Homepagina » Bewustzijn » Je brein hallucineert je realiteit. Waarom de wereld om je heen een illusie is
Je brein hallucineert je realiteit. Waarom de wereld om je heen een illusie is

Je brein hallucineert je realiteit. Waarom de wereld om je heen een illusie is

De realiteit om ons heen is een voortvloeisel van onze hersenactiviteit. Dat zegt professor Anil Seth van de Universiteit van Sussex.

Hoe weten we dat we de echte wereld zien? Waarschijnlijk is de realiteit die we waarnemen een illusie, aldus Seth.

“Alles wat we waarnemen, alles wat we ervaren, is het resultaat van zintuiglijke informatieverwerking,” zegt hij.

We zien met ons brein

Perceptie is geen reflectie van de wereld om ons heen, maar een interpretatieproces. “Het is makkelijk om aan te nemen dat we met onze ogen zien, maar we zien met ons brein,” klinkt het.

Onze ogen zijn nodig om te kunnen zien, maar wat we daadwerkelijk zien is vooral het gevolg van de manier waarop ons brein alle informatie interpreteert die de ogen opvangen.

Om die reden zien sommige mensen wat anderen niet kunnen zien. “We denken dat de wereld om ons heen echt is, maar in werkelijkheid is het een constructie van het brein.”

Echt

Dus als je een bepaalde kleur ziet, betekent dat niet per definitie dat die kleur in het universum bestaat en dat jouw rode mok een kleur heeft die los staat van je geest en brein.

Rood is een kleur die je brein heeft aangemaakt om visuele informatie te interpreteren. En dit leidt tot de vraag: is alles wel echt? Is er überhaupt iets wat echt bestaat?

Bekijk ook het filmpje hieronder:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mikaël schreef:

  Helaas nog zeer materialistisch en wetenschappelijk voorgesteld . Gelukkig weet of beter durft hij als wetenschapper nog te zeggen dat de mens een Self ,een Zelf dus een Ik heeft ,maar verder gaat dit niet . En kleuren en geuren zijn geen hallucintaties van het brein, maar bestaan wel degelijk , het zijn elementale wezens van vuur watewr lucht en aarde die maken dat wij de ,dingen, zien zoals ze zijn . Dze man spreekt ook niet( of verzwijgt ) over een etherisch en astraal lichaam dat wij hebben , mag niet van de wetenschap en neurologen ! Onze gedachten leven in ons etherisch lichaam en ons bewustzijn is eeuwig en het leven gaat gewoon verder na de dood , maar zonder fysiek lichaam ( zie ook Pim van Lomeel ) , bewijzen te over en BDE ervaringen

  14 likes
 • Elise schreef:

  Ben het niet eens met de titel. Elke energie heeft zijn eigen kleur. De meest mensen zien de energie als dezelfde kleur. Behalve mensen , die kleurenblind zijn en andere oogaandoeningen. Ik zie het juist dat men zo dingen/alles kan onderscheiden. Zo weet je dat een plant, die plant is, die vogel niet hetzelfde is als een andere vogel enz. Dus niet alleen de vorm, maar ook de kleur maakt iets herkenbaar.
  Je kunt kleur en vorm niet van elkaar scheiden als geheel(het tastbare) En iets wat je kunt voelen/tasten is er toch echt. Een grote steen op de weg, daar kun je toch echt niet doorheen lopen.
  Ook al wil men dat wel bereiken.
  Oh ja en als de zon(licht) er niet was, dan kon je ook geen kleur zien. Het mes snijdt aan meerdere kanten en men moet ophouden met onzin te verspreiden om de technologie verder door te zetten. Het wordt onze dood en die van andere levende wezens. Bah bah en nog eens bah.

  8 likes
 • René schreef:

  Jippie, Rutte en cs bestaat niet 🙂

  6 likes
 • Margie schreef:

  Schetenwappers…natuurlijk bij Ted Talk

  6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  De kleuren die we blauw/rood/geel noemen hebben alle een vaststaande golf lengte en zijn dus reeël. Voor de hersenen van ieder mens kan het anders weergegeven worden en daarom ziet de ene mens iets anders dan de ander. De wereld blijft er even werkelijk om en is zeker geen illusie.

