Homepagina » Financieel » Britse Queen verdwijnt van bankbiljetten
Britse Queen verdwijnt van bankbiljetten

Britse Queen verdwijnt van bankbiljetten

De Britse koningin is in de Republiek Fiji officieel vervangen door een leguaan, een slang en een papegaai.

Het gezicht van de monarch staat niet langer op de nieuwe serie bankbiljetten en munten van het land en heeft plaats moeten maken voor planten en dieren.

De Britse koninklijke familie staat sinds 1934 op de Fijiaanse bankbiljetten. De president van het land, Epeli Nailatikau, heeft gezegd dat het nu tijd is voor het land om verder te gaan.

Historische verandering

“We zullen getuige zijn van een historische verandering,” zei hij. “Een verandering waarbij we emotioneel gezien worden afgescheiden van de Britse Kroon.”

Drie decennia nadat Fiji in 1970 onafhankelijk werd blijven veel Fijianen trots op de status van het land als voormalige Britse kolonie. Ze zien Elizabeth II als hun eigen koningin.

In veel huizen wordt een portet van de Queen aangetroffen en ook is de Union Jack onderdeel van de nationale vlag. Het Fijiaanse motto luidt: vrees God en eer de koningin. Op de verjaardag van de vorstin in juni krijgen de Fijianen vrijaf.

Vervangen

Vorig jaar kondigde Frank Bainimarama, de opperbevelhebber van het leger van Fiji en sinds 2006 ook premier van dat land, aan dat de koningin zou worden vervangen door lokale flora en fauna. President Nailatikau zei dat de nieuwe munten en bankbiljetten in januari in omloop worden gebracht.

Intussen heeft de Bank of England een lijst met 150 namen vrijgegeven die mogelijk op het nieuwe Britse bankbiljet van 10 pond verschijnen. Op de lijst staan beroemdheden als Robbie Williams, Mick Jagger, David Beckham, The Beatles en prinses Diana. Ook bekende mensen als Winston Churchill, John Cleese, Stephen Hawking, George Orwell en William Shakespeare staan op de lijst.

Op dit moment staat Charles Darwin nog op het bankbiljet. Op de andere kant staat net zoals op alle andere biljetten de koningin, zo meldt The Mirror.

Bron: Thetimes.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Ik dacht toch even dat het om de
  Keeping Up Appearances actrice ging bij het zien van de foto, Hyacinth Bucket (Bouquet)haha.

  1 likes
 2. De Britse koningin is in de Republiek Fiji officieel vervangen door een leguaan, een slang en een papegaai.

  Wat is het verschil ?

  0 likes
 3. Hoera een geweldige verbetering !!!

  0 likes
 4. David Icke heeft er week nieuw materiaal bij voor zijn nieuwe show !

  0 likes
 5. Zou een geweldige verbetering zijn als ze helemaal zou verdwijnen, het zou een stap zijn om wakker te worden want ze heeft geen toegevoegde waarde voor de normale mens….

  Kan ook niet wachten als onze Bea verdwijnt.

  0 likes
 6. Dat vroeg ik me nu gelijk ook af M…

  0 likes
 7. Een slang(tang) was het al, en ze kon zich camoufleren als een leguaan, en het kakkelt en krast als een papegaai.Eigenlijk alles waar deze dame voor stond.Geef je een klein kind zo,n biljet in handen dan zegt die:He dat is toch onze Koningin???H.I.

  0 likes
 8. waarom heeft die er altijd op gestaan ??? ook Bea heeft totaal geen recht …Weet je kan ik er ook net zo goed op staan .en jij en iedereen

  0 likes
 9. En zij kwamen er mee. Daarop zei Hij: “Wie z’n beeltenis staat hierop, wie z’n opschrift?” Zij antwoordden: “Van de keizer”. Jezus antwoordt: “Wat van de keizer is, geef dat aan de keizer. Wat God behoort, geef dat aan God!”

  0 likes
 10. [quote name=”M.”]De Britse koningin is in de Republiek Fiji officieel vervangen door een leguaan, een slang en een papegaai.
  Wat is het verschil ?[/quote]

  Een slang, leguaan en papegaai hebben geen ego.

  0 likes
 11. [quote name=”Linda”][quote name=”M.”]De Britse koningin is in de Republiek Fiji officieel vervangen door een leguaan, een slang en een papegaai.
  Wat is het verschil ?[/quote]

  Een slang, leguaan en papegaai hebben geen ego.[/quote]

  Een leguaan kan anders verwaand uit zijn koppie kijken hahaha

  0 likes
 12. [quote name=”Yoveta”]En zij kwamen er mee. Daarop zei Hij: “Wie z’n beeltenis staat hierop, wie z’n opschrift?” Zij antwoordden: “Van de keizer”. Jezus antwoordt: “Wat van de keizer is, geef dat aan de keizer. Wat God behoort, geef dat aan God!”[/quote]

  Krijgen ‘we’ binnenkort rijke slangen, apen & papagaaien….’-)

  0 likes
 13. God had iedereen zijn eigen stukje landje op deze aarde gegeven, maar wat doen velen, landje pik. Verlengd de landpalen niet staat geschreven in de bijbel, want daar heeft HIJ een gruwel aan.

