Bewustzijn

Je brein hallucineert je realiteit. Waarom de wereld om je heen een illusie is

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De realiteit om ons heen is een voortvloeisel van onze hersenactiviteit. Dat zegt professor Anil Seth van de Universiteit van Sussex.

Hoe weten we dat we de echte wereld zien? Waarschijnlijk is de realiteit die we waarnemen een illusie, aldus Seth.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Alles wat we waarnemen, alles wat we ervaren, is het resultaat van zintuiglijke informatieverwerking,” zegt hij.

We zien met ons brein

Perceptie is geen reflectie van de wereld om ons heen, maar een interpretatieproces. “Het is makkelijk om aan te nemen dat we met onze ogen zien, maar we zien met ons brein,” klinkt het.

Onze ogen zijn nodig om te kunnen zien, maar wat we daadwerkelijk zien is vooral het gevolg van de manier waarop ons brein alle informatie interpreteert die de ogen opvangen.

Om die reden zien sommige mensen wat anderen niet kunnen zien. “We denken dat de wereld om ons heen echt is, maar in werkelijkheid is het een constructie van het brein.”

Echt

Dus als je een bepaalde kleur ziet, betekent dat niet per definitie dat die kleur in het universum bestaat en dat jouw rode mok een kleur heeft die los staat van je geest en brein.

Rood is een kleur die je brein heeft aangemaakt om visuele informatie te interpreteren. En dit leidt tot de vraag: is alles wel echt? Is er überhaupt iets wat echt bestaat?

Bekijk ook het filmpje hieronder:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikaël
Mikaël
4 jaren geleden

Helaas nog zeer materialistisch en wetenschappelijk voorgesteld . Gelukkig weet of beter durft hij als wetenschapper nog te zeggen dat de mens een Self ,een Zelf dus een Ik heeft ,maar verder gaat dit niet . En kleuren en geuren zijn geen hallucintaties van het brein, maar bestaan wel degelijk , het zijn elementale wezens van vuur watewr lucht en aarde die maken dat wij de ,dingen, zien zoals ze zijn . Dze man spreekt ook niet( of verzwijgt ) over een etherisch en astraal lichaam dat wij hebben , mag niet van de wetenschap en neurologen ! Onze gedachten leven in ons etherisch lichaam en ons bewustzijn is eeuwig en het leven gaat gewoon verder na de dood , maar zonder fysiek lichaam ( zie ook Pim van Lomeel ) , bewijzen te over en BDE ervaringen

René
René
4 jaren geleden

Jippie, Rutte en cs bestaat niet 🙂

Elise
Elise
4 jaren geleden

Ben het niet eens met de titel. Elke energie heeft zijn eigen kleur. De meest mensen zien de energie als dezelfde kleur. Behalve mensen , die kleurenblind zijn en andere oogaandoeningen. Ik zie het juist dat men zo dingen/alles kan onderscheiden. Zo weet je dat een plant, die plant is, die vogel niet hetzelfde is als een andere vogel enz. Dus niet alleen de vorm, maar ook de kleur maakt iets herkenbaar.
Je kunt kleur en vorm niet van elkaar scheiden als geheel(het tastbare) En iets wat je kunt voelen/tasten is er toch echt. Een grote steen op de weg, daar kun je toch echt niet doorheen lopen.
Ook al wil men dat wel bereiken.
Oh ja en als de zon(licht) er niet was, dan kon je ook geen kleur zien. Het mes snijdt aan meerdere kanten en men moet ophouden met onzin te verspreiden om de technologie verder door te zetten. Het wordt onze dood en die van andere levende wezens. Bah bah en nog eens bah.

salvar
salvar
4 jaren geleden

Is er überhaupt iets wat echt bestaat?

ja ik, ook al is het mijn bewustzijn.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x