Homepagina » Buitenland » ‘Web van corruptie onder de elite’: Murdoch, Cheney en Rothschild krijgen olierechten Syrië in handen
Web van corruptie onder de elite: Murdoch, Cheney en Rothschild krijgen olierechten Syrië in handen

‘Web van corruptie onder de elite’: Murdoch, Cheney en Rothschild krijgen olierechten Syrië in handen

De Britse krant The Times plaatste onlangs een artikel over de oliebelangen van terreurgroep IS, Syrië en Turkije. In het artikel wordt met geen woord gerept over de betrokkenheid van de eigenaar van de krant, Rupert Murdoch, bij Genie Energy, een Israëlisch bedrijf dat van de Israëlische overheid naar olie mag boren in Syrië. Dat schrijft de Britse oud-ambassadeur en mensenrechtenactivist Craig Murray.

“Dick Cheney en Lord Rothschild zijn ook aandeelhouders van dit bedrijf,” zegt hij. “Dit is geen samenzweringstheorie. Dit is een samenzwering.”

Propaganda

Als er een neoconservatieve marionet wordt geïnstalleerd in Damascus, zal de beurskoers van het aandeel Genie flink stijgen, aldus Murray. “Fox News, Sky News, The Times, The Sun en de vele andere media van Murdoch sturen allemaal aan op westerse militaire interventie in Syrië, maar zeggen er niet bij dat deze propaganda wordt verspreid om een beleid af te dwingen dat in lijn is met de financiële belangen van deze mediamagnaat.”

"Het is geen samenzweringstheorie maar een samenzwering": Murdoch, Cheney en Rothschild krijgen olierechten Syrië in handen

Craig Murray

Zelfs mensen die actief op zoek zijn naar informatie kunnen nergens een register vinden met de belangen van media-eigenaren. Dr. Rowan Cruft van de Universiteit van Stirling vindt dat de financiële en politieke belangen van de eigenaar, redacteur of journalist altijd onder een artikel moeten worden vermeld. Dat hoeft nu niet.

Web van corruptie

Volgens Murray dansen de media naar de pijpen van de grote corporaties. Een financieel journalist moet bijvoorbeeld altijd aangeven of hij of zij een belang heeft in het bedrijf waarover het artikel gaat, maar hoeft belangen van de eigenaar, de persoon die hem of haar betaalt om te schrijven, niet te vermelden.

“Als je denkt dat ze dit niet met opzet doen dan ben je extreem naïef,” zegt Murray. “Dit is slechts een glimp in het enorme web van corruptie onder de elite.”

[Craig Murray]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kael
kael
6 jaren geleden

verklaart alles. En nu , zonder gemor naar de slachtbank ?

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
kim
kim
6 jaren geleden

Waarom verbaasd dit me nou niet.

lust for life
lust for life
6 jaren geleden

Het is wat, oude geesteszieke mannetjes die stinken naar lijkenkist pogen tot de laatste dag nog wat binnen te harken. Man, man, man, wat mankeert zulke mensen toch dat ze tot op de laatste dag proberen om over lijken te gaan en denken iets voor zichzelf toe te voegen terwijl ze bijna op omvallen staan. Maar heren er is niks meer, technisch gezien zijn jullie rottende lijken die op hun laatste beetje reserves lopen, ga leven, doe iets goeds, maak mensen gelukkig en misschien kunnen jullie dan nog een laatste beetje zielenrust verdienen.

x

Check Also

israël

Israëlische vaccinchef biecht op: ‘We hebben fouten gemaakt’

Uit een Israëlische studie blijkt dat een ...

data

Overheidsdata: aantal ziekenhuisopnames & sterfgevallen schiet omhoog na vaccinatie

Verbijsterende data afkomstig uit de Canadese provincie ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

17
0
We lezen graag je reactie!x