Buitenland

Vreemd lichtgevend ‘wezen’ gezien in Engelse haven

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Britse media is veel aandacht voor een vreemd wezen dat eerder deze week in de haven van Bristol werd gesignaleerd.

Het wezen gaf licht en trok de aandacht van tientallen mensen, die gelijk foto’s begonnen te maken. Sommige mensen meenden dat het een bezoeker uit de ruimte was, anderen dachten aan een soort kwal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De 22-jarige Andrew Spooner twitterde dinsdagavond: “Er zwemt iets vreemds in de haven van Bristol, het ziet er buitenaards uit…” Hij voegde toe: “Het wezen ziet er erg biologisch uit en beweegt vloeiend door het water, alsof het een levend wezen is in plaats van een machine die eruitziet als een kwal.”

Het Britse parlementslid Kerry McCarthy twitterde een foto van het buitenaardse wezen en schreef: “Een enorme kwal/ inktvis/ buitenaardse gespot in de haven van Bristol.”

Video’s van het vreemde object in de historische haven werden al snel verspreid via YouTube en Twitter. Velen beweerden een buitenaards wezen te hebben gezien.

Na het bekijken van de videobeelden stonden de experts voor een raadsel. Zeebiologen dachten dat het een salpa, een in zee levend manteldier die overeenkomsten vertoont met een kwal, zou kunnen zijn.

Dr. Steven Simpson van de Universiteit van Exeter zei: “Het is erg intrigerend, ik weet echt niet wat ik hier van moet maken.”

Het blijkt te gaan om een reclamestunt voor een nieuw televisieprogramma. Met de stunt wilden de programmakers The Happenings promoten, een nieuwe goochelshow van de makers van Derren Brown.

In de afgelopen 24 uur braken meer dan 3,5 miljoen twitteraars zich het hoofd over het lichtgevende wezen met tentakels in de haven van Bristol.

Bron: Bristolpost.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
herman de graaf
herman de graaf
10 jaren geleden

Modelboot met led-verlichting ?

Tim
Tim
10 jaren geleden

En…gaat men het nog opvissen en onderzoeken of alleen foto’s nemen?

Doet me denken aan diepzeevissen waar men alleen bij kan met een speciale onderzeeër. Maar waarschijnlijk is het gewoon een enorme kwal.

Buddy
Buddy
10 jaren geleden

Echt? dit lijkt toch eerder op een zelfgemaakt iets dan een dierlijk wezen.
komop zeg….

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Er zijn in de diepzee wel meer dieren die licht geven in alle kleuren van de regenboog. Het vreemde is dus dat dit dier aan de oppervlakte zwemt.

Dus het is of een verstekeling, of wellicht bij iemand uit zijn diepzeeaquarium ontsnapt.

In de diepzee zwemmen vele dieren die nog niet in kaart zijn gebracht.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x