Homepagina » Bewustzijn » Je brein hallucineert je realiteit. Waarom de wereld om je heen een illusie is
Je brein hallucineert je realiteit. Waarom de wereld om je heen een illusie is

Je brein hallucineert je realiteit. Waarom de wereld om je heen een illusie is

De realiteit om ons heen is een voortvloeisel van onze hersenactiviteit. Dat zegt professor Anil Seth van de Universiteit van Sussex.

Hoe weten we dat we de echte wereld zien? Waarschijnlijk is de realiteit die we waarnemen een illusie, aldus Seth.

“Alles wat we waarnemen, alles wat we ervaren, is het resultaat van zintuiglijke informatieverwerking,” zegt hij.

We zien met ons brein

Perceptie is geen reflectie van de wereld om ons heen, maar een interpretatieproces. “Het is makkelijk om aan te nemen dat we met onze ogen zien, maar we zien met ons brein,” klinkt het.

Onze ogen zijn nodig om te kunnen zien, maar wat we daadwerkelijk zien is vooral het gevolg van de manier waarop ons brein alle informatie interpreteert die de ogen opvangen.

Om die reden zien sommige mensen wat anderen niet kunnen zien. “We denken dat de wereld om ons heen echt is, maar in werkelijkheid is het een constructie van het brein.”

Echt

Dus als je een bepaalde kleur ziet, betekent dat niet per definitie dat die kleur in het universum bestaat en dat jouw rode mok een kleur heeft die los staat van je geest en brein.

Rood is een kleur die je brein heeft aangemaakt om visuele informatie te interpreteren. En dit leidt tot de vraag: is alles wel echt? Is er überhaupt iets wat echt bestaat?

Bekijk ook het filmpje hieronder:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikaël
Mikaël
1 jaar geleden

Helaas nog zeer materialistisch en wetenschappelijk voorgesteld . Gelukkig weet of beter durft hij als wetenschapper nog te zeggen dat de mens een Self ,een Zelf dus een Ik heeft ,maar verder gaat dit niet . En kleuren en geuren zijn geen hallucintaties van het brein, maar bestaan wel degelijk , het zijn elementale wezens van vuur watewr lucht en aarde die maken dat wij de ,dingen, zien zoals ze zijn . Dze man spreekt ook niet( of verzwijgt ) over een etherisch en astraal lichaam dat wij hebben , mag niet van de wetenschap en neurologen ! Onze gedachten leven in ons etherisch lichaam en ons bewustzijn is eeuwig en het leven gaat gewoon verder na de dood , maar zonder fysiek lichaam ( zie ook Pim van Lomeel ) , bewijzen te over en BDE ervaringen

René
René
1 jaar geleden

Jippie, Rutte en cs bestaat niet 🙂

Sergio
Sergio
Reactie op  René
1 jaar geleden

Konden we Rutte maar zintuiglijk definitief uitschakelen …

Elise
Elise
1 jaar geleden

Ben het niet eens met de titel. Elke energie heeft zijn eigen kleur. De meest mensen zien de energie als dezelfde kleur. Behalve mensen , die kleurenblind zijn en andere oogaandoeningen. Ik zie het juist dat men zo dingen/alles kan onderscheiden. Zo weet je dat een plant, die plant is, die vogel niet hetzelfde is als een andere vogel enz. Dus niet alleen de vorm, maar ook de kleur maakt iets herkenbaar.
Je kunt kleur en vorm niet van elkaar scheiden als geheel(het tastbare) En iets wat je kunt voelen/tasten is er toch echt. Een grote steen op de weg, daar kun je toch echt niet doorheen lopen.
Ook al wil men dat wel bereiken.
Oh ja en als de zon(licht) er niet was, dan kon je ook geen kleur zien. Het mes snijdt aan meerdere kanten en men moet ophouden met onzin te verspreiden om de technologie verder door te zetten. Het wordt onze dood en die van andere levende wezens. Bah bah en nog eens bah.

salvar
salvar
1 jaar geleden

Is er überhaupt iets wat echt bestaat?

ja ik, ook al is het mijn bewustzijn.

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

De kleuren die we blauw/rood/geel noemen hebben alle een vaststaande golf lengte en zijn dus reeël. Voor de hersenen van ieder mens kan het anders weergegeven worden en daarom ziet de ene mens iets anders dan de ander. De wereld blijft er even werkelijk om en is zeker geen illusie.

lezertje2002
lezertje2002
1 jaar geleden

Moeilijke materie hoor. Hallucineren we dan ook massaal hetzelfde? Hallucineren we dan niet alleen de gebeurtenis maar ook de consequenties? Massaal?

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

In heldere momenten interpreteert je hersenen dezelfde informatie anders dan in troebele momenten.

Mikaël
Mikaël
1 jaar geleden

Eigenlijk weer het zoveelste universitaire wetenschapswarhoofd wat hier de waarheid wil verkondigen …
Hij zou beter eerst enkele boeken over de geestes-wetenschap lezen .
Een mens bestaat uit 4 lichamen , een fysieke is vast en ruimtelijk , een etherisch lichaam welk vloeibaar is , een astraal lichaam staat voor luchtelement en een Zelf of Ik staat voor warmteorganisatie . Met het fusieke licham leven wij in het ,heden, en ruimtelijk , met het etherische lichaam leven wij in de TIJD en gaat terug tot voor onze geboorte en bevat ook al onze gedachten en herinneringen , Met het astrale lichaam leven wij in het astrale licht en gaan zo dooheen de dood naar de volgende geboorte , en daardoor strekt het leven van de mens zich uit tot in zijn vorige incarnatie . Ons vorige Ik bewustzijn dragen wij in ons onderbewustzijn dank zij deze warmteorganisatie. Door deze tijdsdimensie van het IK leven wij ook in onze intuitie en kunnen in staat zijn te schouwen naar ons vorige leven op aarde .Het Ik van de tegenwoordige incarnatie is nooit af , maar in wording ! Wij zijn lichtwezens en besttan uit bevroren licht , door verdichting ontstaat de zogenaamde materie . Inwijdingen en adepten zijn in staat om deze zogenaamde materie te verlichten , vandaar het woord “verlichting “en als een etherisch lichaam te verschijnen en zich te verplaatsen op verschillende plaatsen op aarde , zo/ook deed de etherische Christus die ons het voorbeeld gaf .

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  Mikaël
1 jaar geleden

Er is geen ik.

Margie
Margie
1 jaar geleden

Schetenwappers…natuurlijk bij Ted Talk

Aradhel
Aradhel
1 jaar geleden

De zin en onzin van de wetenschap…hemeltjelief. Gelukkig zie ik hierboven allemaal reacties van mensen die de onzin van deze professor [in de weetnietkunde, noem ik ze] Anil Seth doorzien als zijnde jibber jabber bs. De werkelijkheid is, dat steeds meer mensen zich bewust worden van wat er echt aan de hand is, dat we worden voorgelogen, verdeeld, en tegen elkaar worden opgezet …althans, dat is mijns inziens waarom wij door Jan en alleman worden ‘doodgegooid’ met leugens en deceptie. Ik ben een autodidact, en heb jaren geleden, na gedegen ingewerkt te zijn, een cosmetisch lab in mijn eentje gerund, zonder ooit een laborantenschool van binnen te hebben gezien. Ieder mens heeft een zelflerend vermogen, maar helaas zijn er deze gehersenspoelde figuren, die uitkotsen wat er ooit in is gekieperd. Dat wordt nooit meer wat…koekoek!

x

Check Also

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x