  5 likes
 • Mikaël schreef:

  Eigenlijk weer het zoveelste universitaire wetenschapswarhoofd wat hier de waarheid wil verkondigen …
  Hij zou beter eerst enkele boeken over de geestes-wetenschap lezen .
  Een mens bestaat uit 4 lichamen , een fysieke is vast en ruimtelijk , een etherisch lichaam welk vloeibaar is , een astraal lichaam staat voor luchtelement en een Zelf of Ik staat voor warmteorganisatie . Met het fusieke licham leven wij in het ,heden, en ruimtelijk , met het etherische lichaam leven wij in de TIJD en gaat terug tot voor onze geboorte en bevat ook al onze gedachten en herinneringen , Met het astrale lichaam leven wij in het astrale licht en gaan zo dooheen de dood naar de volgende geboorte , en daardoor strekt het leven van de mens zich uit tot in zijn vorige incarnatie . Ons vorige Ik bewustzijn dragen wij in ons onderbewustzijn dank zij deze warmteorganisatie. Door deze tijdsdimensie van het IK leven wij ook in onze intuitie en kunnen in staat zijn te schouwen naar ons vorige leven op aarde .Het Ik van de tegenwoordige incarnatie is nooit af , maar in wording ! Wij zijn lichtwezens en besttan uit bevroren licht , door verdichting ontstaat de zogenaamde materie . Inwijdingen en adepten zijn in staat om deze zogenaamde materie te verlichten , vandaar het woord “verlichting “en als een etherisch lichaam te verschijnen en zich te verplaatsen op verschillende plaatsen op aarde , zo/ook deed de etherische Christus die ons het voorbeeld gaf .

  5 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Wetenschap is niet te vertrouwen omdat het zichzelf steeds herroept , sinds jaar en dag.
  Steeds weer heeft iemand iets gevonden dat eerdere uitgangspunten herroept.
  Er bestaat geen zeker weten (wetenschap), maar het zijn veronderstellingen.

  4 likes
 • Aradhel schreef:

  De zin en onzin van de wetenschap…hemeltjelief. Gelukkig zie ik hierboven allemaal reacties van mensen die de onzin van deze professor [in de weetnietkunde, noem ik ze] Anil Seth doorzien als zijnde jibber jabber bs. De werkelijkheid is, dat steeds meer mensen zich bewust worden van wat er echt aan de hand is, dat we worden voorgelogen, verdeeld, en tegen elkaar worden opgezet …althans, dat is mijns inziens waarom wij door Jan en alleman worden ‘doodgegooid’ met leugens en deceptie. Ik ben een autodidact, en heb jaren geleden, na gedegen ingewerkt te zijn, een cosmetisch lab in mijn eentje gerund, zonder ooit een laborantenschool van binnen te hebben gezien. Ieder mens heeft een zelflerend vermogen, maar helaas zijn er deze gehersenspoelde figuren, die uitkotsen wat er ooit in is gekieperd. Dat wordt nooit meer wat…koekoek!

  2 likes
 • lezertje2002 schreef:

  Moeilijke materie hoor. Hallucineren we dan ook massaal hetzelfde? Hallucineren we dan niet alleen de gebeurtenis maar ook de consequenties? Massaal?

  1 likes
 • Straalmans schreef:

  In heldere momenten interpreteert je hersenen dezelfde informatie anders dan in troebele momenten.

  1 likes
 • Jonathan schreef:

  Nou, het geeft in ieder geval aan (voor mensen die suicidaal zijn) dat je beter uit t leven kan stappen, omdat het volgens dat mens toch niet “echt” is…

  1 likes
 • salvar schreef:

  Is er überhaupt iets wat echt bestaat?

  ja ik, ook al is het mijn bewustzijn.

  0 likes
 • Rob schreef:

  Hoe ontstaat bewustzijn? Bewustzijn ontstaat niet, het is er en daarom ervaar je het menselijke leven. De hersenen zijn gewoon een supercomputer dat het hele lichaam en zijn processen regelt. Bewustzijn betreft de ziel en daarom er leven en ervaar je je omgeving in beelden, geluiden, geuren, smaken en gevoel in eigen lichaam. Zintuiglijke waarneming is geen hallucinatie, het is menselijke (meest beperkte) vorm van bewustzijn, via de zintuigen. Alles is energie wordt er wel eens gezegd maar alles wat leeft bevat bewustzijn. Net als het menselijk lichaam zijn dieren, bomen enz vormen waar het leven (en dus ook het bewustzijn) zich in bevindt. Als je gaat hallucineren dan is dat volgens mij niets anders dat je alleen maar deel uit maakt van een wereld van macht en je door bepaalde middelen vreemde dingen gaat ervaren omdat je niet het leven leeft waarin je in contact met het leven om je heen staan. In die zin zou hallucinatie dus gewoon betekenen dat je vreemde zaken mee maakt omdat je niet in het leven staat. Als je buitenlichamelijke ervaringen mee maakt dan is dat de ziel en zijn bewustzijn. Zo te horen wordt dat in de video uitgelegd als hallucinatie maar dan is hallucinatie meer een oordeel van het ego omdat die dan geconditioneerd is door o.a. opleidingen.

  0 likes
 • wolfje schreef:

  Wat de hersenen niet accepteren, zullen de ogen niet zien. Over wegkijkers gesproken

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  Leef jij het leven waar je vroeger ooit van droomde?

  Waarschijnlijk niet… Als ik mensen vraag waarom ...

  >