Homepagina » Natuur en Milieu » “Bizarre Siberische kraters kunnen mysterie Bermudadriehoek oplossen”
"Bizarre Siberische kraters kunnen mysterie Bermudadriehoek oplossen"

“Bizarre Siberische kraters kunnen mysterie Bermudadriehoek oplossen”

Eerder dit jaar verschenen in Siberië mysterieuze kraters. Over hun ontstaan gingen verschillende theorieën rond. Wetenschappers denken nu dat ze zijn veroorzaakt door gasexplosies onder de grond. Dezelfde explosies kunnen verklaren waarom er schepen en vliegtuigen verdwijnen in de Bermudadriehoek.

Door een ongewoon warme zomer in combinatie met geologische breuklijnen is een gigantische hoeveelheid gashydraten vrijgekomen, meldt het Trofimuk Institute of Petroleum-Gas Geology and Geophysics in de stad Novosibirsk.

Gashydraten zijn verbindingen van water rond het vriespunt en een gas dat in de moleculaire holtes van het water zit opgesloten. Ze komen voor in de permafrost in het noorden van Siberië, maar ook in diepe zeeën. In de Golf van Mexico is genoeg gashydraat aanwezig om de energiebehoefte van de Verenigde Staten de komende 2000 jaar te voorzien.

De krater op het schiereiland Yamal kan worden verklaard door het vrijkomen van gashydraten, aldus wetenschapper Vladimir Potapov. Enkele honderden meters onder de grond van het schiereiland en dichter bij het oppervlak bevinden zich gashydraten.

Er zijn mogelijk ook andere factoren die hebben bijgedragen aan de explosie. De krater bevindt zich op de plek waar twee tektonische platen elkaar kruisen. Het gebied rond de krater bleek tektonisch actief te zijn.

Gasexplosies kunnen ook de verdwijning van schepen en vliegtuigen in de Bermudadriehoek verklaren, zo denken experts. Dat gebied strekt zich uit van de Britse overzeese gebieden in de Atlantische Oceaan tot Florida en Puerto Rico.

Igor Jeltsov van het Trofimuk-instituut zei: “De Bermudadriehoek kan een kettingreactie van ontbindingen van gashydraten zijn. Bij zo’n reactie wordt methaanijs omgezet in gas. Je kunt het vergelijken met een lawine, een kernreactie, waarbij enorme hoeveelheden gas worden geproduceerd. Daardoor warmt de oceaan op en zinken schepen in wateren waarin veel gas vrijkomt.”

Op dezelfde manier raakt de lucht verzadigd met methaan, waardoor er extreme turbulentie ontstaat en vliegtuigen kunnen crashen. Het tijdschrift Science in Siberia trekt een parallel tussen de kraters en de Bermudadriehoek.

[The Siberian Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Natsu schreef:

  Met geen mogelijkheid dat deze kraters zijn ontstaan vanuit binnenin. De manier waarop de aarde rond het gat ligt en de structuren die naar beneden gaan lijken erop dat het gat is geboord. Waarschijnlijk voor ondergrondse bases omdat de elite snel banger begint te worden voor wat er gaat komen.

  • bert s schreef:

   Je hebt helemaal gelijk, de wanden zijn veelte glad en de vorm van de krater is bijna perfekt rond.
   Laatst een stukje gelezen van een archeoloog die de theorie van de gasexplosie afschilderde als complete onzin.

  • Conen schreef:

   Het kan ook gewoon sinkholes zijn want die zien er zo ook uit dat er grond om onbekende reden naar beneden heen zakt. En dan krijg je ook zulke perfecte ronde gaten. Want dat gebeurde de laatste jaren steeds vaker rond de wereld.

  • Henk001 schreef:

   Lees “The Bermuda triangle mystery – solved” van Larry Kushe. Conclusie: als je de moeite neemt om je in de originele bronnen te verdiepen – dan IS er helemaal geen Bermuda mysterie. Er verdwijnen daar helemaal niet meer schepen en/of vliegtuigen dan elders op de wereld. Het is een door Berlitz gefrabriceerd verhaal.
   Voor iets dat niet bestaat hoef je ook geen verklaring te zoeken.

