Homepagina » Natuur en Milieu » Britse man (86) leeft al 40 jaar alleen op eiland van de Seychellen (video)

Britse man (86) leeft al 40 jaar alleen op eiland van de Seychellen (video)

Dankzij de toewijding en liefde van één man zal de schoonheid en pracht van een eiland van de Seychellen nog jaren bestaan.

Volgens de Britse Daily Mail kocht Brendon Grimshaw Moyenne Island voor de noordkust van Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, in 1964 voor net geen 10.000 euro.

Indertijd was hij succesvol redacteur van een Afrikaanse krant. Hij wilde een nieuw leven beginnen. In 1973 verhuisde de journalist uit het Engelse Dewsbury naar zijn nieuwe eiland. Grimshaw woont daar tot op de dag van vandaag.

16.000 bomen

Toen hij aankwam op Moyenne was het eiland, al meer dan 50 jaar verlaten, zo dichtbegroeid dat kokosnoten niet op de grond konden vallen.

Samen met Seychelliaan Rene Lafortune werkte Grimshaw onvermoeibaar door om het eiland te transformeren. In de afgelopen 39 jaar hebben de inmiddels 86-jarige Grimshaw en Lafortune eigenhandig 16.000 bomen geplant, waaronder 700 mahoniebomen die meer dan 20 meter hoog zijn. Daarnaast hebben ze 4,8 kilometer aan natuurpad aangelegd.

120 reuzenschildpadden

Volgens een documentaire (pdf) die over Grimshaw gemaakt is heeft de natuurliefhebber meer dan 2.000 nieuwe vogels naar het eiland getrokken die hij helpt verzorgen. Ook zorgt hij met liefde voor 120 enorme reuzenschildpadden.

Aan het begin van de 20e eeuw stond de reuzenschildpad aan de rand van uitsterven en ook vandaag de dag is het nog een bedreigde diersoort.

Twee derde van alle inheemse plantensoorten

Op het eiland van Grimshaw groeit nu meer dan twee derde van alle inheemse plantensoorten van de Seychellen. “Het eiland leerde me gaandeweg wat ik moest doen, het kent zichzelf en weet wat het wil doen,” zei Grimshaw.

“Brendon is de moderne Robinson Crusoe,” zei minister van Binnenlandse Zaken, Ruimtelijke Ordening, Transport en Energie van de Seychellen Joel Morgan. “Hij is een natuurliefhebber, een dierenbeschermer en een hele harde werker.”

Nationaal park

Volgens een persverklaring kreeg Grimshaw een paar jaar geleden $50 miljoen geboden voor het eiland, maar hij weigerde zonder na te denken. Hij zei dat het eiland geen vakantiebestemming moest worden voor miljonairs, maar een nationaal park waar iedereen van kan genieten.

In juni 2008, na jaren van strijd om zijn eiland te beschermen tegen privatisering, werd Moyenne Island in de Seychellen officieel een nationaal park.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

president

President El Salvador onthult: Meeste wereldleiders gebruiken hydroxychloroquine tegen corona

Wereldleiders krijgen het advies om hydroxychloroquine te ...