  0 likes
 14. Kielhalen die ouwe taart!!

  0 likes
 15. [quote name=”Yoveta”]En zij kwamen er mee. Daarop zei Hij: “Wie z’n beeltenis staat hierop, wie z’n opschrift?” Zij antwoordden: “Van de keizer”. Jezus antwoordt: “Wat van de keizer is, geef dat aan de keizer. Wat God behoort, geef dat aan God!”[/quote]

  En wat de banken toebehoord?
  Ook aan de banken geven?
  http://www.courtfool.info/nl_Geheimen_van_geld_rente_en_inflatie.htm

  0 likes
 16. “Intussen heeft de Bank of England een lijst met 150 namen vrijgegeven die mogelijk op het nieuwe Britse bankbiljet van 10 pond verschijnen. Op de lijst staan beroemdheden als Robbie Williams, Mick Jagger, David Beckham, The Beatles en prinses Diana. Ook bekende mensen als Winston Churchill, John Cleese, Stephen Hawking, George Orwell en William Shakespeare staan op de lijst.”

  Ik vermoed toch werkelijk dat je minstens 32e graad vrijmetselaar moet zijn (geweest) om een kans te maken.

  0 likes
 17. Toevallig hebben de mensen op de lijst van de BoE allemaal met de Illuminati te maken. Op zich wel een interessant gegeven, vinden jullie ook niet?

  0 likes
 18. Winston Churchill vermelden op een bankbiljet? Hij was niets minder dan een gore misdadiger tegen de mensheid! En waarschijnlijk vertoeft zijn ziel nu in hete oorden.

  0 likes
 19. Maar die zure kop van de Queen is geen enkel bankbiljet meer waard!

  0 likes
 20. Een slang is wel heel erg toepasselijk voor deze dame die niet alleen in de bilderberg groep zit, maar ook familie is van vele amerikaanse presidenten, een echte slang dus!!

  0 likes
 21. Als ze maar wel goede inkt blijven gebruiken…anders heb je die troep straks in je kleren…ik had gewoon de waarheid op dat papier laten drukken…een groot hongerig beest met als maag een put zonder bodem…of een reptiel die kinderen verslind als ze nog puur zijn..

  0 likes
 22. [quote name=”Samuel”]”Intussen heeft de Bank of England een lijst met 150 namen vrijgegeven die mogelijk op het nieuwe Britse bankbiljet van 10 pond verschijnen. Op de lijst staan beroemdheden als Robbie Williams, Mick Jagger, David Beckham, The Beatles en prinses Diana. Ook bekende mensen als Winston Churchill, John Cleese, Stephen Hawking, George Orwell en William Shakespeare staan op de lijst.”

  Ik vermoed toch werkelijk dat je minstens 32e graad vrijmetselaar moet zijn (geweest) om een kans te maken.[/quote]
  Deze man hoort er niet bij, bij dat berucht groepje,, trek hem maar eens na.
  Robbie Williams. Ik denk dat ze er niet langs konden om hem ook te vernoemen.

  0 likes
 23. Awesome, lelijke trol eraf

  0 likes
 24. [quote name=”Linda”][quote name=”M.”]De Britse koningin is in de Republiek Fiji officieel vervangen door een leguaan, een slang en een papegaai.
  Wat is het verschil ?[/quote]

  Een slang, leguaan en papegaai hebben geen ego.[/quote]
  Hebben ze je dat verteld??Dus ze voelen geen honger, vliegen niet op bij gevaar, etc.Je ego zal je maar missen.En kunt u dit even voor mij bewijzen??

  0 likes
 25. Toen ik dit las, ik moest ervan kotsen.

  0 likes
 26. Ja het zijn net de lelijke mensen die er op komen te staan zeker ??? Noem nou eens een persoon op die knap is ? ze zijn allemaal zo lelijk als de nacht .en zo met de postzegels het zelfde liedje ik was blij dat er lijm kwam je zou zo een lelijke persoon maar moeten blijven likken net als vroeger .bah

  0 likes
 27. [quote name=”Helene”]Toevallig hebben de mensen op de lijst van de BoE allemaal met de Illuminati te maken. Op zich wel een interessant gegeven, vinden jullie ook niet?[/quote]
  Ja, kijk vannacht voor de zekerheid nog ff onder je bed voordat je gaat slapen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pieter omtzigt

‘Pieter Omtzigt lag te ver voor. Dus verklaart het CDA-bestuur de stemming ongeldig’

Wie wordt de nieuwe lijsttrekker van het ...

coronavaccin

‘Ons’ coronavaccin wordt getest op arme Afrikanen. Deze wetenschapper onthult wie het onderzoek financiert

In Zuid-Afrika testen wetenschappers momenteel het coronavaccin ...