  • jimmy schreef:

   Inderdaad Natsu dit gat is ontstaan van buiten naar binnen duidelijk waarneembaar.

 • Pascal schreef:

  Laten we dat even afwachten!!

  Volgend jaar word ons alles verteld en uitgelegd door de makers zelf!!

  • emka schreef:

   En waar haal je dit vandaan?
   Is er een grote zaal gereserveerd met aangrenzend landinsplatform voor oranje bollen, om hier een grote “disclosure” conferentie te houden? Of moet je in 5D denken om dit mee te maken?
   *alweer met hoofd op tafel bonst*

   • Pascal schreef:

    Nee EMKA!!

    Je moet gaan inzien wat ze in de bijbel bedoelen.
    De bijbel is in een poëtische wijze geschreven wat begrijpen erg moeilijk maakt. Laten we voorop zetten dat het geen religie is!!!!!!!!! Het is puur, je moet het anders zien en als je dat ziet krijg je veel meer logica.

    • emka schreef:

     Sorry, Na het woordje “bijbel” haakte ik af. Dat boek staat bij mij tussen de verhalen van de Gebrüder Grimm, Hans-Christian Andersen, Tolkien en de Koran. De sprookjessectie dus.
     Sorry, maar een serieus antwoord met bijbel als referentie kan ik niet serieus nemen.

 • eNdEmiOn schreef:

  Er zijn wel meer rare dingen gebeurd behalve verdwijningen in de bermuda driehoek. Van het op hol slaan van de instrumenten tot het doorkruisen van wormholes. Deze “verklaring” houd daar totaal geen rekening mee. Ik vind dit echt zo’n main stream media conclusie.

 • Koolmees schreef:

  De mysterie rond de verdwijning rond de Bermuda driehoek heeft te maken met de tijd van Atlantis.
  De Atlantianen waren zeer hoog ontwikkelde mensen die over kristal energie beschikten. Met deze kristal-energie konden ze reizen naar verschillende dimensies doormiddel van dimensie poorten die ze hadden ontwikkeld. Na het vernietigen van Atlantis verdwenen deze energiepoorten onder water, maar hebben tot de dag van vandaag nog een bepaalde werking. Het zijn dus oude overblijfselen van de energiepoorten die onder de Bermuda driehoek liggen. De schepen en vliegtuigen verdwenen dus door de nog werkende krachten van deze energiepoorten van het oude Atlantis.

 • Ronny schreef:

  yep….. een hele groep aliens die een door god verlaten stuk grond opzoeken om een nutteloos gat te graven en er vervolgens niets mee doen.
  zucht…………

 • Arjan Smit schreef:

  Op 2’05” (en ook even op 1’53”) van het filmpje zie je dat er langs de wand van de krater waterdruppels vallen. Het lijkt erop dat het een smeltende ijswand is. Een pingo dus. Oorspronkelijk was het een ijs-insluitsel, waarbij het bevriezende water ervoor had gezorgd dat de aarde naar buiten gedrukt werd, waardoor er een ringvormige kraterwand ontstond. Blijkbaar is de permafrost in dit gebied aan het ontdooien. Het ijs smolt, en het smeltwater heeft op een of andere manier een uitweg gevonden, een onderaards kanaal. De bovenliggende grond stortte op een gegeven moment naar beneden, met deze pingoruïne tot gevolg.

 • Nbtre schreef:

  Volgens mij kan het ook van onderaf. Als er eerst een gasexplosie is onder de grond die wat puin over de rand mikt en vervolgens als gevolg van de holte omdat de gasdruk wegvalt een deel naar beneden dondert. Impact van bovenaf zou eerder een krater slaan ipv een recht gat lijkt me. Ik zie ook geen gesmolten materiaal als gevolg van een of andere spacelaser ofzo dus lijkt me best een aannemelijk verhaal.

 • x

  Check Also

  nos

  NOS: Weer recordtemperaturen in Siberië! NOS krijgt geschiedenisles

  Afgelopen week waarschuwde de NOS dat in ...

  nos

  NOS: 38C in Siberië, warmt keihard op! Ondertussen in Siberië: ongewoon koud, sneeuw in juli

  Eind vorige maand liet de NOS weten ...

  >