Gezondheid

Moeder (30) ‘behandeld als crimineel’ omdat ze haar 3-jarige dochtertje cannabisolie geeft tegen epilepsie

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Britse moeder is naar eigen zeggen ‘behandeld als een crimineel’ omdat ze haar dochtertje cannabisolie geeft tegen epileptische aanvallen. De autoriteiten dreigden zelfs haar beide kinderen uit huis te laten plaatsen.

Louise Bostock (30) begon de legale olie te gebruiken om te voorkomen dat haar 3-jarige dochter Jayla heftige epileptische aanvallen krijgt. Het meisje werd toen ze een jaar oud was gediagnosticeerd met een degeneratieve hersenaandoening. Ze kan niet lopen en praten en krijgt vloeibare voeding.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ze krijgt daarnaast om de drie of vier weken last van zware aanvallen, die gemiddeld vijf tot 10 dagen duren,” zegt Louise. De aanvallen zijn zo extreem dat Jayla’s maag begint te bloeden. Ze krijgt dan extra zuurstof en moet te allen tijde in bed blijven liggen.

Nachtmerrie

Hoewel de aandoening voor artsen een mysterie is, denken ze dat Jayla vroeg zal sterven. Louise kwam via een zoektocht op internet uit bij cannabisolie. Door de stoffen in cannabis kunnen kinderen de helft minder epileptische aanvallen krijgen.

Hoewel cannabisolie legaal is, wordt het alleen voorgeschreven aan MS-patiënten. Nu Louise haar dochter de olie geeft, is haar situatie drastisch verbeterd. Maar het personeel van het Birmingham Children’s Hospital hield Jayla vijf dagen in het ziekenhuis toen Louise begon over de olie.

Artsen belden de politie en Louise kreeg te horen dat haar zoon Junior bij familie moest blijven terwijl er een onderzoek werd ingesteld naar de olie. “Het is een nachtmerrie geweest. Hartverscheurend,” zei ze. “Ze behandelden me als een crimineel.”

Glimlach

“Sinds Jayla de olie krijgt is haar leven compleet veranderd,” ging ze verder. “Normaal gesproken slaapt ze de hele dag, maar ze begint nu goed te eten en kijkt tv met een glimlach op haar gezicht. Ik heb haar zelfs voor het eerst horen lachen.”

Na het onderzoek kreeg Louise te horen dat er verder geen stappen worden ondernomen en dat Jayla cannabisolie kan blijven nemen. Louise hoopt zelfs dat de neuroloog van haar dochtertje het middel wil voorschrijven.

[Birmingham Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
8 jaren geleden

we weten toch allemaal wel dat hier de farma industrie achter zit want die heeft toch z g n betere medicijnen !! laat me niet huilen !

rob
rob
8 jaren geleden

zo zie je maar overheden , of beter gezegd regelheden , ze volgen de letter ook letterlijk onder de mom van regeltjes wetjes hokjes en vakjes en als er iets niet in past dansen ze als marionetten op deze hokjes , ze volgen wat ze geleerd hebben en als het er buiten valt past het niet van wat ze geleerd hebben , ze doen dan onderzoek ,komen erachter dat de hokjes vakjes regeltjes niet meer past bij het medicijn die ze als behandeling geven van patiënten met een ziekte geven deze medicijnen die geen meter helpen en als men dan zelf gaat dokteren is er paniek in de hokjes en regeltjes van deze overheden

rob
rob
8 jaren geleden

vervolg … overheden, instellingen volgen half blindelings hun eigen erkende zienswijze die ze als een medicijn zien en als een goed word beschreven en gedacht, wijkt het af vooral op het gebied als het buiten de medicijn valt die niet als een medicijn word erkent reageren ze als marionetten die onder regels wetten hokjes en vakjes vallen.. zodat je als een crimineel word behandelt .. tussen legaal en illegaal zitten maar heel kleine verschillen . illegaal is iets wat men niet mag maar toch doet, het valt buiten regels en wetten, legaal is iets wat men doet in de hokjes van regels en wetten en daar verschuilen overheden en instellingen achter, ze zijn dan ingedekt van vervolging, zo houden ze de macht maar reken maar dat ook zij in het geheim iets doen , die illegaal zijn maar ze zijn dan ingedekt van vervolging .. hoe vaak doen ze iets wat mensen niet mogen weten,,
tussen illegaal en legaal zitten kleine verschillen , alleen ze vallen niet zo op de overheden en instellingen ze zijn ingedekt als een norm…

rob
rob
8 jaren geleden

vervolg …. illegaal en legaal zijn elkaars tegen polen . ze zijn collega’s van elkaar , de een doet het buiten regels en wetten om ze hebben lak aan regels en wetten,, en de ander doet het onder regels en wetten waarin ze zich aan houden ,, soms moeten illegaliteit de legale eens wakker schudden, hun regeltjes en hokjes moeten eens geschud worden.. wakker geschud worden want ze slapen of ze zien niet meer… wees daarom als mensen iets doen wakker wat niet mag… dat geld op elk gebied van legaal en illegaal.. de juiste verhouding is de middenweg.. tussen deze twee zijn maar kleine verschillen

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x