Homepagina » Graancirkels » Graancirkel in zuiden Rusland verbaast dorpsbewoners
Graancirkel in zuiden Rusland verbaast dorpsbewoners

Graancirkel in zuiden Rusland verbaast dorpsbewoners

In een dorp in het zuiden van Rusland is een mysterieuze graancirkel verschenen. Sommige bewoners menen dat er bezoek is geweest van buitenaardsen. De formatie heeft een doorsnee van ongeveer 40 meter en is op donderdag opgemerkt in een zonnebloemveld in de regio Krasnodar, meldt nieuwssite Svet Mayakov.

Op zondag werd een video van de graancirkel op het populaire Russische sociale netwerk Vkontakte geplaatst. Te zien is dat de formatie bestaat uit een aantal vierkanten en rechthoeken die middels een bepaald patroon met elkaar verbonden zijn.

Het was niet meteen duidelijk hoe het patroon is ontstaan, hoewel één lokale bewoner aan 9 TV vertelde dat dorpsbewoners in het weiland een ongeïdentificeerd object hadden zien opstijgen. Het object zou het omringende gebied met een lichtbundel hebben verlicht.

Een camera op de boerderij pikte geen ongewone activiteit op. Ook is er niemand in het weiland gezien op het moment dat de formatie moet zijn ontstaan, aldus nieuwssite Svet Mayakov.

Veertig procent van alle Russische graancirkels verschijnt in de regio Krasnodar. Graancirkelenthousiastelingen reisden afgelopen maand nog af naar het gebied om te zoeken naar bewijs van het ongewone fenomeen.

Er zijn echter ook mensen die twijfelen aan het bovennatuurlijke aspect van graancirkels. “Ik zag ten eerste heel veel insecten en hagedissen in het veld,” vertelde Sergei Frolov aan de krant Komsomolskaya Pravda. “Ten tweede waren de stengels gebroken. Normaal gesproken zijn ze gebogen. Ook zijn er op verschillende plaatsen in het veld voetsporen te zien.”

[The Moscow Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Richie Cunningham

  Er word niet van boven gefilmd helaas.
  Ik heb ze complexer gezien.
  Beetje man made achtig.

 2. Graancirkels zijn de voorbodes van het Paradijs op Aarde en waar geen huidige mens toegang toe heeft.

  • Paradijs op aarde duurt denk nog wel paar jaartjes pik, kijk eens naar het echte nieuws. Statements maken als feit is een zwak Eigenschap naar mijn mening, iemand die zogenaamd “wakker” is klinkt naar mijn mening meer gek, maar als u dat beeld wilt scheppen, gaat u vooral door.

 3. Gebroken stengels? Man made. Bij de echte graan cirkels zijn ze gebogen.

 4. Zou handig zijn als jullie hierbij een foto van genomen bij doen..

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kees verhoeven

Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand ...

clinton

Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...