Homepagina » Gezondheid » Helpt dit middel van de drogist tegen corona? Ic-hoofd in de spotlight
ic

Helpt dit middel van de drogist tegen corona? Ic-hoofd in de spotlight

Een middel dat verkrijgbaar is bij de drogist kan mogelijk voorkomen dat coronapatiënten op de ic belanden. Dat zei Peter van der Voort, ic-hoofd van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), bij Jinek.

Hij ontdekte dat vrijwel alle coronapatiënten op de ic overgewicht hebben. Deze patiënten krijgen waarschijnlijk last van benauwdheid door een verhoogde concentratie van het hongerhormoon leptine in het bloed.

Van der Voort ontdekte dat het voedingssupplement resveratrol, dat vooral in de schil van blauwe druiven voorkomt, het meest veelbelovende middel is tegen verhoogde concentraties leptine.

Uitverkocht

Hij zei hierover: “Ik heb goede hoop dat als je vanaf het begin dat je ziek wordt dit spul neemt, je het ziektebeeld wat kunt dempen waardoor het niet zo ernstig verloopt dat je naar de ic moet.”

Na het tv-optreden van Van der Voort is er een run op het middel ontstaan. Op veel plekken is het al uitverkocht. Veel webshops zijn door hun voorraad heen.

Zelf benadrukte hij dat hij nog niet zeker is van de werking van resveratrol. “Ik wil geen valse hoop wekken.”


[DvhN]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rop schreef:

  Helpt dit middel tegen corona? [vraagteken] een vraagteken zegt toch al genoeg ,het is nog maar de Vraag of het echt helpt? Zo zie je maar, als er over een middel word gesproken, door een bekende dan gelooft men gelijk deze uitspraken ,terwijl het met vraagtekens is omhult, van der voort zegt, heb goede hoop dat het helpt ,maar tevens ook dat hij er een vraagteken bij plaats,en zelfs benadrukte dat de werking ervan nog niet zeker of het werkelijk helpt , en wat doen mensen hem geloven en massaal het spul kopen en het was in een mum van tijd uitverkocht .hier heb je weer de gelovige massagekte dat deze man al was er een twijfel toch gingen geloven..wat mankeren mensen toch ,het kan niet anders zijn dat vele bezeten zijn van ANGST,
  Lijkt veel op het gedrag van massaal toilet papier kopen ,hoe is het toch mogelijk dat mensen zich toch laten leiden door Angst .iemand zegt wat en prompt men schaft massaal het product aan.. zo zie je maar hoe een geloof in iets als een hypnose werkt..enkele miljarden mensen verkeren daarin, en dan men gelooft in een leider van een land ,men gelooft daarna een middel tegen de kwaal die als een hypnotiseer werkt , de leiders gooien de boel op slot die hebben zich daardoor ook laten misleiden want de virus is dezen hypnotiseer, massaal word er gehoor aan gegeven, aan de oproep ervan ,massaal gaat men dat geloven , de virus is het gesprek van de dag , deze waait nu over de hele wereld heen, er is geen middel ervoor ,daar door komen allerlei middeltjes opdoemen die eventueel kunnen helpen en er zijn al vele die een middel waarvan men denkt dat het helpt aanprijzen ,maar eigenlijk nog vele [misschien]niet echt de zekerheid van is bewezen, en toch grijpt men deze middel[s] aan,om maar niet deze corona te krijgen , natuurlijk heeft dat allemaal met ANGST TE MAKEN,alles word op slot gegooid, de hele economie staat op instorten en dat allemaal vanwege de Angstgolf over de wereld die net als de virus zelf rond dwaalt,hele economieën storten in ,dankzij de leiders die eigenlijk de hele economische virus heeft veroorzaakt, waarmee deze DAAD want dat is het ook ergers voor vele de dood betekenen van vele ondernemers. men gaat dus dood op twee manieren letterlijk of figuurlijk ..Wat een Verstand lijkt me toch dat deze maar eens in zijn geheel maar eens is goed onderzocht moet worden ..want er zitten zeker draadjes LOS.

  39 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Even nagetrokken bij wikipedia ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Resveratrol ) dat redelijk betrouwbaar wordt geacht. Staat onder andere in:

  Goed oplosbaar in ethanol
  Slecht oplosbaar in water

  Betekent dit dat men dit met wodka moet innemen?

  13 likes
 • Louise schreef:

  Allemachtig , gaat lekker met al die artsen die van alles roepen…Resveratrol werdt eerst genoemd bij hart en vaat ziekten en kanker…….Je maakt zo mensen helemaal gek.,Ik heb ook al gelezen dat mensen die ernstig Covid hadden allemaal een vitamine K2 tekort hadden……. Behalve als de burger of het alternatief circuit dat zegt, dan roepen ze om het hards dat het allemaal niet bewezen is…. Ga als de sodemieter eens voedings stoffen leren bij je artsen opleiding, daar draait het menselijk lichaam op ! Daarna begin je met andere middelen………..

