Financieel

Econome: we staan aan de rand van een financiële crisis als in 2008

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Het omvallen van Silicon Valley Bank is een voorbode van een grotere financiële crisis, zei econome Stephanie Pomboy in gesprek met Tucker Carlson.

We staan volgens haar aan de rand van een financiële crisis als in 2008. We worden geconfronteerd met een zeer ernstige situatie, zei Pomboy.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Kruitvat

Wat we nu zien, is dat de zwakke schakels in de ketting beginnen te breken. Door de eindeloze toevoer van nieuw geld en de torenhoge overheidsuitgaven is een economisch kruitvat ontstaan, waarschuwde de econome.

We hebben mensen jarenlang gestimuleerd om risico’s te nemen omdat er geen alternatief was, zei ze.

Bankrun

Silicon Valley Bank viel vrijdag om nadat er een bankrun was ontstaan. De bank had een groot deel van het geld in zijn beheer in staatsleningen met een lage rente gestoken. Door de verslechterende economie hadden veel klanten van SVB behoefte aan meer beschikbaar geld.

De directie probeerde geld op te halen met een aandelenuitgifte, maar dat leidde tot onrust op de aandelenmarkten en die sloeg over naar de klanten. Vrijdag probeerden ze 42 miljard dollar van hun rekeningen te halen voordat de bank omviel.

4.9 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
15 dagen geleden

Deze crisis zal veel erger zijn, ze is opzettelijk gecreëerd als aanloop naar het digitale geld dat van ons allen slaven moet maken…

Juan
Juan
15 dagen geleden

Zal hier ook wel komen, vrees ik.

Jessedepesse
Jessedepesse
15 dagen geleden

Digitale munt en id worden zo door onze strot geduwd.
Er is geen ontkomen meer aan, verwen jezelf nu het nog kan.
Met dank aan spuitend Nederland.

jessie nameles
jessie nameles
15 dagen geleden

alles word gejat en jan met de pet kan het betalen ,rutte of kaag zal ons wel ff helpen met voedsel bonnen die NATUURLIJK klimaat neutraal zijn. paar vega burgertjes met glutenvrij broodje geserveerd door een transgender !!!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

97
0
We lezen graag je reactie!x