Gezondheid

Kankerdodend virus staat in de kou

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een koelkast in een Zweeds laboratorium ligt een veelbelovend, goedkoop en effectief middel tegen kanker. Waarom komt er geen geneesmiddelenonderzoek?

In het besneeuwde Zweedse laagland, waar de Germaanse oppergod Wodan en de god van de donder Thor elkaar ooit troffen, heeft een jonge professor een virus ontdekt dat de strijd aangaat met kanker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Magnus Essand merkte snel op dat het virus nog niet is getest op mensen. Het adenovirus serotype 5 is een virus met de vorm van een regelmatig twintigvlak dat bij mensen doorgaans milde ziekteverschijnselen veroorzaakt. Het virus werd in 1953 ontdekt in operatief verwijderde neusamandelen van kinderen.

Wegsmelten

Professor Essand heeft het virus dusdanig aangepast dat het kanker letterlijk opeet. “Ik zeg soms wel dat het een huurmoordenaar is die de slechteriken doodt,” zei hij. Het virus is goedkoop om te maken en gaat uitermate nauwkeurig te werk. Foto’s die tijdens het onderzoek zijn genomen laten zien dat tumoren in muizen letterlijk wegsmelten.

“Dierlijke tumorcellen die resistent zijn tegen ieder ander medicijn worden door het virus gedood,” legde Essand uit. Maar zoals het nu lijkt zal Ad5[CgA-E1A-miR122]PTD nooit worden getest op mensen. Al sinds 2010 wordt het virus bewaard in een vriezer buiten het kantoor van Essand.

Op 200 meter afstand bevindt zich het Academisch Ziekenhuis van Uppsala. Patiënten van over de hele wereld worden ingevlogen om te worden onderzocht. Zelfs wanneer er geen hoop meer is voor de kankerpatiënten, wanneer ze nog maar enkele maanden te leven hebben, of ze nu zwaaien met creditcards of bereid zijn documenten te ondertekenen waarin ze verklaren zich bewust te zijn van eventuele bijwerkingen, mogen oncologen niet even naar het kantoor van professor Essand lopen om de oplossing uit de vriezer te halen.

Plutocraten

Al sinds 1880 weten artsen dat virusinfecties tumoren bestrijden. Waarom geen klinisch onderzoek? Essand heeft simpelweg geen geld voor een grootschalig geneesmiddelenonderzoek.

Afgelopen jaar nog kocht de farmaceutische reus Amgen een kankerdodende versie van het herpesvirus voor 1 miljard dollar. Essand heeft een fractie van dat bedrag nodig, ongeveer wat de gemiddelde bankier ieder jaar aan bonussen ontvangt.

Geld is niet het enige probleem. Wanneer het virus de eerste fase van het onderzoek doorstaat, staan grote farmaceutische bedrijven vaak in de rij om het voor 10 of 100 keer het oorspronkelijke bedrag over te kopen, waarna je er niets meer van hoort.

Komt dat omdat farmaceutische bedrijven worden aangestuurd door gewetenloze plutocraten die de zieken uitlachen? Hoofdoncoloog van het Academisch Ziekenhuis in Uppsala Kjell Oberg nuanceert enigszins: “Enkel wanneer dergelijke bedrijven er genoeg geld aan kunnen verdienen zodat alle betrokkenen hun hypotheek kunnen betalen, zullen ze besluiten om te investeren.”

Bron: Telegraph.co.uk Foto: Di Yu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
5stars
5stars
11 jaren geleden

En maar onze keel- en neusamandelen laten knippen bij onze kinderen…bah bah

Erg triest en ziek om in deze wereld te leven…

Frans
Frans
11 jaren geleden

Ik zou het niet doen hoor, heb onlangs de film:”I am legend” gezien. De natuur heeft zijn eigen middelen.

Question
Question
11 jaren geleden

Ja zo ben ik er van overtuigd dat er nog legio aan middelen bestaan, als sinds de jaren ’40.

Maar een virus kan muteren, ik wil niet meteen in fictie of sience fiction termen gaan praten, maar een film zoals ‘I’m Legend met Will Smith is mogelijk, niet dat mensen in zombie veranderen, maar dat het gewoon totaal verkeerd aanpakt.

Ik ben nog steeds verbaasd dat er nog geen megavirus is uitgebroken… En dan niet door de “o zo boze elite” maar gewoon vanuit natuurlijk evenwicht of simpele mutatie. Misschien omdat dat wel tijdig in de kiem wordt gesmoord door die vaccins, welke dus een dubbele werking hebben, beschermen en vernietigen en vette winst?

Wat rond 1400 gebeurde zou nu binnen 3 maanden 80-90% van onze “beschaving” elimineren. Het ging toen enkel zo traag omdat men nog niet zomaar de hele wereld kon over gaan.

pommetje
pommetje
11 jaren geleden

Ik kan me dit heel moeilijk voorstellen.
Als dit werkelijk zo is, moet er toch makkelijk een geldschieter te vinden zijn die hier in wil investeren (buiten de farmacy om).
Vervolgens goede contracten opstellen met bijv. patienten dat de risico’s voor hun zelf zijn. Wat er ook al staat, dat terminale patienten zeker een gok zullen wagen.
Nogmaals, heel moeilijk om dit aan te nemen.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x