Natuur en Milieu

Britse man (86) leeft al 40 jaar alleen op eiland van de Seychellen (video)

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dankzij de toewijding en liefde van één man zal de schoonheid en pracht van een eiland van de Seychellen nog jaren bestaan.

Volgens de Britse Daily Mail kocht Brendon Grimshaw Moyenne Island voor de noordkust van Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, in 1964 voor net geen 10.000 euro.

Indertijd was hij succesvol redacteur van een Afrikaanse krant. Hij wilde een nieuw leven beginnen. In 1973 verhuisde de journalist uit het Engelse Dewsbury naar zijn nieuwe eiland. Grimshaw woont daar tot op de dag van vandaag.

16.000 bomen

Toen hij aankwam op Moyenne was het eiland, al meer dan 50 jaar verlaten, zo dichtbegroeid dat kokosnoten niet op de grond konden vallen.

Samen met Seychelliaan Rene Lafortune werkte Grimshaw onvermoeibaar door om het eiland te transformeren. In de afgelopen 39 jaar hebben de inmiddels 86-jarige Grimshaw en Lafortune eigenhandig 16.000 bomen geplant, waaronder 700 mahoniebomen die meer dan 20 meter hoog zijn. Daarnaast hebben ze 4,8 kilometer aan natuurpad aangelegd.

120 reuzenschildpadden

Volgens een documentaire (pdf) die over Grimshaw gemaakt is heeft de natuurliefhebber meer dan 2.000 nieuwe vogels naar het eiland getrokken die hij helpt verzorgen. Ook zorgt hij met liefde voor 120 enorme reuzenschildpadden.

Aan het begin van de 20e eeuw stond de reuzenschildpad aan de rand van uitsterven en ook vandaag de dag is het nog een bedreigde diersoort.

Twee derde van alle inheemse plantensoorten

Op het eiland van Grimshaw groeit nu meer dan twee derde van alle inheemse plantensoorten van de Seychellen. “Het eiland leerde me gaandeweg wat ik moest doen, het kent zichzelf en weet wat het wil doen,” zei Grimshaw.

“Brendon is de moderne Robinson Crusoe,” zei minister van Binnenlandse Zaken, Ruimtelijke Ordening, Transport en Energie van de Seychellen Joel Morgan. “Hij is een natuurliefhebber, een dierenbeschermer en een hele harde werker.”

Nationaal park

Volgens een persverklaring kreeg Grimshaw een paar jaar geleden $50 miljoen geboden voor het eiland, maar hij weigerde zonder na te denken. Hij zei dat het eiland geen vakantiebestemming moest worden voor miljonairs, maar een nationaal park waar iedereen van kan genieten.

In juni 2008, na jaren van strijd om zijn eiland te beschermen tegen privatisering, werd Moyenne Island in de Seychellen officieel een nationaal park.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x