondinformatie, waaronder documenten, geluidsopnames, tabellen en fotomateriaal.

[Derkach]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Ik bedenk me net dat ik een hele tijd terug ergens gelezen had dat ‘s werelds beste virologen op MH 17 zaten op weg naar een conferenitie Zou het kunnen dat iemand daarvan voorkennis had van het coronaplan en dat uit de doeken wou doen? Moesten ze daarom uitgeschakeld worden en is Biden en/ of Soros daar verantwoordelijk voor? Misschien had Trump daar lucht van gekregen en wou hij daarom een corruptieo derzoek afdwingen tegen Biden en zijn zoon in de hoop bewijzen te vinden. De democraten kwamen dat dan weer te weten en beschuldigden Trump dan weer van inmenging in buitenlandse politiek. Iemand?

  13 likes
 2. De namen Hans van Baalen en Guy Verhofstadt komen ook wel bovendrijven in dat corruptie moeras. En Mark Rutte ook, samen met enkele RABObank personen. Super ontwikkeling!

  7 likes
 3. Ja daarom hoort Oekraïne bij europa ook corrupt.

  5 likes
 4. Too Soon!

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

edgar davids

Edgar Davids (moet slavernijdebat aanzwengelen) gespot met Soros junior: ‘Mijn beste vriend!’

Gistermiddag meldde de NOS dat ex-voetballer Edgar ...