Gezondheid

Vaccincriticus niet welkom op Vasteprik-dag

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op donderdag organiseerde het RIVM bij Regardz Centrum De Eenhoorn in Amersfoort de Vasteprik-dag. Cathalijne Zoete uit Deventer was niet welkom.

Vanuit haar scootmobiel die is behangen met teksten als ‘Wie wordt er beter van vaccins’ wilde ze de aanwezigen informeren over ‘de andere kant van het vaccinverhaal’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze mocht de bijeenkomst, waarvoor de deelnemers elk 60 euro moesten neertellen, niet bijwonen. “Ze waren niet blij met mijn aanwezigheid,” aldus de Deventerse.

Eerlijke voorlichting

De bijeenkomst was bedoeld voor artsen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Er werd tijdens de scholingsdag onder meer gesproken over de ontwikkelingen binnen het RVP, bewaking van de veiligheid, achtergronden over vaccinatiebezwaren en de mazelen.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere medewerkers van de jeugdgezondheidszorg, het RIVM-RCP, GGD Nederland en ActiZ en medische adviseurs van het RIVM.

“Ik wil dat er eerlijke voorlichting wordt gegeven over vaccinaties,” legde Zoete uit. “Er is bijvoorbeeld een nieuw vaccin tegen baarmoederhalskanker, maar over de relatie tussen de vaccinatie en ernstige bijwerkingen wordt niets gezegd. Marina Conyn van het RIVM zegt dat er geen bijwerkingen zijn. Er zijn wel degelijk meisjes overleden in het buitenland na zo’n vaccinatie, maar ze ontkennen dat en doen het af als indianenverhalen. Als vaccinaties niet veilig zijn moet je dat duidelijk maken.”

Anti-vaccinatie kruistocht

Op welke gegevens Conyn zich baseert is onduidelijk omdat het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb gevallen van ernstig zieke meisjes meldde na HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Het gaat onder meer om enorme spierpijnklachten, chronische vermoeidheid en ziekenhuisopnames. De Telegraaf sprak met twee van de ernstig getroffen meisjes die stuipen kregen, bewusteloos en oververmoeid raakten en maanden op bed lagen.

De gedrevenheid van Zoete in haar ‘anti-vaccinatie kruistocht’ verklaart ze door haar eigen situatie. Als verpleegkundige kreeg ze een vaccinatie tegen hepatitis B. Nu heeft ze MS en zit ze in een rolstoel. “Ik kan niet bewijzen dat ik slachtoffer ben. Je kunt niet bewijzen dat het daardoor komt. Het RIVM zegt dat er geen bewijs is. Later hoorde ik dat er in Frankrijk zeven MS-patiënten zijn die na zo’n prik een schadeloosstelling kregen. Je moet geen vaccin op de markt brengen voordat je zeker weet dat het geen kwaad kan.”

Bron: Destadamersfoort.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x