  13 likes
 • Steven schreef:

  Nee hoor, alleen het vergif-spuitje van Bill Gates werkt

  9 likes
 • Ron schreef:

  Als jullie niet luisteren naar de alternatieve tak van de geneeskunde meer bepaald de homeopathie zijn jullie medeschuldig aan moord. Klinkt hard? Het is gewoon de waarheid.Homeopathie gegeven in de eerste 4 a 5 dagen na het verschijnen van de eerste symptomen gegeven door een ervaren homeopaat geneest corona.Waarom dan geen homeopathie door mensen gegeven met een graad in deze specialiteit? Van die extra suikerbolletjes(volgens de klassieke artsen) gaan de patiënten heus niet dood van corona wel. Het juiste middel werkt efficient, onmiddellijk en zonder bijwerkingen. Dit als plustherapie gegeven bij de klassieke behandeling. Blijkbaar is er maar één streven bij farmaceutische bedrijven en dokters ons allemaal tot chronische patiënten maken.

  7 likes
  • salvar schreef:

   eigenlijk willen ze niet dat je beter wordt , lekker rekken tot de herfst en bam weer een nieuwe golf.
   farma wil sowieso niet een natuurlijk middel , brengt niets op.

   7 likes
 • Egetal schreef:

  ic hoofd en te gast bij een msm programma valt niet te vertrouwen toch?

  6 likes
  • Jets schreef:

   Of het nu goed is of niet, ik weet wel dat resveratrol vooral in rode wijn zit.

   Bron: “Eten tegen kanker” van dr. Richard Béliveau en dr. Denis Gingras.
   EAN: 9789021561486

   3 likes
 • marcel koningen schreef:

  Je reactie moet eerst goedgekeurd worden.
  Ineens was het er vanmorgen op internet ,de Americaanse phd Chris Martenson was op onderzoek in de WHO papieren winkel en stuitte op volgende onderzoeks zinnen:Chloroquine,andits more contemporary derivative hydroxychloroquine ,have remained in clinical use for more than ahalf-century as an effective therapy for treatment of some malarias,lupus,and rheumatoid arthiritis.Data show inhibition of iKr andresultant mild QT prolonggation associated whit both agents.
  Despite these suggetive findings,several hundered million courses of chloroquine have been used woldwide making it one of the most widely used drugs in history,whitout reports of arrhythmic death under Wold Health Organization surveillance.
  Met andere woorden er is een veilig medicijn mits meteen zodra iemand zich meld bij het zieken huis toegediend als voorzorg maatregel totdat de uitslag er is indien nee stoppen indien ja doorgaan met behandeling alsmede vit C,D en K.
  Onze bejaarden vergen wel bescherming maar de economie kan meteen deze week weer open zonder angst wel voorlopig zoveel mogelijk in eigen land totdat het buitenland ook zijn zaakjes op orde heeft gebracht .
  Van elke 40000 werkelozen sterft 1% aan de gevolgen daarvan! Van wegen de voedsel tekorten op wereld niveau zouden onze sierteeld bedrijven voor zover mogelijk op voedsel voor mens en dier moeten overschakelen wat lang durig bewaard kan worden.De oogst in USA was vorig jaar bevroren in Africa opgegeten idem India en Pakistan 50% oogst opgegeten ,China op het land gebleven Middellandse zee gebied olijfbomen pest tast ook citrus ,prunes,wijndruiven en nog 300 planten families van de oude wereld. Kort om hoge voedsel prijzen en veel tekorten van mensen voedsel en vee voeders.
  We kunnen de economie weer laten ronken als voedsel gigant.
  Mvrg,Marcel

  P.s Chris heeft alle bronnen vermeld.

  4 likes
  • m.koningen schreef:

   nog een stukje nieuws mensen met een afwijkend gen ,afkomstig uit sommige Africaanse landen als mede middellandse zee rond Italie waar dat voorkomt mogen het hydroxychloroquuine niet toegediend krijgen van wegen dodelijke interactie.

   0 likes
 • jtprf schreef:

  van begin af fatsoendelijk eten, en echte arbeid verrichten. Bankhangen, zittend werk wat steeds meer het beroep word, slecht eten maakt ziek.
  Sterk immuun systeem helpt, ik wil ze de kost niet geven die dagelijks standaard de paracetamol slikken
  of de anti depressiva ect.

  4 likes
 • zonderland schreef:

  Mensen denken dat overal een pil of spuitje voor is, vertrouw gewoon eens op je lichaam die chemische fabriek die alles zelf kan maken mits jij zorgt dat de benodigde stoffen aanwezig zijn., mensen worden ziek door tekorten en al die zgn goedgekeurde toevoegingen e nummers, bijna alles wat je in de supermarkt komt is gif aan toegevoegd , ook brood van de bakker e464 e474 , we moeten terug naar de basis echt zuurdesem brood gefermenteerd net als zuurkool, daar is nog nooit een mens vroeger ziek van geworden.

  1 likes
 • x

  Check Also

  code rood

  Code rood voor Rotterdam? De ontnuchterende cijfers op een rij

  In Duitsland en België geldt sinds enkele ...

  de jonge

  Aangifte tegen minister De Jonge wegens dood door schuld, fraude en terrorisme

  Pedro Kuit en zijn dochter Jade hebben ...

  >