Mens en Dier

Orkest bespeelt instrumenten van afval (video)

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op YouTube staat een indrukwekkende trailer van een nieuwe documentaire getiteld Landfill Harmonic.

De film vertelt het verhaal van een opzienbarend orkest uit Paraguay. De leden bespelen instrumenten die zijn gemaakt van afval.

De jonge musici komen allemaal uit Cateura, een krottenwijk die is gebouwd op een vuilstort. De 2500 gezinnen die er wonen leven van het sorteren van afval dat vervolgens wordt gerecycled.

Vervuild

Uit een rapport van UNICEF uit 2010 blijkt dat er iedere dag 1500 ton afval wordt afgeleverd in de krottenwijk. Analfabetisme viert er hoogtij en het zijn vaak de jongste bewoners van Cateura die afval moeten verzamelen en verkopen.

Het drinkwater is vervuild en op regenachtige dagen wordt de wijk overspoeld met verontreinigd water. “Een viool is hier meer waard dan een huis,” zegt orkestdirecteur Favio Chavez.

Ondanks het zware bestaan hebben de muzikanten iets speciaals en imponerends weten neer te zetten. “Mijn leven zou zinloos zijn zonder muziek,” zegt een meisje met een paardenstaart.

Weggooien

Een jongeman die luistert naar de naam Juan Manuel Chavez, bijnaam Bebi, heeft een cello gemaakt van een olievat en oud kookgerei. Voor de camera speelt hij de Prelude van Suite No. 1 van Bach.

“Mensen beseffen dat we afval niet zomaar achteloos moeten weggooien,” voegt hij toe. “We moeten mensen ook niet zomaar weggooien.”

Bron: NPR.org

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mevrouw S.
mevrouw S.
9 jaren geleden

Triest dat deze mensen op afval leven, maar zoooo mooi wat ze er mee doen. En de instrumenten staan waarschijnlijk gelijk op de goede frequentie (Hz). Daarom kippenvel!

Toon v. Driel
Toon v. Driel
9 jaren geleden

[quote name=”mevrouw S.”]Triest dat deze mensen op afval leven, maar zoooo mooi wat ze er mee doen. En de instrumenten staan waarschijnlijk gelijk op de goede frequentie (Hz). Daarom kippenvel![/quote]
Houd er wel rekening mee dat er een bepaalde geur bij deze muziek hoort…

Chris
Chris
9 jaren geleden

GENIAAL, in Nederland vermaken de kids zich 24u perdag met hun smartphone 🙂

J. Pieroelie
J. Pieroelie
9 jaren geleden

Bach zal vast zeer trots geweest zijn dat zijn prelude ook vanaf een afval berg te beluisteren was! Chapeau voor kinderen met zoveel creativiteit in zich, moed durf en doorzetting.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x