Financieel

Britse Queen verdwijnt van bankbiljetten

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse koningin is in de Republiek Fiji officieel vervangen door een leguaan, een slang en een papegaai.

Het gezicht van de monarch staat niet langer op de nieuwe serie bankbiljetten en munten van het land en heeft plaats moeten maken voor planten en dieren.

De Britse koninklijke familie staat sinds 1934 op de Fijiaanse bankbiljetten. De president van het land, Epeli Nailatikau, heeft gezegd dat het nu tijd is voor het land om verder te gaan.

Historische verandering

“We zullen getuige zijn van een historische verandering,” zei hij. “Een verandering waarbij we emotioneel gezien worden afgescheiden van de Britse Kroon.”

Drie decennia nadat Fiji in 1970 onafhankelijk werd blijven veel Fijianen trots op de status van het land als voormalige Britse kolonie. Ze zien Elizabeth II als hun eigen koningin.

In veel huizen wordt een portet van de Queen aangetroffen en ook is de Union Jack onderdeel van de nationale vlag. Het Fijiaanse motto luidt: vrees God en eer de koningin. Op de verjaardag van de vorstin in juni krijgen de Fijianen vrijaf.

Vervangen

Vorig jaar kondigde Frank Bainimarama, de opperbevelhebber van het leger van Fiji en sinds 2006 ook premier van dat land, aan dat de koningin zou worden vervangen door lokale flora en fauna. President Nailatikau zei dat de nieuwe munten en bankbiljetten in januari in omloop worden gebracht.

Intussen heeft de Bank of England een lijst met 150 namen vrijgegeven die mogelijk op het nieuwe Britse bankbiljet van 10 pond verschijnen. Op de lijst staan beroemdheden als Robbie Williams, Mick Jagger, David Beckham, The Beatles en prinses Diana. Ook bekende mensen als Winston Churchill, John Cleese, Stephen Hawking, George Orwell en William Shakespeare staan op de lijst.

Op dit moment staat Charles Darwin nog op het bankbiljet. Op de andere kant staat net zoals op alle andere biljetten de koningin, zo meldt The Mirror.

Bron: Thetimes.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M.
M.
9 jaren geleden

De Britse koningin is in de Republiek Fiji officieel vervangen door een leguaan, een slang en een papegaai.

Wat is het verschil ?

mevrouw S.
mevrouw S.
9 jaren geleden

Hoera een geweldige verbetering !!!

van Eijk
van Eijk
9 jaren geleden

David Icke heeft er week nieuw materiaal bij voor zijn nieuwe show !

GraViTy
GraViTy
9 jaren geleden

Zou een geweldige verbetering zijn als ze helemaal zou verdwijnen, het zou een stap zijn om wakker te worden want ze heeft geen toegevoegde waarde voor de normale mens….

Kan ook niet wachten als onze Bea verdwijnt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x